Апокалипса се поново рађа

Сергеј Трифуновић Пада ми на памет мисао Каје Жутић коју је изговорила за време бомбардовања 1999: „Апокалипса није догађај, апокалипса је процес“. Њена генеза је увек била уочљива као на тацни: Џорџ Орвел шаље свом професору Олдосу Хакслију први рукопис књиге „1984.“. Хаксли му је одговорио, парафразирам: ’Дивно је то и маштовито колега, али ваша основна претпоставка је погрешна јер нико неће убијати знање, нити спаљивати књиге. То неће бити потребно, јер ће људи једноставно престати да их читају’. И то је управо оно што нам се данас дешава услед бесомучног бетонирања свести небитним и глупим информацијама.

Сергеј Трифуновић, глумац, у интервјуу за „Недељник“, „bizlife.rs“

Орвел (ни)је умро узалуд

Сергеј Трифуновић Погледајте наше новине, таблоиде, а ми и немамо новине осим таблоида. Погледајте те насловне стране – сваки дан је историјски. Трећи светски рат је у последњих 25 година почео једно 126 пута. Само смо ми у последње две године били три пута у рату с неким. Били смо у рату са Македонијом, а нико се данас тога не сећа. Тако да је ова власт сачињена од прилично глупавих, а покварених чинилаца…

Сергеј Трифуновић, глумац, у интервјуу за „Недељник“, „bizlife.rs“

Само их чекамо (у свлачионици)

Звездан Терзић Не бих никада довео геј фудбалера у Црвену звезду. Ипак смо ми васпитавани у партијархалном, традиционалном и православном духу и тај играч се не би добро осећао у Звездиној свлачионици.

Звездан Терзић, генерални директор ФК Црвена звезда, у интервјуу за „СОС канал“, „Блиц“

Ништице и нуле

Александар Вулин Очекујемо да ће сваки наш припадник имати две униформе. Имаће и нове чизме, и не само једне. Извршена је набавка и испорука две хиљаде, уговорили смо још осам хиљада, а закључили смо уговор за набавку 28 хиљада и нула, нула, три пара чизама.

Александар Вулин, министар одбране, о побољшању опремљености Војске Србије, N1

Оно као љубав

Ана Брнабић Ја не кријем своју хомосексуалност и то је важно за Србију. Људи треба да разумеју да није важно кога волиш, већ ко си.

Ана Брнабић, председница Владе Србије, за швајцарски „Ноје цирихер цајтунг“, „Танјуг“