Најбољи (председник) пре Вучићеве ере

Милутин Мркоњић Предлог је спреман и ја бих волео да споменик буде постављан преко пута седишта СПС-a (на Студентском тргу, прим, новинара). Споменик [Слободану] Милошевићу је потребан, јер је он био последњи озбиљни председник велике државе, а две ствари се посебно везују за њега – Дејтонски споразум на основу кога је настала Република Српска и Резолуција 1244 која је и даље полазна основа у преговорима око Косова и Метохије.

Милутин Мркоњић, почасни председник СПС-а, у интервјуу за „Данас“

Стручност испред политике СПС-а

Милутин Мркоњић Увек сам са сваким од доказаних стручњака спреман да сарађујем. Ту за мене нема никаквих политичких конотација. [...] Не знам детаље како је водио град, ја сам био министар саобраћаја, али смо добро сарађивали. У крајњем случају, „кинески мост“ је био резултат те сарадње.

Милутин Мркоњић, почасни председник СПС-а, о сарадњи са Драганом Ђиласом ако добије већину на београдским изборима, „Данас“

Даје оно што мора (првом приликом)

Александар Вучић Важно је да не изгубимо оно што не смемо да изгубимо, а да изгубимо само оно што морамо. Ја мислим да је то нешто што је нормално, рационално, или оно што нам не припада.

Александар Вучић, председник Србије, говорећи о Косову и Метохији за РТС, „Искра“