Какви смо ми хришћани, такав нам је Вучић Христ(ос)

Милан Ћулибрк Упркос свему, не сумњам да је власт у Србији уверена да се понаша хришћански према својим поданицима. Исус јесте рекао: „Благо онима који су гладни и жедни...“ Само, мислио је на оне који су гладни и жедни - правде. У Србији су многи гладни и жедни. Не правде, већ буквално.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

Наш човек

Ајвор Робертс Милошевићева вредност за Москву је у томе што на њега гледају као на некога ко се супротставио Западу, иако они који су га познавали знају да је мало балканских политичара било толико проамерички и антируски настројено као [Слободан] Милошевић.

Ајвор Робертс, бивши амбасадор Велике Британије у СРЈ, у тексту за „Гардијан“, Б92

Де факто смртник

Ајвор Робертс Познавао сам Милошевића боље него већина странаца – срео сам га много, много пута током преговора о ратовима у Босни и на Косову и нема сумње да је имао шарма и харизме. Ипак, тешко да ће било који објективни аналитичар рећи да Милошевић за резултате које је постигао за своју земљу и регион заслужује да постане бесмртан у бронзи.

Ајвор Робертс, бивши амбасадор Велике Британије у СРЈ, о предлогу да се Слободану Милошевићу у Београду подигне споменик, „Гардијан“/Б92

(Корисне) идиоте имамо, недостаје нам Достојевски

Миша Бркић Влада мисли да су сви грађани идиоти, кад им потура нову замену теза. Ако је Влади стало да нишки аеродром добро функционише, она може да инвестира у њега и даље му подиже перформансе, без потребе да га присваја. [...] Али, Влада то неће. Она мора да буде власник како би испунила обећање „Вансију“ из концесионог уговора, да нишки аеродром неће никада прећи милион путника годишње. То је признала и министарка Михајловић, кад је била у посети Нишу. Чудно је да Влада доживљава Ниш као непријатељски град.

Миша Бркић, економски новинар, о одлуци Скупштине града Ниша да уступи аеродром „Константин Велики“ држави, у интервјуу за магазин „BIZLife“

Здравље кроз (НАТО) бомбе улази

Даница Грујичић Озбиљан број стручњака тражи од државе да се формира Координационо тело да се испитају последице НАТО бомбардовања. Можда ће госпођа Милић бити у праву. Можда ћемо заиста рећи – треба још једном да нас бомбардују.

Даница Грујичић, лекар, пре напуштања емисије у којој је учествовала и Јелена Милић, ТВ Хепи