Друге шаљите у рат, наше синове нећете

Доналд Трамп Разумем шта говорите. И сам сам поставио то питање. Црна Гора је мала земља са веома јаким народом. Имају снажне, веома агресивне људе. Могу да постану агресивни и - честитам, у Трећем светском рату смо.

Доналд Трамп, председник САД, на питање новинара „Фокс њуза“ зашто би његов син ишао да брани Црну Гору ако је нападнута, „Око магазин“ РТС-а

Чекајући Кнежевину Србију

Дубравка Стојановић Нико више ништа не чује од те заглушујуће буке. А власт онда може да ради шта хоће. То је систематска деструкција слободе говора и мисли, јер све огадите, свима се све смучи, кажу људи – ма сви су они исти, ко више верује новинама итд., а то је политички најопаснија ситуација, јер онда сви једва чекају онога који лупа руком о сто и који у Скупштини викне: „Разлаз бре!“, к'о кнез Милош.

Дубравка Стојановић, историчар, „Недељник“/„bizlife.rs“

Скупа одећа лепо гори

Фонет „Барбери“ је спалио одећу у вредности од 28 милиона фунти, [...] како би заштитио своје интелектуално власништво и вредност бренда. Моћне модне марке не желе да се њихови производи продају по дисконтираним ценама или да доспеју до људи који би умањили њихову вредност.

Фонет, пошто је луксузни британски модни бренд за пет година уништио одећу у вредности од 90 милиона фунти

Ако су Бог и Вучић дигли руке од радника, није Бајатовић

Милан Ћулибрк Радници Азотаре и Петрохемије из Панчева и МСК из Кикинде не морају да брину, јер ће Влада изгурати решење за те компаније, ма колико било тешко, поручио је 20. марта 2017. тадашњи премијер Александар Вучић. „Ствари ће нам у наредном периоду ићи наруку“, тврдио је. [...] Ових дана забринутим радницима Азотаре није се обратио Вучић да им још једном каже да не морају да брину за своју будућност. Ни да најави решење „до Нове године“, када ће све бити много лакше, јер ће и просечне плате достићи 500 евра. Радницима, који штрајкују у кругу фабрике, обратио се Душан Бајатовић, директор Србијагаса, највећег повериоца Азотаре, са саветом да узму што се још узети може.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, о предложеном стечају за три компаније, НИН

Тисућљетна браћа

Колинда Грабар Китаровић Албанија је била наш пријатељ када нам је било потребно. Били смо дословно браћа по оружју, пре него што смо 2009. ушли заједно у НАТО. Многи су Албанци жртвовали своје животе за Хрватску и верујте ми – Хрватска то неће заборавити.

Колинда Грабар Китаровић, председница Хрватске, у парламенту Албаније, „Вечерњи лист“/Б92