Пуј, спас за све нас

Војислав Коштуница Странке које су одлучиле да формирају владу ставиле су интерес државе, нације и грађана изнад својих партијских интереса.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, 12. мај 2007, "Бета"

Скупштински додатак

Томислав Николић Ја могу да вам кажем да скочите у бунар – да ли треба и то да ме послушате. А мислим и да сам вам рекао да сте већ скочили у тај бунар. Док сам ја председник Скупштине држаћу се пословника колико год је то могуће.

Томислав Николић, као председник Скупштине, заседање Скупштине Србије, 12. мај 2007, РТС

Скупштински додатак

Ивица Дачић Нећу вас спомињати, господине Мићуновићу, слободно изађите. Знате како је, чим неко изађе, њега одмах прво оговарају.

Ивица Дачић, председник посланичке групе СПС-а, заседање Скупштине Србије, 12. мај 2007, РТС

Скупштински додатак

Ненад Чанак Неко је рекао да су посланици СРС-а наспавани, што отприлике значи да су припремљени за вишедневно бивствовање у Скупштини, да би се ишло у привид опструкције.

Ненад Чанак, председник посланичке групе Војвођански посланици, заседање Скупштине Србије, 12. мај 2007, РТС

Права ствар на прави начин

Мајкл Полт Имаћемо независност Косова на тежак начин или независност на прави начин. Али, на овај или онај начин у том правцу ће се ствари развијати.

Мајкл Полт, амбасадор САД у Србији, 11. мај 2007, "Б92"

Корешподенција

Ивица Дачић Ако влада буде формирана, желимо јој што краћи мандат.

Ивица Дачић, председник СПС-а, 11. мај 2007, "Бета"

Један избор мења све

Зоран Живковић Избор Томислава Николића личи на ситуацију у којој, до глупости наивног, квазиинтелектуалног мужа његова жена вара с камионџијом који има највеће бркове.

Зоран Живковић, бивши премијер Србије, 11. мај 2007, према "Куриру"

Много је јак

Томислав Николић Шешељ ми је честитао и рекао да будем толерантан према опозицији, казао је: 'Онако како сам те учио'.

Томислав Николић, као председник Скупштине Србије, 11. мај 2007, "Политика"

Либерално-демократски предлог

Велимир Илић Причамо о Батићу! И о Весни Пешић и о Чеди Јовановићу и о свим тим људима који су се у једном тренутку опасно заборавили, а сада свима држе лекције! Па, та екипа је 'демократским' методама помогла да се убије премијер Ђинђић! Људи на власти нису смели да дозволе да човека устреле у дворишту владе! Пети октобар је био добра идеја, ја сам вукао колико сам могао, али све што се дешавало касније толико је одвратно да ми је мука и да мислим на то! Мука ми је кад видим шта се данас ради у Скупштини! Мука ми је од оног Батића! Иди, бре, човече, ослободи Србију свог присуства! Или она Пешићка, па она би требало да шета кучиће парком, да одмара...

Велимир Илић, председник НС-а, 11. мај 2007, "Прес"

Коктел изненађења

Наташа Кандић Једино место на којем смо могли да се састанемо са амбасадорима Савета безбедности био је коктел који је у Приштини организовала привремена косовска влада. [...] Када сам пришла руском дипломати Виталију Чуркину, заједно са Соњом Бисерко, он чак није ни покушао да прикрије своје изненађење што у Србији још постоје активисти за људска права који могу да критикују владу.

Наташа Кандић, председница Фонда за хуманитарно право, у коментару за британски "Гардијан", 11. мај 2007, "Политика"

Нема одмора док се капитално инвестира (у сексепил)

Дубравка Филиповски Председник Нове Србије Велимир Илић је познат по томе да не иде на одмор, он оде само у Гучу на неколико дана, тако да ми из Нове Србије следимо његов пример и ја одговорно тврдим да ми нећемо ићи на летњи одмор.

Дубравка Филиповски, потпредседница Нове Србије, 11. мај 2007, РТС

Права ствар на прави начин

Мајкл Полт Неважно је одакле терориста долази. Говор да се на Косову прави исламска терористичка земља само је политичка шанса коју користе политичари у Србији.

Мајкл Полт, амбасадор САД у Србији, поводом хапшења Албанаца са Косова због планирања напада на војну базу у Америци, 10. мај 2007, "Блиц"

Страни утицаји на домаће издајнике

Драгољуб Жарковић Мислим да је због незнања језика, а можда и стварно, британски амбасадор, трудећи се да говори српски – што је за сваку похвалу, изјавио: 'Ми имамо још три дана да формирамо владу.' Нема он три дана да формира владу, ми имамо.

Драгољуб Жарковић, главни уредник "Времена", 10. мај 2007, "У недостатку доказа" ТВ "Авала"

Један избор мења све

Оли Рен Избором Томислава Николића за председника Скупштине Србија је у два дана отишла двадесет година уназад.

Оли Рен, комесар ЕУ за проширење, у Загребу, 10. мај 2007, "Бета"

Прича за тешку ноћ

Владимир Беба Поповић Анимозитет је био обостран. Тадић је цео свој политички живот провео у Зорановој сенци и мрзео га је због тога, а Зоран је њега доживљавао као нужно зло, и називао 'пуњеном птицом'! Односи су нарочито заоштрени током 2002. кад Тадић почиње против Зоранових одлука да лобира по странци. Зато данас изгледа гротескно кад Тадић, на Зорановом гробу, са ружом у руци, замишљен, глуми тугу и сету! Нема у њему ни туге ни сете, већ мржње и тренутног интереса!

Владимир Беба Поповић, други део исповести магазину "Статус", о односу Зорана Ђинђића и Бориса Тадића, 10. мај 2007, "Време"

Прича за тешку ноћ

Владимир Беба Поповић Ја се пре свега само браним и то од немилосрдних напада и хајке коју против мене спроводе од онога дана када сам први јасно, гласно и јавно рекао оно што данас зна скоро цела Србија. Да иза убиства Зорана Ђинђића стоји Војислав Коштуница, његова политика, његови саветници и сарадници, спонзори, идеолошки пријатељи, ментални клонови. Он ни сам то више не крије, јер како да се тумачи то што је стратешки распоредио део тих сарадника на она места где ће се све истраге зауставити и усмерити у супротне правце.

Владимир Беба Поповић, други део исповести магазину "Статус", 10. мај 2007, "Време"

Нема одмора док се капитално инвестира (у сексепил)

Изјаве.нет Ова акција представља очигледан доказ о потпуној отупелости јавног мњења. Доказали смо да је могуће пласирати апсолутну неистину. Пазите, то није била обична лаж. То је била ултимативна измишљотина која се противи свим чулима и логичком закључивању. И поред тога та вест је пренета у медијима и чак добила неке насловне стране. Надамо се да ће бар једна особа убудуће добро размислити када прочита нешто у медијима што се коси са здравом памети.

Владимир Миловановић, из НВО "Биро" која је пласирала лажну вест да је Велимир Илић проглашен за најсексепилнијег политичара, 10. мај 2007, "НИН"

Цар и краљица

Елизабета Друга Питам се треба ли да започнем здравицу речима 'кад сам била овде 1776. године'...

Елизабета Друга, британска краљица, на вечери у резиденцији британског амбасадора у Вашингтону, 09. мај 2007, "CNN"

Преучити Устав

Томислав Николић Постоји могућност да се избори одложе, ја сам то рекао неким посланицима ДСС-а а нисам од њих добио одговор. Србија је у тешкој ситуацији, сви посланици траже извештај преговарачког тима за Косово и Метохију. Ако је ситуација изузетно тешка, Влада може да предложи увођење ванредног стања и ако посланици то изгласају – председник Републике три месеца не може да распусти Скупштину.

Томислав Николић, као председник Скупштине Србије, 09. мај 2007, "Око" РТС-а

Преучити Устав

Томислав Николић Ја сам рекао – учествовао сам у изради Устава, одлично га знам, постоји и трећа уставна теоретска могућност, а то је да земља буде у тако лошој ситуацији да влада предложи увођење ванредног стања, а да Народна скупштина изгласа ванредно стање. Није то у овој ситуацији потребно, ја сам само рекао да не остане – ево га, учествовао је у изради Устава, а не зна да постоји још нешто. И сад за тај мој вишак знања неки ме оптужују да сам поплашио грађане Србије.

Томислав Николић, као председник Скупштине Србије, конференција за новинаре, 09. мај 2007, ТВ "Авала"

Много је јак

Томислав Николић Те ноћи, кад сам изабран, у пет ујутро добио сам више од сто порука од непознатих грађана. Коментари су – хвала Богу, један Србин на функцији, шта год да урадите добро је да сте ту.

Томислав Николић, као председник Скупштине Србије, 09. мај 2007, "Око" РТС-а

Много је јак

Томислав Николић Даме и господо, није мене било срамота да водим ту седницу, него нисам знао да се одржава и тада сам копао бунар у свом селу, имао сам преча посла.

Томислав Николић, председник Скупштине Србије, заседање Скупштине Србије, 09. мај 2007, РТС

Много је јак

Драган Шутановац Једном копате – увек копате, док не закопате све ово.

Драган Шутановац, посланик ДС-а, заседање Скупштине Србије, 09. мај 2007, РТС

Рикошет реплика

Душан Петровић Погледајте књигу Војислава Шешеља која се зове 'Политички ортаклук Курве дел Понте и Курве дел Коштунице'.

Душан Петровић, шеф посланичке групе ДС-а, заседање Скупштине Србије, 09. мај 2007, РТС

Рикошет реплика

Томислав Николић Препоручујем вам да прочитате књигу 'Убиство мафијашког премијера Зорана Ђинђића'.

Томислав Николић, као шеф посланичке групе СРС-а, заседање Скупштине Србије, 09. мај 2007, РТС

Рикошет реплика

Александар Вучић Млађан Динкић је највећи пљачкаш у историји Србије.

Александар Вучић, посланик СРС-а, заседање Скупштине Србије, 09. мај 2007, РТС

Рикошет реплика

Млађан Динкић Ја нисам лопов а ви сте убица.

Млађан Динкић, председник Г17 Плус, Александру Вучићу, заседање Скупштине Србије, 09. мај 2007, РТС

Рикошет реплика

Милош Алигрудић Господине Шутановац, то што сте ви изговорили, сем увредљивог тона и начина на који разговарате с посланицима које је народ бирао у овај парламент, што служи вама на част, никакве везе, господине, нема с политиком, а, нажалост, ни са мозгом.

Милош Алигрудић, ДСС, заседање Скупштине Србије, 09. мај 2007, РТС

Рикошет реплика

Драган Шутановац Господине Алигрудићу, кад следећи пут будете рекли да ја немам везе с мозгом, молим вас, скините хулахопке пре тога, па се спремите да вам и уши извучем како заслужујете.

Драган Шутановац, ДС, заседање Скупштине Србије, 09. мај 2007, РТС

Рикошет реплика

Наташа Јовановић Господине Ђелићу, то што је вама симпатично и што сам вам ја дала надимак по једном лику из Дизнијевог цртаног филма – то није ништа страшно. Али страшно је што сте велики лопов и мафијаш, што сте 11 милиона евра укњижили на своје име.

Наташа Јовановић, посланик СРС-а, заседање Скупштине Србије, 09. мај 2007, РТС

Рикошет реплика

Божидар Ђелић Ја бих волео да ми ови из Радикалне странке кажу 'Браво, Ђелићу', 'То, Божо, покажи свима како Србин може да буде успешан у финансијама', 'Божо, то мајсторе'!!!

Божидар Ђелић, посланик ДС-а, заседање Скупштине Србије, 09. мај 2007, РТС

Сибирско је пролеће, а они у Србији

Чедомир Јовановић Парламентарна већина СПС, ДСС и СРС покушава да од земље направи сибирски гулаг.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 09. мај 2007, "ФоНет"

Сибирско је пролеће, а они у Србији

Жељко Бодрожић У Европи је једино Србију, у којој је фашизам повампирен, срамота на данашњи дан.

Жељко Бодрожић, уредник "Кикиндских", на централној прослави Дана Европе и Дана победе над фашизмом, у Зрењанину, 09. мај 2007, "Бета"

Одлазак каплара и ратника, повратак (фелд)маршала

Александар Вучић Извињавам се господину Петровићу и господину Борису Тадићу. Ја сам опсовао и рекао страшну реч, односно синтагму. Рекао сам да је Борис Тадић Соланин каплар. То је била страшна ствар. Извињавам се. После војводе од Меридијан банке [Ђелић], то је овај што је украо 11 милиона евра, онда после маршала из Гармишпартенкирхена [Динкић], е сад имамо и надвојводу од Солане, Бориса Тадића. Надам се да је сада задовољан господин Душан Петровић. Није каплар него надвојвода на господин Солана, је л’ може тако?

Александар Вучић, генерални секретар СРС-а, у Скупштини Србије 7. маја 2007. године, "otvoreniparlament.rs"

Цар и краљица

Џорџ Буш Амерички народ је поносан што има прилику да вам пожели добродошлицу у САД. Ви сте нам помогли током прославе 200. годишњице 1700… 1976. године. [...] Погледала ме онако како би само мајка могла погледати дете.

Џорџ Буш, председник САД, британској краљици, 08. мај 2007, "Бета"

Корешподенција

Велимир Илић Немојте се дописивати, слати факсове и чекати два дана на одговоре. Немојте се бавити дописништвом већ седите и договорите се као људи, то је лак посао. Сви желе да добију много и више него што вреде, али ми из ДСС-а и НС-а нисмо били кочничари.

Велимир Илић, председник Нове Србије, у Овчар Бањи, 08. мај 2007, "Политика"

Један избор мења све

Божидар Ђелић Избор Томислава Николића би највише ослабио Србе на Косову а највише радовао Хашима Тачија.

Божидар Ђелић, посланик ДС-а, 08. мај 2007, "Политика"

Много је јак

Томислав Николић Нажалост, ово није руска провинција, али ово никада неће бити ни колонија ЕУ, то вам гарантујем. Србија, која је правни следбеник СРЈ, још увек је у некаквом односу са савезом Русије и Белорусије. Надам се да ће Русија измислити неки начин удруживања земаља које су против хегемоније Америке и ЕУ.

Томислав Николић, као председник Скупштине Србије, на седници Скупштине, 08. мај 2007, "Б92"

Како смо систематски уништени од посланика

Милош Алигрудић То да ли сам ја лично учествовао у преговорима... То не знам!

Милош Алигрудић, шеф посланичког клуба ДСС-а, заседање Скупштине Србије 07/08. мај 2007, РТС

Како смо систематски уништени од посланика

Александар Вучић Борис Тадић је Соланин каплар.

Александар Вучић, посланик СРС-а, заседање Скупштине Србије 07/08. мај 2007, РТС

Како смо систематски уништени од посланика

Млађан Динкић Зар је Веља Илић довозио багер пред ову Скупштину да би сада молио радикале да му допусте да асфалтира по Србији?!

Млађан Динкић, посланик Г17, заседање Скупштине Србије 07/08. мај 2007, РТС

Како смо систематски уништени од посланика

Драган Шормаз Госпођо Пешић, ви сте били амбасадор у Мексику само због љубави из младости.

Драган Шормаз, посланик ДСС-а, Весни Пешић, заседање Скупштине Србије 07/08. мај 2007, РТС

Како смо систематски уништени од посланика

Драган Шутановац Имате седам посто гласова мање од ДС-а и седам пута веће апетите.

Драган Шутановац, посланик ДС-а, посланицима ДСС-а, заседање Скупштине Србије 07/08. мај 2007, РТС

Како смо систематски уништени од посланика

Томислав Николић После 35 година рада и 15 година посланичког стажа, кад заиста нико од посланика није могао реч да ми каже, доживео сам да се појави нека уштва која ће мени нешто да каже. [...] Ја сам за вас појам народног посланика, ја ћу ући у легенду ове Скупштине, ја имам 10 књига стенографских белешки шта сам изговорио у Скупштини. Можда ће опет да вам аплаудирају, а кад се разиђу онда ће рећи 'гле, шта је она наша будала направила од себе'.

Томислав Николић, као шеф посланичке групе СРС-а, Срђану Миливојевићу, посланику ДС-а, заседање Скупштине Србије 07/08. мај 2007, РТС

Како смо систематски уништени од посланика

Ивица Дачић Тадић мора да рашчисти да ли хоће са оваквим Коштуницом какав је са вама или мисли да је Коштуница другачији када је са нама – или неће уопште јер мисли да је Коштуница увек исти?

Ивица Дачић, председник СПС-а, заседање Скупштине Србије 07/08. мај 2007, РТС

Како смо систематски уништени од посланика

Александар Вучић Господине Ристићу, тачно је, каже наш народ, постоји пословица - што је тиква празнија, то је безобразнија.

Александар Вучић, СРС, посланику ДС-а Бошку Ристићу, заседање Скупштине Србије 07/08. мај 2007, РТС

Како смо систематски уништени од посланика

Ненад Чанак Завршићу речима мудријих од мене, који су због сличних расправа у овом високом дому, пре 60 или 70 година између два рата изговорили: 'Сачувај ме Боже српског јунаштва и хрватске културе'. Ја ћу сада рећи – сачувај ме Боже радикалског патриотизма и ДСС-овог легализма.

Ненад Чанак, шеф посланичке групе Војвођански посланици, заседање Скупштине Србије 07/08. мај 2007, РТС

Код "Непристојног посланика"

Срећко Михаиловић Оно чему смо присуствовали више наличи на сеоску крчму, пуну полупијаних и пијаних људи него на скупштинско здање.

Срећко Михаиловић, социолог, 08. мај 2007, "Б92"

Страни утицаји на домаће издајнике

Хавијер Солана Борис Тадић је опредељен за сарадњу с Хашким трибуналом... Потребно је да он има контролу над службама безбедности.

Хавијер Солана, високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност, у Европском парламенту, 07. мај 2007, РТС

Страни утицаји на домаће издајнике

Зоран Лончар Потребно је да ДС сада покаже неопходан патриотизам и да се одупре притисцима и намерама да се споља постављају конкретна решења за службе безбедности у Србији.

Зоран Лончар, председник војвођанског одбора ДСС-а, 07. мај 2007, "Бета"

Страни утицаји на домаће издајнике

Млађан Динкић Ваш аргумент да се на председника Србије Бориса Тадића утиче из Брисела и Стразбура је заблуда, то је параноја једног од саветника председника ДСС-а. Тадић није ништа мањи патриота од Коштунице.

Млађан Динкић, председник Г17 Плус, посланицима ДСС-а и НС-а, заседање Скупштине 07. мај 2007, РТС

Корешподенција

Борис Тадић Овог секунда сам спреман да потпишем коалициони споразум који подразумева да у сектору безбедности постоји међусобна контрола, да нико нема апсолутну доминацију, који подразумева да ДС нема премијера и који подразумева да чак и министар за капиталне инвестиције добије своје министарство јер се не може без њега.

Борис Тадић, председник ДС-а, на страначкој слави у Зрењанину, 07. мај 2007, "Политика"

Код "Непристојног посланика"

Драгољуб Мићуновић Ко год је веровао у напредак Србије српског парламента, ако има имало интелигенције данас ће признати да није био у праву.

Драгољуб Мићуновић, посланик ДС-а, у Скупштини Србије, 07. мај 2007, РТС

Сибирско је пролеће, а они у Србији

Ненад Чанак Србију је направио Мило Ђукановић, а становништво држи Оли Рен.

Ненад Чанак, на седници Скупштине, 07. мај 2007, РТС

Много је јак

Томислав Николић Да би доказала колико озбиљно схвата скупштину, СРС је за председника предложила мене.

Томислав Николић, као председник Скупштине Србије, 06. мај 2007, "Прес"