Што је дозвољено Јупитеру није Томи

Милан Ћулибрк Зашто данас сви од председника очекују да изађе са решењем за Косово, а пре четири године нико га није зарезивао „ни за суву шљиву“? Да се нису променила његова уставна овлашћења? Или је само Николића заменио Вучић. Све остало је исто. Или боље речено, ништа више није исто.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

Пороци Србије

Петар Божовић Друштво се није много променило. То је тек зачетак онога што ће сада бити, сви ови тајкуни, спонзоруше – од морала у коме се није смело откопчати дугме до голих жена које само показују своје гениталије. А у суштини свега стоје жена и човек, који гледајући све те ствари одолевају свим искушењима.

Петар Божовић, глумац, поводом дигиталне рестаурације филма Живка Николића „Лепота порока“ (1986), „Вечерње новости“/„bizlife.rs“

Један Вучић мења цео Реал (Србија до Мадрида)

Драган Марковић Палма Лако је бити министар финансија када имаш Зидана и [Кристијана] Роналда у виду Александра Вучића који ствара услове.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, о избору Синише Малог за министра финансија, према НИН-у

Ако не силом, онда милом

Еди Рама Време је да сви схвате да не постоји никакав други план Албанаца него да и Албанија и Косово уђу у Европску унију. [...] Нико не жели „велику Албанију“, али када неко стално виче вук - може и да га призове.

Еди Рама, премијер Албаније, на презентацији књиге „Нова држава - модерни државник Хашим Тачи“ у Бечу, „Танјуг“