Кад мутави фикус твитује

Ана Брнабић Можете да мрзите Вучића, да кажете да сам ја мутави фикус, али морате да признате да је БГ фестивал игре Србију и БГ прославио. Да је Аја [Јунг] својој земљи много дала.

Ана Брнабић, председница Владе Србије, на свом „Твитер“ налогу

Србија може без цркве и војске, али не може и без Вучића

Владимир Ђукановић То је воља народа и Бога. Мислим да је и мимо друштвених мрежа такво стање у народу, генерално. Александар Вучић је својим радом и посвећеношћу то заслужио. Не либи се да сиђе у народ, не издиже себе изнад народа, дели народне муке и пружа свој ауторитет да се проблеми обичног човека реше. Искрен је и отворен у изјавама, а то људи цене.

Владимир Ђукановић, посланик СНС-а, о једном истраживању на друштвеним мрежама према којем је председник Србије популарнији од цркве и војске, „Данас“/„Истиномер“

НИН није постојао узалуд

Милан Ћулибрк Углавном је НИН ишао уз длаку било којој власти. Било је кратких периода љубави, али та љубав није дуго трајала.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, NOIZZ (YOUTUBE)

Стрељани на правди страних инвеститора

Милан Ћулибрк Ми смо о томе да влада не поштује законе, које сама доноси а скупштина изгласава, писали на десетине пута. Нико се није ни осврнуо. Онда смо решили да ствари заоштримо до краја - да покажемо да се у маси предузећа не поштује Закон о раду, при томе влада то свесно или несвесно одобрава, склапајући некакве уговоре у којима се, чак, забрањује формирање синдиката. Узбуна је трајала 24 сата. Почела је паљба из свог оружја, од председнице парламента, свих посланика владајуће коалиције, министара из владе, сви су се изређали.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, о насловној страни „Радни логор Србија“, NOIZZ (YOUTUBE)

Хвала Небојши (из Београда) што постоји

Милан Ћулибрк Када су ме у среду поподне, много пре него што су читаоци могли да купе новине, обавестили да ће Небојша Стефановић да нас тужи, рекао сам у полушали, у полузбиљи: „Штампајте додатни тираж“. Ми смо се само одважили да ставимо на насловну страну оно што су сви мислили. Мени је било јако драго што нас је министар тужио, дугујем му велику захвалност, он је појачао интересовање за НИН. На крају је суд пресудио да смо све време ми били у праву.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, о насловној страни „Небојша Стефановић: Главни фантом из Савамале“, NOIZZ (YOUTUBE)