Први међу једнакима

Божидар Ђелић Апел патријарха није био одлучујући. Ниједно мишљење нема више тежине него друго. У моменту изгласавања буџета било је прекасно да се такав амандман припреми. Ја не мењам мишљење. Сматрам да има и паметнијих мера од укидања одређеног пореза зато што он на исти начин помаже и сиромашнијим и богатим.

Божидар Ђелић, потпредседник Владе, 14. јул 2007, "Б92"

Ко (усвојену) мачку сме да погледа у очи?

Владан Батић Увек ћете имати добар рејтинг ако усвајате мачке а не кажете како може Дејан Михајлов да буде генерални секретар Владе.

Владан Батић, председник ДХСС-а, о мачки коју је усвојило Председништво Србије, 14. јул 2007, ТВ "Црне Горе"

Ко (усвојену) мачку сме да погледа у очи?

Владан Батић Коштуница је човек који мрзи, кад никог и ништа не волите онда је нормално да мрзите. А највише мрзи покојног Ђинђића и Мила Ђукановића, јер су они све што он није, оно што је хтео да буде а није могао.

Владан Батић, председник ДХСС-а, 14. јул 2007, ТВ "Црне Горе"

Решење за живахно орасположење

Драган Марковић Палма У животу ми не пада на памет да бацам толике паре за улазницу групе која долази из земље која нас је бомбардовала. Немам ништа против укуса људи који то слушају, али када бисте по Србији питали људе да ли више воле да слушају деде са катетером или Цецу, сви би рекли ово друго. Мене те деде које се скидају голе до појаса не могу да орасположе. То није будућност Србије, будућност је Гуча!

Драган Марковић Палма, председник општине Јагодина, 14. јул 2007, "Курир"

Опело за (петооктобарску) револуцију

Љубисав Ђокић Багер продајем првенствено да бих имао од чега да живим. ДОС-ова власт ми није вратила посед који су ми узели још 1995, онда сам одлучио док сам жив да продам ово и да видим шта ћу после. После 5. октобра понуду за багер добио сам од Историјског музеја, чији су га кустоси желели у својој поставци. Хтео сам да га дам бесплатно, али то тада није дозволило Министарство културе. Имам папире да сам слао допис и нудио им багер. Ни писмено ни усмено ми нису одговорили, што значи да нису заинтересовани и онда сам решио да га продам преко интернета. Купиће га неко, ипак то је багер који је срушио последњи комунистички режим у Европи.

Љубисав Ђокић, "багериста Џо", о "петоокотбарском" багеру који нема мотор, чија је лимарија пропала, а гуме издуване, 13. јул 2007, Б92

Европа за почетнике

Бернар Кушнер Прави пријатељи вам, госпођо, кажу гледајући вас право у ваше плаве очи: развој – имате га; демократију управо стичете и имате је, остварили сте одличан напредак, пред вама је место у Европи, место у свету, али не треба сада проблем Косова да буде тај који ће вам правити проблеме, чинити да вам буде лоше.

Бернар Кушнер, министар спољних послова Француске, новинарки Љубици Гојгић, 13. јул 2007, ТВ "Б92"

Европа за почетнике

Оливер Дулић У Србији је сазрело уверење да није могуће бити лош сусед, а добар Европљанин.

Оливер Дулић, председник Скупштине Србије, у Подгорици, 13. јул 2007, "Бета"

Разблаживање је обавезно!

Томислав Николић Нацрт нове скупштинске резолуције о Косову је занимљив као да га је неки мало ублажени радикал писао.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 13. јул 2007, "Бета"

Решење за живахно орасположење

Милић Вукашиновић Нећу наступити као предгрупа [Ролингстоунсима] јер сам остао доследан сам себи. Нећу ићи на концерт јер ми се не свиђа како Мик Џегер пева, али сам фан Стонса још од њиховог хита 'It’s All Over Now'.

Милић Вукашиновић, рокер, 13. јул 2007, "Бета"

Решење за живахно орасположење

Рака Марић Ја ћу наговорити Мика Џегера да на концерту каже да је Косово српско.

Рака Марић, организатор концерта "Ролингстонса", 12. јул 2007, "Судар" ТВ "Пинк"

Решење за живахно орасположење

Небојша Бакарец И ја бих био живахан у шездесетим да зарадим 300 милиона долара по турнеји.

Небојша Бакарец, функционер ДСС-а, 12. јул 2007, "Судар" ТВ "Пинк"

Решење за живахно орасположење

Милић Вукашиновић Прво су Стонси покушали да ме ескивирају пославши захтев Раки Марићу да у Београду свирају неке леве енглеске групе превазиђеног рока, а сад и ови из Оргазма хоће нешто. Али, разумем ја Стонсе – плаше се они Миће! Знају да ћу им украсти шоу. Људи, па ја с Махнитим љубавницима имам нови материјал на енглеском, морам преко овог концерта наћи издавача. Ствар је врло јасна, или ја пре Стонса, или нико! Да су ствари нормално постављене, Стонси би мене узели за предгрупу током читаве турнеје, не само пред Ушће.

Милић Вукашиновић, рокер, 12. јул 2007, "Курир"

Решење за живахно орасположење

Срђан Гојковић Гиле Баш ме брига ко ће бити прва а ко друга предгрупа по реду! Ја лично суботу доживљавам као што католици доживљавају дан кад се уживо сусрећу с папом.

Срђан Гојковић Гиле, вођа Електричног оргазма, 12. јул 2007, "Курир"

Кад мртва стража салутира

Лука Мичета Данас су државни медији и јавни сервиси на мртвој стражи објективног новинарства.

Лука Мичета, генерални директор Танјуга, 12. јул 2007, "НИН"

Кад мртва стража салутира

Мирко Цветковић Повећање плата је веће него што показују цифре јер су цифре неупоредиве.

Мирко Цветковић, министар финансија, 12. јул 2007, "НИН"

 Једна црква и много јеретика

папа Бенедикт XVI Само је једна црква Исуса Христа... Само њени [римокатолички] поглавари и бискупи јесу наследници Христових апостола. Цркве осталих хришћанских конфесија, у најбољем случају, јесу црквене заједнице, никако цркве у пуном смислу те речи.

папа Бенедикт XVI, 11. јул 2007, "Политика"

Можемо да мислимо али нећемо

Светислав Басара Подсети ме то на лупинг Владете Јанковића како ми не можемо да дозволимо себи да размишљамо реално – мало сам се и смејао а мало сам био и забринут када сам то прочитао. Треба имати на уму да је то најумнија глава у ДСС-у, шта мисле онда остали можемо да мислимо.

Светислав Басара, писац, 11. јул 2007, "Проблем" ТВ "Студија Б"

Можемо да мислимо али нећемо

Јелена Триван То да је ДС очекивала да ће сама формирати власт после избора јесте нетачна чињеница.

Јелена Триван, посланик ДС-а, Светиславу Басари, 11. јул 2007, "Проблем" ТВ "Студија Б"

Можемо да мислимо али нећемо

Предраг Сарапа Господин Басара је .

Предраг Сарапа, новинар, Јелени Марковић из ДС-а, 11. јул 2007, "Проблем" ТВ "Студија Б"

Решење за живахно орасположење

Рака Марић Ово је био концерт који се не сме пропустити, ко није био на Јазу прексиноћ, као да је бацио 20 година живота кроз прозор. Посетиоци су присуствовали спектаклу, који није виђен код нас, а запањујућа је енергија са којом 'момци' од 65 година наступају, нарочито Џегер.

Рака Марић, о концерту у Будви, 11. јул 2007, "Блиц"

Заштита животног мира

Мирослав Мики Ђуричић Не знам да ли ћу прихватити понуду министра [за заштиту животне средине] Саше Драгина да будем њихов промотер. Било је нешто око чишћења Дунава, а и министар је вероватно чуо да сам против сече шума, па је помислио да је добро ангажовати ме. Ипак, толико ми је мука од свега што сам проживео у Београду у последњих годину дана да уопште не знам да ли ћу прихватити тај позив. Јесам за очување животне средине, али нека се људи мало одморе од мене...

Мирослав Мики Ђуричић, пчелар и бивши дрвосеча из Купинова, 11. јул 2007, "Прес"

Кад мртва стража салутира

Радован Јелашић Знам само то да од када сам ушао у Уставни закон носим главу у торби.

Радован Јелашић, гувернер НБС, 11. јул 2007, "Недељни телеграф"

Предње намере

Борислав Новаковић Милорад Мирчић ми је пришао с леђа и почео да ме гура из скупштинске сале. Навикли смо ми на примитивизам српских радикала и такву демонстрацију силе.

Борислав Новаковић, одборник ДС-а, о инциденту у Скупштини Новог Сада, 11. јул 2007, "Политика"

Предње намере

Милорад Мирчић Није тачно да сам некоме прилазио с леђа, нити сам икада имао такве намере, јер сам ожењен супругом Надом.

Милорад Мирчић, одборник СРС-а, о инциденту у Скупштини Новог Сада, 11. јул 2007, "Политика"

Црна Гора за понављаче

Социјалдемократска партија Црне Горе Црна Гора нема 'плус и минус грађане', односно, неће их пребројавати по националној или другој припадности у остваривању њихових грађанских права, па то неће дозволити ни Ђелићу.

Социјалдемократска партија Црне Горе, 10. јул 2007, "Бета"

Први међу једнакима

Патријарх Павле Ако се, пак, укидају или смањују исти ти порези за куповину првог стана, рачунарске опреме и многих других производа, што ми поздрављамо, онда Вас, господине председниче [Владе], молимо да учините све што је до Вас да се коначно укине и плаћање пореза на храну, одећу и опрему за бебе.

Патријарх Павле, у писму Војиславу Коштуници, 10. јул 2007, "Бета"

Признајемо само суд Радио Индекса

Александар Васић Пресуда Врховног суда је законски сумњива и потпуно нелогична. Докле год је Ненад Цекић председник, а ја његов заменик, РТЛ неће добити дозволу.

Александар Васић, заменик председника Републичке радиодифузне агенције, 10. јул 2007, "Танјуг"

Признајемо само суд Радио Индекса

Ненад Цекић Одлука Врховног суда је школски пример државног удара у политичкој теорији и пракси. Председник Врховног суда Вида Петровић-Шкеро треба да буде смењена или да сама поднесе оставку, ако има имало судијске части.

Ненад Цекић, председник Републичке радиодифузне агенције, 10. јул 2007, "Танјуг"

Европа за почетнике

Борис Беговић Не треба ми да идемо у Европу зато што нам тај одлазак гарантује да ћемо бити богатији, лепши, паметнији и шта све не обећавају они који нас воде у Европу. Приближавање ове земље неким основним европским вредностима, које многе европске владе не поштују, означава прогрес за ову земљу. И то не прогрес у неком апстрактном смислу него напредак у смислу повећања благостања, богатства и слободе избора.

Борис Беговић, професор економије на Правном факултету у Београду, 09. јул 2007, "Поглед с Авале" ТВ "Авала"

Црна Гора за понављаче

Божидар Ђелић Сви студенти из Црне Горе су добродошли. Додатно, за оне који су се изјаснили као припадници српске националности постоји мали плус, у смислу да се у потпуности третирају као студенти из Србије.

Божидар Ђелић, потпредседник Владе Србије, у Подгорици, 09. јул 2007, РТС

Истрага Караџића и друге приче

Карла дел Понте Сматрамо недопустивим што се генерал српске полиције Властимир Ђорђевић дуже крио у Црној Гори и то под презименом Караџић и желимо да нађемо начин да се то убудуће не догађа и да се истраже сви Караџићи у Црној Гори како би можда ухватили правог.

Карла дел Понте, главни тужилац Хашког трибунала, конференција за новинаре у Подгорици, 09. јул 2007, "Бета"

Гомила (чињеничних) несклада

Изјаве.нет Бог ће свима да вам суди!

Никола Поповић, из Пећи, после пресуде којом је Наташа Кандић ослобођена оптужбе да га је увредила када га је ошамарила 2003, 09. јул 2007, РТС

Криза к'о у Јапану!

Рајко Баралић Возим најгори ауто од свих 250 посланика, југо који је прешао 400.000 километара. Толико је стар да ми на паркингу испред савезне скупштине некад не дају да се паркирам.

Рајко Баралић, посланик СПС-а, 09. јул 2007, "Данас"

Криза к'о у Јапану!

Тадаши Нагаи Јапанци не могу да живе у Јапану као Срби у Србији. Кад бисмо ми живели у великим становима и јели месо сваки дан, финансијски то не бисмо могли да издржимо.

Тадаши Нагаи, амбасадор Јапана, 09. јул 2007, "Прес"

Идеалан т(р)ип

Сташа Зајовић Добровољни даваоци никако не треба да се изјашњавају о својим сексуалним навикама пре давања крви. То је део једне идеолошке матрице културног менталитета који искључује све разлике посебно у сексуалном погледу будући да су овде све разлике сведене на етничке и верске. Да ли то значи да се припрема пожељни модел даваоца крви који ће бити искључиво српске нације, православне вере, хетеросексуалног избора и по могућности да припада кругу богатог слоја ратне мафије, јер је то идеалан тип владајућег доминантног и пожељног културног модела?

Сташа Зајовић, координаторка Жена у црном, 09. јул 2007, "Данас"

Истрага Караџића и друге приче

Расим Љајић Кад сам у својству министра за рад и социјалну политику обилазио градилишта, један инвеститор је, видевши ме, помислио да сам дошао код њега да тражим хашке оптуженике. Мртав озбиљан ми је пришао и пре него што је чуо због чега смо дошли, рекао да он нема везе ни са једним бегунцем и да никог од њих никад није ни видео. Уплашио се човек, а после се и он смејао, навикао ваљда да ме гледа само са Карлом дел Понте.

Расим Љајић, министар рада и социјалне политике и председник Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом, 08. јул 2007, "Курир"

Гомила (чињеничних) несклада

Наташа Кандић Хашки трибунал је утврдио чињенице које нико не може да оспори и процедуре пред националним судовима требало би да теку у складу са тим чињеницама. Пред домаћим судовима у неким случајевима утврђене су чињенице које нису у складу са чињеницама утврђеним пред Хашким трибуналом.

Наташа Кандић, директорка Фонда за хуманитарно право, 08. јул 2007, "Бета"

ЕмЕмЕфе, баци нам бомбоне!

Александар Поповић ММФ неће одређивати цене [струје], барем не док сам ја министар.

Александар Поповић, министар енергетике и рударства, 08. јул 2007, "Политика"

Кад мртва стража салутира

Здравко Понош Мој посао је, између осталог, прављење бригада, а не Владе.

Здравко Понош, начелник Генералштаба, 08. јул 2007, "Блиц"

Црна Гора за понављаче

Вук Јеремић Београд још није одредио амбасадора у Црној Гори, јер треба да буде послат најбољи од најбољих, тако да је велика конкуренција.

Вук Јеремић, министар спољних послова Србије, у Подгорици, 07. јул 2007, подгоричке "Вијести"

ЕмЕмЕфе, баци нам бомбоне!

Александар Поповић Ако поскупљења буде, морају да буду јасно образложена и оправдана. И, наравно, а ово кажем као потрошач, а не као ресорни министар, поскупљења би требало да буду више него умерена.

Александар Поповић, министар енергетике и рударства, 07. јул 2007, "Глас јавности"

Кад мртва стража салутира

Ненад Чанак Скупштина Србије требало да донесе закон којим би било прописано ко све може да буде политички аналитичар. Ако постоји закон о надрилекарству, онда мора постојати и закон о антианаличарству. Јер, ко је пустио врачаре на телевизију, тај је пустио и аналитичаре у политику.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, 07. јул 2007, "Вечерње новости"