Чувај се црквених великодостојника и када дарове носе

Александар Вучић Ако би[смо] се држали онога што је СПЦ рекла, наш одговор би био: „Разговора нема, 'ајде сви Албанци да живите у српској аутономној области“. То је толико нереално... Не бих да кажем ниједну тежу реч, немам право ни смелости. Сви говоре о светој земљи, само нико неће на ту свету земљу да иде да живи.

Александар Вучић, председник Србије, „Танјуг“

Бесмртник и смртници

Александар Вучић Мени се свакако ништа не би десило, јер су ме изгурали из првог реда они дивни људи који су хтели да буду поред председника Путина и ја сам завршио негде у трећем или четвртом реду. Вероватно бих то чудо избегао, ако је то истина.

Александар Вучић, председник Србије, о планираном терористичком нападу на Бесмртни пук у Москви на Дан победе, „Блиц“/„Танјуг“

Пензионерска мајка (отац и син)

Александар Вучић Не тражи ММФ укидање закона зато што више воли пензионере него што волимо ми, већ из неких других разлога.

Александар Вучић, председник Србије, о препоруци ММФ-а да се укине закон којим су пензије привремено смањене од новембра 2014, „Бета“

Мала урота ММФ-а против Вучића

Александар Вучић Не каже то ММФ зато што више воли пензионере него што волимо ми, већ каже из неких других разлога. Они траже да се драстично повећају пензије онима који имају више од 50.000 динара пензију а да се ни за динар не повећају пензије људима који имају испод 25.000 динара, а то је 61 одсто пензионера и да се минимално увећа за људе који имају 30 хиљада пензију. Укупно 75, 76 посто пензионера не би ништа добили од наредног повећања.

Александар Вучић, председник Србије, о сугестији ММФ-а да се укине Закон о привременом умањењу пензија, „Танјуг“