Бог и Конгрес су ми сведоци

Марк Закерберг Сигуран сам да неко покушава [да омета новембарске изборе за Представнички дом Конгреса САД и Сенат]. Сигуран сам да је ово друга верзија онога што су Руси радили 2016. године, шта год то било. Сигуран сам да раде на томе. „Фејсбук“ ове године планира да повећа број људи задужених за безбедност података на 20.000. Оно што покушавамо да урадимо је да пошаљемо особу из „Фејсбука“ са највише знања (пред Конгрес). Уколико сам то ја, био бих срећан да одем.

Марк Закерберг, извршни директор и оснивач „Фејсбука“, о скандалу са „цурењем“ и злоупотребом личних података више од 50 милиона корисника, CNN/„Танјуг“

Битка за бебе не може да чека

Александар Вулин У складу са наређењима (председника Вучића) и Војска Србије се укључује у активну борбу за повећање наталитета. И Војска Србије, кроз своје могућности ће учинити све да се више рађамо, да стимулишемо рађање, да помогнемо свакој породици која хоће да има децу.

Александар Вулин, министар одбране, Бета/ „bizlife.rs“

Нас и кућних љубимаца - десет милиона

Зоран Ђорђевић Каква је то реклама о банци где се као срећна породица представља брачни пар са псом или са једним дететом? То морамо да мењамо.

Зоран Ђорђевић, министар за рад и социјалну политику, у контексту најављене нове популационе политике председника Вучића, према НИН-у

Кад се очеви преметну у маћехе

Милан Ћулибрк Људи моји, што је више „очева нације“, деце у Србији је све мање. И са донекле модификованим рецептом Драгана Марковића Палме – за госпођу са трећим дететом 100 евра – тешко да ће бити другачије. Уместо да чекају милостињу државе, за обрачун са белом кугом било би кудикамо боље да родитељи могу пристојно живети од својих плата. Да, за почетак, не морају и себи да купују пелене, ако им већ деца пишају у гаће. Ипак је најгоре кад ти се власт посере на главу.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, у контексту најављене нове популационе политике председника Вучића, НИН

Док перемо не питамо за количину и цену

Милан Ћулибрк Због „стратешких мањкавости“ у борби против прања новца и финансирања тероризма, прво је Србију на „црну листу“ ставила Међународна организација за борбу против прања новца FATF, а онда је добила „жути картон“ и од Групе држава против корупције, тела Савета Европе (GRECO). У нормалним земљама то би било довољно да се упале сви аларми и да држава озбиљно схвати да је ђаво однео шалу. А нас би неслане шале званичника могле одвести дођавола.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН