Кант преписао усмено изречене мисли Суле Радова

Чедомир Богићевић Сула Радов је родоначелник природно-правне школе Црногораца на темељу европске рационалистичке школе упутио је слободној Европи мисао прије Емануелa Канта. Док је Кант стекао славу на тези – права се откривају, прије њега је Сула Радов, капетан, сенатор, мудрац и филозоф упутио мисао – права постоје, она се не прописују, она се штите... Мана Суле Радова је што није записивао своје мисли.

Чедомир Богићевић, члан Дукљанске академије наука и уметности, ИН4С

И сукцесори и наследници

Чедомир Богићевић Црногорци су не само сукцесори, него и културолошки наследници хеленске културе.

Чедомир Богићевић, члан Дукљанске академије наука и уметности, ИН4С

Свака овца своме стаду

Саша Јанковић Има нешто интересантно у вези са онима који су отишли а никако да оду. Један глумац, елоквентан дозлабога и морална громада, сачекује ме на сваком ћошку и чим види прилику, сручује на мене своју гомилу талента. Када је почео, добио је емитовање свог редитељског првенца на режимској националној ТВ фреквенцији. Пауза, нови напор – ето му и серије. Са срећом му било, ја нисам део стада.

Саша Јанковић, председник Покрета слободних грађана, о Николи Коју, у интервјуу „Недељнику“

Изгубили цара Лазара, добили газда Жељка

Жељко Митровић Поставио сам статуу Козима Медичија, која је висока шест метара, што је двоструко више од Медичијеве статуе у Фиренци. Изгледа импресивно и мислим да је то веома значајно, зато што је то моја велика инспирација и мој велики идол. Он је рођен 1389. године, исте године када смо изгубили цара Лазара – у Италији је тада почела ренесанса, а ми смо тада кренули низбрдо. Мислим да је сада дошло време за српску ренесансу.

Жељко Митровић, власник ТВ Пинк, о амбијенту у којем је кренуо ријалити „Задруга 2“, „Телеграф“/„bizlife.rs“

Потпорни комфор

Ана Брнабић Ја сам данас потпуно комфорна са тим да се можда десила нека грешка на тако тешком градилишту.

Ана Брнабић, председница Владе, о урушавању потпорног зида у Грделичкој клисури, за ТВ Ал џазиру, „Бета“