Много смо симпатични

Драган Бјелогрлић Срби као народ су као кад имате у разреду тако неког мало блесавог типа, али је некако симпатичан и правдољубив. И он стално има неке своје визије које не може да оствари и због тога најебава у животу, али је то симпатично. Барем мени.

Драган Бјелогрлић, глумац и филмски режисер, N1/„bizlife.rs“

(Нео)фашизам у рукавицама

Предраг Ј. Марковић Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић и премијер Андреј Пленковић, баш као и [аустријски канцелар] Курц су умивени и глатки, а у ствари су сви неофашисти. Ако Колинда у Аргентини велича хрватске патриоте који су се тамо склонили са Менгелеом, онда су ствари јасне.

Предраг Ј. Марковић, историчар и потпредседник СПС-а, „Танјуг“

Неки врло чудни окупатори

Предраг Ј. Марковић Македонци постоје само онде где је српски војник згазио својом „окупаторском“ чизмом. У Трсту и Корушкој је некада било много више Словенаца, а сада их једноставно нема. То је нека чудна окупација, јер је онај који је окупиран постојао само захваљујући тој окупацији.

Предраг Ј. Марковић, историчар, „Танјуг“

Дедињска окупација Цетиња

Предраг Ј. Марковић „Србијански зликовци” одмах по присаједињењу Црне Горе Србији, натерали су Црногорце да населе места по Србији, иду у дипломатију без знања страних језика, да заузимају директорска места без дана школе...

Предраг Ј. Марковић, историчар, „Танјуг“