Love is in the air

Чедомир Јовановић Само ми говоримо оно што смо говорили пре избора; Динкић се дан након њих заљубио у Ђелића, видевши да без њега не може да буде у влади, а Коштуница ћути као сфинга, мислећи да ћемо се ми заљубити у њега као Динкић у Ђелића зато што морамо да имамо владу. Не морамо да имамо владу, нисмо је имали ни досад.

Чедомир Јовановић, лидер ЛДП, конференција за новинаре, 24. фебруар 2007, "Данас"

Територијална одбрана

Томислав Николић Хрватска и Босна и Херцеговина никад не би биле нормалне државе да их Коштуница није признао.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 23. фебруар 2007, ТВ "Авала"

Држати се Устава као комунисти плота

Борка Вучић Ја сам председник Скупштине привремено и наравно да имам иста овлашћења. Неки из медија су ми чак рекли да је то противно Уставу. Добила сам Устав, ево и сад је баш поред мене, и ништа није прекршен. Постоји Устав, закон и Пословник и тога се морам држати. То сам научила још док сам била у банкарству и док сам била шеф кабинета Бориса Крајгера, једног од највиших функционера бивше СФРЈ.

Борка Вучић, председавајућа Скупштине Србије, 23. фебруар 2007, "Дневник"

На две ноге

Милољуб Албијанић Албијанић никада није 'на леду', јер увек има тврду подлогу испод себе.

Милољуб Албијанић, члан Председништва и бивши шеф посланичке групе Г17 Плус, 23. фебруар 2007, "Прес"

Албанци побеђују, сви добијају

Драгољуб Мићуновић Међународне снаге се очигледно више плаше Албанаца на Косову него Србије. Осим тога, не треба подсећати како се после неког времена на терену успостављају неформалне везе, лобији, администратори се жене невестама из локалног становништва, развија се посао...

Драгољуб Мићуновић, председник Политичког савета ДС-а, 22. фебруар 2007, "Време"

"Светосавска блага рука каже пут"

Патријарх Павле Често оно што нам изгледа немогуће, Божјом помоћу, бива лакше и једноставније. Зато, нека наше речи буду благе, а докази јаки.

Патријарх Павле, примајући председника Србије Бориса Тадића, 22. фебруар 2007, "Вечерње новости"

Језикословље

Ветон Сурои Имам осећај да се на овим преговорима враћамо не само у деведесете, него и у осамдесете године. Чак су исте и лингвистичке формулације које долазе из српског тима, недостаје само оно 'Социјалистичка република Србија'.

Ветон Сурои, вођа приштинског тима на преговорима у Бечу, 22. фебруар 2007, "Вечерње новости"

Језикословље

Наташа Кандић У Приштини на улици чујете српски, хрватски, босански језик – ништа то више није необично и не постоји страх људи да говоре тим језицима. А проблем на Косову јесте да Срби немају државу и у Србији немају Владу која ће према њима имати позитиван однос – Србија прича о манастирима, о територији, најмање прича о Србима који су тамо остали.

Наташа Кандић, директорка Фонда за хуманитарно право, 22. фебруар 2007, ТВ "Авала"

Племенска држава грађана

Фатмир Љимај На Косову више неће бити конститутивних народа и мањина. Такав приступ довео је до ратова у бившој Југославији. Ми ћемо први у региону остварити грађанску државу.

Фатмир Љимај, некада хашки притвореник а сада члан косовског преговарачког тима задужен за права мањина, 22. фебруар 2007, "Вечерње новости"

Жељотека, али функционална

Велимир Илић Стварно не могу сада да креирам нову владу, нека то ради мандатар, али није ово нека жељотека, не може влада да има сада тридесет, педесет ресора да би се подмирили сви апетити или амбиције појединаца који чекају министарску фотељу као озебли сунце.

Велимир Илић, одлазећи министар за капиталне инвестиције, 22. фебруар 2007, "НИН"

Само слога привремено финансирање спасава

Миодраг Зец Привремено финансирање је техничко питање и сви ће се посланици сложити. Неће се ваљда десити да се не сложе око тога да треба да приме плате?

Миодраг Зец, професор економије на Философском факултету у Београду, 22. фебруар 2007, "Б92"

Од цене чаја зависи

Ненад Милић Прављење спотова [за изборну кампању] није нас ништа коштало, само чај на снимању, јер смо имали људе из креативног тима који су радили бесплатно за нас јер су хтели да помогну.

Ненад Милић, шеф изборне кампање ЛДП-а, 22. фебруар 2007, "Блиц"

На две ноге

Ивица Дачић Кад сам био мали, бојао сам се паса и гусака, јер гуске су опасне кад почну да шиште и нападају, то је као НАТО бомбардовање.

Ивица Дачић, председник СПС-а, 22. фебруар 2007, "Курир"

У се и у УН кљусе

Зоран Остојић После осам година Уједињене нације желе да реше статус своје територије. Та територија се зове Косово.

Зоран Остојић, члан Председништва ГСС-а, 21. фебруар 2007, ТВ "Авала"

Републиканска срећа

Милан Париводић Краљевина је уређење које је најближе менталитету српског народа и које гарантује да ће шеф државе бити образован и културан човек, и да ће њихова деца то исто бити, што демократија у земљама које нису довољно развијене не гарантује. Имали смо велику срећу са оба наша председника, и Коштуницом и Тадићем.

Милан Париводић, министар и члан Крунског савета, 21. фебруар 2007, "Курир"

Оздрави, Сербие!

Бранко Ковачевић Кад имате тајкуне који пазаре Србију, и који су пре тога опљачкали и земљу и народ, не можете ништа боље да очекујете. Кад се прича да је корумпирана власт, да краду министри, да сви други краду – сваки бедник који живи са 20-30 хиљада месечно рећи ће: 'Могу ја да мазнем 100 евра, кад нису ништа радили онима што су мазнули 300 милиона евра'. А ово је веома мали проблем када се буду решиле суштинске ствари, а суштинска ствар је да Србија оздрави.

Бранко Ковачевић, ректор Универзитета у Београду, о хапшењу "просветне мафије", 21. фебруар 2007, РТС

Оздрави, Сербие!

Слободан Вуксановић Емилија Станковић [једна од ухапшених] већ готово месец дана не ради као помоћник министра. Ово што се догодило нема никакве везе са Министарством. Она је врло добро радила док је била на месту помоћника министра и нисам имао никакве примедбе на њен рад.

Слободан Вуксановић, одлазећи министар просвете, о хапшењу "просветне мафије", 21. фебруар 2007, "Прес"

Посна теретана

Велимир Илић Тачно је да сам се мало угојио, али ја ћу то да средим у теретани. Идем редовно да вежбам, а и сад је пост, па ћу да скинем стомак. А ти што измишљају да идем на липосукцију, вероватно су љубоморни на мене.

Велимир Илић, као пријатељ Светлане Ражнатовић, 21. фебруар 2007, "Курир"

Рече нам један чоек

Петар Божовић Моје тренутно политичко опредељење је следеће: Јебем им матер свима!

Петар Божовић, глумац, 21. фебруар 2007, "Прес"

Рече нам један чоек

Петар Божовић И не могу да сварим те приче Американаца како ће, као, да нам обнове Дом омладине, а на другој страни отеше нам Косово.

Петар Божовић, глумац, 21. фебруар 2007, "Прес"

Рече нам један чоек

Петар Божовић И као Србину из Црне Горе, као Црногорцу, тешко ми пада шта тамошња власт ради и како се односи према Косову. Трагично је то. Чекајте Чекуа, сачекали губу, дабогда!

Петар Божовић, глумац, 21. фебруар 2007, "Прес"

Гле, (јадни) Срби!

Карла дел Понте Попустљиве иницијативе из Европе о обнављању преговора са Србијом долазе због синдрома јадних Срба у међународној заједници.

Карла дел Понте, главни тужилац Хашког трибунала, у интервјуу италијанском листу "Коријера дела сера", 20. фебруар 2007, "Глас јавности"

Живети са...

Карл Билт Ако понудимо перспективу с веома јасним приступом у ЕУ, Србија ће бити спремна да живи с Ахтисаријевим планом и временом ће га прихватити.

Карл Билт, шеф шведске дипломатије, у интервјуу бечком листу "Пресе", 20. фебруар 2007, "Бета"

Удба је њихова судба

Астрит Харачија Пошто сам анализирао ситуацију, дошао сам до закључка да би неко требало да буде одговоран. Или Аљбин Крути или Астрит Харачија ради за Србију, за њихове тајне службе.

Астрит Харачија, министар културе Косова, у интервјуу приштинском "Експресу", 20. фебруар 2007, "Танјуг"

Жељотека, али функционална

Владимир Хоман За нас је важно да Влада буде функционална, што значи да има простора за неке друге функције.

Владимир Хоман, функционер Г17 Плус, 20. фебруар 2007, "Прес"

Да се Шормаз пита & Багзи слуша

Драган Шормаз Ђелић је смешан кандидат који није смео ни ПДВ да уведе. Да се ја питам, никада ДС не би добио министарство полиције, БИА, правосуђе и енергетику. Па, послушајте само Багзијеве исказе да видите шта се све дешавало у Србији док је ДС суштински водио полицију. А нећемо ваљда дозволити да они приватизују сада НИС и ЕПС.

Драган Шормаз, посланик ДСС-а, 20. фебруар 2007, "Вечерње новости"

Широко скројено чело

Вук Драшковић Не могу вечно да будем на челу Српског покрета обнове, али док живим на мом челу ће бити Српски покрет обнове.

Вук Драшковић, као председник СПО-а, 20. фебруар 2007, ТВ "Авала"

Старопечени верници

Владан Батић Увек постим. Међутим, не причешћујем се увек. Имам грешне мисли и то према онима који су нас довели до овог зла.

Владан Батић, лидер ДХСС-а, 20. фебруар 2007, "Курир"

Старопечени верници

Драган Марковић Палма Најгори су ови новопечени верници који 'посте на води', а то изгледа тако што понесу прасећу плећку на Мораву, уђу у чамац и глођу печење! И као посте на води!

Драган Марковић Палма, лидер Јединствене Србије, 20. фебруар 2007, "Курир"

Албанци побеђују, сви добијају

Албер Роан Србија ништа не губи планом Мартија Ахтисарија.

Албер Роан, заменик Мартија Ахтисарија, у интервјуу бечком "Куриру", 19. фебруар 2007, "Бета"

У се и у УН кљусе

Војислав Коштуница Јасно је да ће Савет безбедности УН одбацити сваки покушај да се Србији, као сувереној држави и чланици УН отима 15 одсто њене територије.

Војислав Коштуница, одлазећи председник Владе Србије, 19. фебруар 2007, "Бета"

Територијална одбрана

Душан Јањић Не би било лоше да премијер прочита мемоаре Владимира Велебита, иако знам да не воли комунисте, и да научи како је Тито решавао такве ситуације. Док је био жив, контролисао је читаву територију.

Душан Јањић, координатор Форума за етничке односе, 19. фебруар 2007, "Курир"

Горе од најгорег

Велимир Илић Најгоре је ући у ЕУ и бити тамо неки потрчко. Ми желимо да будемо партнери са Европом, ми смо једна озбиљна држава. И треба да видимо шта нам то нуде, нећемо да уђемо у Европу и да за њих гајимо лук и салату.

Велимир Илић, лидер Нове Србије, 19. фебруар 2007, ТВ "Авала"

Широко скројено чело

Вук Драшковић Ја говорим да речима буде тесно, а тумачењима широко.

Вук Драшковић, као одлазећи министар спољних послова, 19. фебруар 2007, "Курир"

Суштина (вансеријских) ствари

Лидија Вукићевић Још кад сам била мала, била сам много слатка, ваљда су свима биле симпатичне ове моје коврџице, па су ме сви штипкали. Али, увек сам се трудила да имам и суштину.

Лидија Вукићевић, глумица и посланица СРС, акција "Бирамо мис скупштине", 19. фебруар 2007, "Курир"

Суштина (вансеријских) ствари

Бранко Ружић Ако нећемо страначки, онда нека то буде Лидија Вукићевић. Да вам кажем нешто, Борка Вучић није у конкуренцији, али она је за мене у свим сегментима вансеријска жена.

Бранко Ружић, председник ИО СПС-а, акција "Бирамо мис скупштине", 19. фебруар 2007, "Курир"

Сви Срби у једном пашалуку

Амџат Мигати Нормално да се залажем за стварање велике Србије. Макар ми Арапи знамо да је српски народ подељен на вештачки начин. Идеју да сви Срби, и православци и католици и муслимани, буду у једној држави нико не може да оспори.

Амџат Мигати, Јорданац, спољнополитички саветник Томислава Николића и посланик СРС-а, 18. фебруар 2007, "Глас јавности"