Хоћу да будем Швабо у дотираном филму

Небојша Крстић Незадовољан сам извештавањем РТС-а о паравојном кампу, као и чињеницом да као члан УО РТС немам права да се мешам у уређивачку политику куће. Овај свој унутрашњи конфликт могу да решим само оставком. Тако да одсад, као обичан гледалац, могу да критикујем шта год сматрам потребним.

Небојша Крстић, подносећи оставку на место члана Управног одбора РТС-а, РТС

Чувај се Немаца и када дарове носе

Милорад Додик Немачка је шампион у мењању граница. Управо је она детонирала промену граница у бившој Југославији. Немачка тог времена под Геншером је управо била кључни фактор да се отпочне рат и да се ратује у бившој Југославији.

Милорад Додик, председник Републике Српске, о изјави Ангеле Меркел да нема промена граница на Балкану, „Танјуг“

Разграничење не може да чека

Милорад Додик Прво – разграничење. Зашто разграничење? Зато што сви народи око Срба, а Срби су им доносилац слободе кроз историју, покушавају да своју националну и државну градњу искључиво обављају на антисрпској политици. Од Хрватске до, ево, Бошњака овде у Босни, до Албанаца на Косову, па и Црногораца у Црној Гори, па и Македонаца, који оспоравају право нашој цркви тамо да егзистира, и много чега другог. То не значи да ћемо ми направити бодљикаве жице на нашим оградама. Не, ми само хоћемо да афирмишемо наше интересе. Значи, Република Српска, Србија, четири општине Косова, реинтеграција српске политике и националних интереса у Црној Гори.

Милорад Додик, председник Републике Српске, истичући да је време да Срби изађу са јасним политичким, националним програмом и захтевима, „Танјуг“