Најбољи градитељи и мислиоци су (бивши) рушитељи и муљатори

Драгољуб Петровић Кад гледате ове медије, Синиша Мали је супер-херој. Није то Синиша Мали који је муљао са становима, рушио Савамалу, већ велики градитељ и мислилац.

Драгољуб Петровић, главни уредник листа „Данас“, БАЛКАН ИНФО (youtube)

Пубертетлија који обећава

Драгољуб Петровић Бошка Обрадовића познајем лично и мислим да је добар момак, који неке своје грешке брише. Његова идеологија, то његово србовање ми нису пријемчиви. Има ту „материјала“. Неко ми рече да личи на младог Вучића. Личи мало. Млад је, као што је Вучић био млад кад је почео да се бави политиком. Има слична размишљања, али се брже „шлифује“ него Вучић, који је изашао из тог политичког пубертета 2008. када је имао 38 година.

Драгољуб Петровић, главни уредник листа „Данас“, о председнику покрета Двери, БАЛКАН ИНФО (youtube)

Ратна се труба са Фејсбука и Твитера чује

Драгољуб Петровић Добра ствар је што постоје друштвене мреже, па се највећи лудаци извређају и немају потребу да иду у ровове да би пуцали једни на друге. Да је тога било 1991, 1992, мислим да рата не би ни било. Ко ће да ратује сада, кад можеш да ратујеш испред компјутера и нема шансе да погинеш?

Драгољуб Петровић, главни уредник листа „Данас“, БАЛКАН ИНФО (youtube)

Слабо диваним другосрбијански

Драгољуб Петровић Нисам „другосрбијанац“. „Другу Србију“ је основао „Београдски круг“ независних интелектуалаца, чији део нисам никада био. Јер, нисам интелектуалац, а ни независан.

Драгољуб Петровић, главни уредник листа „Данас“, БАЛКАН ИНФО (youtube)

Биљана Дражу (о)црнише

Драгољуб Петровић Са неким „другосрбијанским“ заштитним знаковима имам веома лоше односе. После текстова у „Недељнику“ које сам написао о Биљани Србљановић, постао сам главни непријатељ тог крила „друге Србије“. Јелена Милић не даје изјаве за „Данас“ од када сам ја главни уредник. Биљана Србљановић не даје одавно.

Драгољуб Петровић, главни уредник листа „Данас“, БАЛКАН ИНФО (youtube)

Он има таленат за (политички) ријалити

Драгољуб Петровић [Ивица Дачић] је имао у странци геј активисту Бориса Милићевића, редитеља Срђана Драгојевића... Он је спреман да свакакве људе инволвира да би направио неки резултат. [...] Рачуна на оне који гледају „Парове“ и којима је та девојка, водитељка нешто симпатична, да ће рећи „цар Дачић“. Овај потез [...] му неће наштетити, јер ових што гледају „Парове“ је више него гласача опозиције.

Драгољуб Петровић, главни уредник листа „Данас“, о избору Јоване Јеремић за члана Савета за спољну политику СПС-а, БАЛКАН ИНФО (youtube)

До Ђиласа ниједан путић

Оља Бећковић Уместо увода: Захваљујем се свим људима који су ми ових дана уступили своје мејл адресе, будући да из непознатих разлога не постоји начин да Драгану Ђиласу стигне редовним путем било шта од мене. Извињавам се службама које су сто пута читале оно што већ знају.

Оља Бећковић, новинар, у прологу интервјуа са Драганом Ђиласом, НИН

Спаситељ против (београдског) давитеља

Драган Ђилас Нисам мислио да ћу се више икад бавити политиком, али нисам мислио ни да у Србији може да се направи власт која је гора од Милошевићеве, против које сам се у младости борио и организовао студентске протесте. Одлучио сам да уђем у трку за градоначелника Београда и да урадим све што могу да се заустави пропадање престонице Србије.

Драган Ђилас, бивши градоначелник Београда (2008-2013) и бивши председник ДС-а (2012-2014), у интервјуу за НИН

И Бог створи српског (полу)интелектуалца

Кокан Младеновић Ако интелектуалци не реагују, онда примитивци узурпирају све полуге власти. Ако се правимо да је све свеједно, онда је нормално да те накараде из деведесетих са биографијама које никоме не бисте пожелели пресвуку своја пета, седма, десета одела, изговарају проевропске фразе и буду лидери и ове земље и региона у коме живимо. У свету моралних људи, у свету људи који реагују, тако нешто је апсолутно недопустиво. Али пошто су се сви повукли, онда је нормално да имамо целу плејаду полусвета који ужива на власти у Србији.

Кокан Младеновић, позоришни редитељ, у интервјуу за „Време“, „bizlife.rs“

Баук Сребренице кружи Украјином

Владимир Путин Тамо су заиста формиране јединице милиције које су спремне да одбију било какве војне акције против Донбаса. Ми сматрамо да то одговара интересима људи који живе на тој територији, зато што ће се тада тамо догодити покољ гори од Сребренице.

Владимир Путин, председник Русије, о украјинској кризи, на својој годишњој конференцији за новинаре, „Срна“

Равнотежа међу (балканским) звездама

Ана Брнабић Када је реч о региону, прави је моменат и мислим да су се звезде поклопиле и да, ако постоји лидерство и храброст, имамо велику шансу, која се неће поновити у наредним деценијама, да решимо нека важна питања.

Ана Брнабић, председница владе Србије, „Танјуг“

Пендреком до шведског стандарда

Милан Ћулибрк Испаде да је боље да се Ана [Брнабић] ништа није ни питала, јер је накнадно објаснила да ће те станове, ако их икада буде, моћи да купе само припадници МУП-а, Војске, БИА и затворски чувари. Не и млади брачни парови и научници. Јасно је показала шта су приоритети Владе, да је за власт важнији полицајац од научника, војник од асистента и припадник тајне службе од професора универзитета. Као да се пендреком може осигурати већи привредни раст.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

Ану за краља

Милан Ћулибрк Премијерка Ана Брнабић, за коју су многи већ од старта мандата мислили да ће се [...] понашати као британска краљица, разуверила је све „неверне Томе“. Каква британска краљица, она више личи на енглеског краља. На Јована Без Земље, који је надимак зарадио зато што од оца није добио земљу на управу све до смрти старије браће. Уф, колико тек Ана има „старије браће“ на политичкој сцени Србије?

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, у контексту сусрета председника Србије Александра Вучића са премијерима Грчке, Бугарске и Румуније, НИН