Чист рачун, дуга мржња

Зоран Красић Шешељ од Трибунала за своју одбрану тражи тачно 6,395 милиона долара. Није то никаква измишљена сума, он је све израчунао према ценовнику.

Зоран Красић, правни саветник Војислава Шешеља и функционер СРС-а, 20. август 2007, "Прес"

Блато на НАТО

Душан Пророковић Србија јесте у 'Партнерству за мир', као и десетине других држава. Мислим да је то задовољавајућа мера сарадње у овом тренутку. Потпуно је неприродно, а и није у складу са Уставом, залагати се за улазак у неке алијансе које желе да вам поцепају државу.

Душан Пророковић, државни секретар у Министарству за Косово и Метохију, 20. август 2007, "Блиц"

Летња школа (умерене) реторике

Бранислав Ристивојевић У коалицији не постоје никакви проблеми јер не покушава ДС да направи државу на Косову него НАТО. Ми мислимо да је наша реторика умерена, одмерена – нарочито узев у обзир димензију и природу проблема с којим се суочавамо.

Бранислав Ристивојевић, портпарол ДСС-а, конференција за новинаре, 20. август 2007, РТС

Свидело ми се да им не буде пријатно

Александра Јанковић Прво, као: уговор је споран дај да видимо уговор, а онда кад видите уговор онда су анекси, а после тога дај да видимо доњи веш министра Илића и премијера. Мало изгледа као заиста дате један прст онда дате и целу руку. Основна верзија уговора садржи одговоре на сва питања која су до сада новинари имали.

Александра Јанковић, PR Министарства за инфраструктуру, 20. август 2007, "Б92"

СПС рецепт за здрав живот

Бранко Ружић Позив омладине ДСС-а [посланицима да се тестирају на наркотике] је политички маркетинг. Наркоманија јесте пошаст овог друштва, али је већа пошаст незнање и некомпетенција већине посланика владајуће коалиције у парламенту. Сви посланици СПС-а тестираће се ако буде требало, јер ми сви живимо здравим животом. Бојим се само да ће, ако се дозволи ово тестирање, следећи корак бити инсистирање да и хомосексуалци имају своје представнике у парламенту.

Бранко Ружић, председник Извршног одбора СПС-а 20. август 2007, "Прес"

Мој живот у ружичастом

Жељко Митровић Постоје јавни подаци који доказују да постојимо већ 12 година и да смо 95 посто 'Пинковог' капитала створили у последњих шест година, после демократских промена у Србији. Пет посто капитала настало је у првих шест година. То доказује да компанија која је израсла на стубовима тржишне економије није могла да добије ништа профитабилније од демократских промена.

Жељко Митровић, власник "Пинка", за загребачки "Јутарњи лист", 20. август 2007, "Прес"

Мој живот у ружичастом

Жељко Митровић Политику сам користио више као кишобран него што сам имао амбицију да у њој учествујем озбиљно. Био сам члан ЈУЛ-а и схватио да тамо нема ничег лепог. [Политичке] кампање нисам радио као политичар, него као професионалац. Било је то два пута: 1996. сам радио за ЈУЛ, а 2000. сам имао више клијената.

Жељко Митровић, власник "Пинка", за загребачки "Јутарњи лист", 20. август 2007, "Прес"

Мој живот у ружичастом

Жељко Митровић Поставља се питање имам ли ја као власник медија право да доносим одлуке према личном избору, али на мојој телевизији нема ни Баха, ни Моцарта, па се нико не пита зашто је тако. Уређивачка политика може се дефинисати с обзиром на друштвене околности, макар личиле на приватне одлуке побуђене личним афинитетима.

Жељко Митровић, власник "Пинка", на чињеницу да на "Пинку" нема Светлане Ражнатовић, за загребачки "Јутарњи лист", 20. август 2007, "Прес"

Блато на НАТО

Александар Поповић Не постоји ниједна држава у свету, а то посебно важи за државе које припадају НАТО алијанси, у којој војне снаге нису стављене под јасну цивилну контролу. Само се у плану преговарача Мартија Ахтисарија предвиђа да у наводно независном Косову НАТО снаге имају неограничену власт и да уопште немају цивилну власт над собом.

Александар Поповић, министар рударства и енергетике, 19. август 2007, "Бета"

Биџа с овога света

Добривоје Будимировић Биџа Демократска странка можда има сараднике на оном свету који су им скупљали потписе. Не разумем се у то јер нисам имао прилике да сарађујем са вампирима и сотонама. Нападају ме политички вампири, па ћу морати да носим бели лук и босиљак.

Добривоје Будимировић Биџа, председник општине Свилајнац, о иницијативи за његов опозив, 19. август 2007, према "Гласу јавности"

Летња школа (умерене) реторике

Нада Колунџија Напори Србије треба да иду ка придобијању што више утицајних земаља за српске ставове о будућем статусу Косова, јер су ови преговори можда последња шанса да се дође до решења које ће обезбедити мир, будућност и европску перспективу, и Србије и региона. То се не може постићи ако се партијски функционери надмећу реториком која нас само свађа са светом. Сматрамо да је то злоупотреба Косова која штети државним интересима. Ово је само лоша услуга нашој држави, сада пред преговарачки процес.

Нада Колунџија, шеф посланичке групе ДС-а, 18. август 2007, "Б92"

Свидело ми се да им не буде пријатно

Велимир Илић Тако ми се свидело.

Велимир Илић, министар за инфраструктуру, на питање "зашто је тек сада дошло до драстичног преокрета и стављања уговора на увид новинарима", 18. август 2007, "Политика"

Пензионерке без граница

Изјаве.нет Хоћемо пензије!

одбојкашице Србије, Божидару Ђелићу, после освајања сребрне медаље на Универзијади, 18. август 2007, "Политика"

Пензионерке без граница

Божидар Ђелић Ево, хоће пензије. Какве пензије – још сте младе!

Божидар Ђелић, потпредседник Владе Србије, одбојкашицама Србије које су узвикивале "Хоћемо пензије", 18. август 2007, "Политика"

Не купујте страно

Велимир Илић Редовно идем у куповину! Ма, само српско, и ништа друго. Ми имамо врхунске производе и нема шансе да динар дам за словеначку или хрватску робу.

Велимир Илић, министар за инфраструктуру, на питање да ли купују хрватску/словеначку робу, 17. август 2007, "Прес"

Не купујте страно

Предраг Бубало Од када сам министар, уопште не улазим у радње нити купујем.

Предраг Бубало, министар трговине, на питање да ли купују хрватску/словеначку робу, 17. август 2007, "Прес"

Блато на НАТО

Александар Симић Учестале изјаве државних органа о томе да НАТО покушава да направи своју државу на Балкану не значе да је Србија одустала од уласка у северно-атланску алијансу.

Александар Симић, саветник премијера Војислава Коштунице, 17. август 2007, РТС

Свидело ми се да им не буде пријатно

Велимир Илић Па, слушајте, нико баш није упорно тражио. Сад сте стварно били упорни, Влада то треба да уради, ја сам као ресорни министар имао обавезу само да га потпишем. Сви ме јурите, тражите – ево ја ћу га показати. Нема смисла да будете толико знатижељни и да немате увид у уговор. Уосталом, да сте раније инсистирали упорније, ја бих га показао сигурно, и прекршио неки договор који је постигнут, али Боже мој.

Велимир Илић, министар за инфраструктуру, 17. август 2007, РТС

Летња школа (умерене) реторике

Александар Радић Вокабуларом из 1999, ДСС је показао да је у потпуности одржала континуитет са Милошевићевим режимом, који НАТО идентификује као противника, а у ситуацији када су НАТО снаге присутне на Косову и једине могу да заштите Србе, мислим да је најблаже речено неумесно у НАТО идентификовати противника.

Александар Радић, војнополитички коментатор, 16. август 2007, "Б92"

Директно у вугла!

Милан Париводић Треба изаћи на директне изборе и развалити Александра Вучића. Само тако, ми ћемо му показати да је његова политика прошлост. А никако смишљањем начина да се заобилазно, на мање легитиман начин остане на власти.

Милан Париводић, члан ДСС-а и могући кандидат за градоначелника Београда, 16. август 2007, "НИН"

Тајни рад против јавног себе

Живорад Миновић Може се мој случај посматрати и као понашање карактеристично за кетмана, јер се са режимом – осим 1992. и 1995. године – јавно углавном нисам конфронтирао а тајно сам радио против њега.

Живорад Миновић, бивши главни уредник "Политике", 16. август 2007, "НИН"

Тајни рад против јавног себе

Добрица Ћосић Мада радња романа ['Време власти 2'] обухвата период до краја деведесетих прошлог века, односно и време кад сам био први председник СР Југославије, себе у роману нисам третирао као литерарног јунака, већ само као писца.

Добрица Ћосић, писац, 16. август 2007, "НИН"

Не купујте страно

Јуџин Џафи Имао сам осећај да цео систем синхронизовано ради против нас: Влада, медији и пословна заједница. 'Машина' једноставно није дозволила да тзв. српски капитал купи ни малу и банкротирану [Карловачку] млекару. Навикао сам на то у бизнису, али не овако. Веома мала инвестиција и веома јасна ситуација у којој смо победили, а и ипак толико ниских удараца. Замислите шта би се тек десило да смо стварно српска компанија или да смо хтели да купимо неку већу компанију. Ми смо до сада веома успешно инвестирали у целом региону СФРЈ и Балкана и у Русији и земљама бившег Совјетског Савеза, и никада ништа слично нисмо доживели.

Јуџин Џафи, председник компаније "Данјуб фудс", 15. август 2007, "Б92"

Надгледани компромис

Артемије И наметнута независност би била боља решење од поделе Косова. Све што је наметнуто, то је привремено. Међутим, када се на нешто пристане, онда је то за стално. Наметнута независност може да се посматра и као нека врста окупације, а свака окупација траје одређено време па престане.

Артемије, епископ рашко-призренски, 15. август 2007, "Дневник"

Не купујте страно

Љубо Јурчић Зна се тко је чинио злочине. Ране су још свјеже. Не треба стварати неугоду хрватским грађанима. Мирославу Мишковићу бих можда продао неку другу твртку, али оне с подручја Славоније сигурно не.

Љубо Јурчић, кандидат СДП-а за премијера Хрватске, 19. август 2007, "Вечерњи лист"

Надгледани компромис

Хашим Тачи Ми смо већ прихватили компромис. Независност са цивилним, међународним надгледањем је компромис.

Хашим Тачи, председник Демократске партије Косова, 14. август 2007, "Зери и Америкес"

Блато на НАТО

Зоран Лончар НАТО је најпре бомбардовао Србију, онда је довео своје трупе на Косово и сада, преко плана Мартија Ахтисарија, покушава да створи прву војну државу.

Зоран Лончар, министар просвете, 14. август 2007, "Бета"

Нема лажи, има преваре

Срђан Миливојевић Моја девиза је 'колико имаш, толико троши'. Али, иако не волим никоме да дугујем, радо дајем новац на зајам. Ваљда зато и немам за летовање.

Срђан Миливојевић, посланик ДС-а, 14. август 2007, "Курир"

Нема лажи, има преваре

Светислав Басара Амбасадори Србије можда имају велике плате, али за разлику од премијера и министара, не могу да краду.

Светислав Басара, писац и бивши амбасадор, 14. август 2007, према "Блицу"

Комитет за ентитетску равноправност

Живан Берисављевић Сад тражимо да Војводина добије положај равноправан другом ентитету, Србији, или можда и трећем, Косову, ако та покрајина остане у саставу државе. Једино решење јесте у федерализацији државе Србије.

Живан Берисављевић, бивши комунистички функционер, за "Дневник", 13. август 2007, "Бета"

Надгледани компромис

Душан Јањић Не знам чему тај медијско психолошки третман према грађанима. Као у Милошевићево време, све одбијамо, нижемо победе, а на крају, шта ће бити?! На крају ће грађани бити бесни и огорчени. Мислим да је боље да се отвори јавна расправа о овом предлогу, али и о другим могућностима. Оваквим понашањем власти, бојим се да не дођемо у ситуацију да после свих пропуштених шанси кажемо: 'Ма, где је онај Ахтисаријев план'!

Душан Јањић, Форум за етничке односе, 13. август 2007, "Прес"

Кад јагањци, телад и прасад утихну

Милорад Додик Ако волите Србију, онда волите и Гучу – то се не раздваја, овде је место спајања.

Милорад Додик, премијер Републике Српске, 13. август 2007, "Дневник"

Свидело ми се да им не буде пријатно

Прес Вељо мајсторе, министре крадуцкај, али мисли и на народ!

Прес, довикивање министру Велимиру Илићу у Гучи, 13. август 2007

Кад јагањци, телад и прасад утихну

Војислав Коштуница Гуча је престоница Србије и највећи град у овом часу, који оличава право расположење и амбиције народа.

Војислав Коштуница, премијер Србије, 12. август 2007, "Бета"

Стручност изнад породице

Синиша Ковачевић Ако сте ви ћерка аутомеханичара и свој ауто не поправљате код свог оца, онда нешто није у реду с његовом стручношћу. Имам срећу да живим са две одличне глумице, и оне су често мој избор. Мени је просто смешно да морам да браним чињеницу да је у мојој подели понекад и Љиљана Благојевић, једна од пет највећих српских глумица!

Синиша Ковачевић, драмски писац, супруг Љиљане Благојевић и отац Калине Ковачевић, 12. август 2007, "Курир"