Ако вам је позитивно, онда ништа

Миљенко Дерета Сада ћу да кажем нешто позитивно, мада знам да вас то увек изнервира.

Миљенко Дерета, директор "Грађанских иницијатива", 01. септембар 2007, "Пешчаник" Радија "Б92"

Вештачка интелигенција

Александар Тијанић Кад год је ванредна ситуација, људи одмах прелазе на РТС да потраже одговоре. То је смисао мог посла и разлог зашто сам се прихватио ове улоге, иако је за мене овај посао губитак новца и времена.

Александар Тијанић, генерални директор РТС-а, 08. септембар 2007, "Прес"

Игра на све (осим резултата)

Зоран Славнић Пут на Исланд – то је само фигуративно речено, нисте ваљда стварно мислили да ћу тамо отићи?! [...] Себи једино замерам што нисмо направили резултат.

Зоран Славнић, селектор Србије, 08. септембар 2007, "Блиц"

 Звецкање штетом

Душан Пророковић Србија спрема низ могућих оштрих мера за случај да Косово прогласи независност и Запад је призна, а међу тим мерама су и евентуално размештање српских снага у покрајини, блокада косовских граница и трговински ембарго. Једнострано западно признање Косова дало би право Србији да своје јединице врати у регион и поништи Кумановски споразум. Без тог споразума, наша војска може да пређе границу и да се креће по целом Косову без правних препрека.

Душан Пророковић, државни секретар за Косово и Метохију, за "Интернешенал хералд трибјун", 07. септембар 2007, "Блиц"

 Звецкање штетом

Драган Шутановац Пророковићу би било боље да се бави радом свог министарства него што се меша у послове Министарства одбране. Прво што сам очекивао од њега је да седиште Министарства за Косово и Метохију измести на територију јужне покрајине. Пророковићева изјава је ствар партијске пропаганде и није став Владе – прошло је време кад су неки политичари слали туђу децу да за њих губе главе.

Драган Шутановац, министар одбране, 07. септембар 2007, "Блиц"

Јефтино а квалитетно

Горчин Стојановић Најбоља ствар која се може десити Тадићу и Коштуници јесте да дође до једностраног проглашења независности Косова, тог тренутка њихова кохабитациона чврстина ће бити боља него икада а нико неће бити крив. И ја уопште не мислим да је то нека висока цена...

Горчин Стојановић, редитељ, 06. септембар 2007, "У недостатку доказа" ТВ "Авала"

Српске интеграције

Александар Вучић Ако нам ЕУ отме Косово, питање да ли желимо у Унију је питање да ли је неко нормалан или не.

Александар Вучић, генерални секретар СРС-а, 06. септембар 2007, "Прес"

Избори се да нема избора

Драган Ђилас Очекујем да председнички избори буду расписани што пре и да на њима Борис Тадић добије велику подршку ДСС-а.

Драган Ђилас, министар без портфеља из ДС-а, 06. септембар 2007, "Шта радите, бре?" РТС-а

Чист као Вељина суза

Филарет Питајте Коштуницу шта су он и Влада Србије учинили за мене последњих девет дана, шта су предузели да се ова агонија оконча? Црногорски председник Вујановић одговорио је на писмо патријарха Павла, Коштуница и Вук Јеремић нису! Министар вера дошао је овде, сликао се, и – ништа. Ја се једино у Вељу уздам, он је домаћинског духа, светосавац.

Филарет, епископ милешевски, штрајкући глађу због забране уласка у Црну Гору, када га је посетио Велимир Илић, 06. септембар 2007, "Курир"

Ред, нерад и биџизам

Време Истицали су се којечиме и други српски 'домаћини' – комшија из Јагодине Драган Марковић Палма својим 'тигровским' леђима, естрадним везама и достигнућима у бизнису, Радован Рака Радовић мноштвом 'мудрости' и пошалица, домаћин над домаћинима Веља Илић силним скандалима, али само је Биџа имао част да по њему буде скован термин неопходан за социополитичку анализу српске свакодневице – биџизам.

Време, 06. септембар 2007

Тачно је, али не мора да значи

Драган Шормаз Ово је најобичнија ујдурма и чиста намештаљка, која је направљена јер је ДС пук'о у Свилајнцу! Причу су покренули медији који су под контролом америчког капитала. Милојевић [бивши председник ОО ДСС-а у Параћину] јесте у 'Белој књизи' и зато је смењен, али то не значи да је он криминалац.

Драган Шормаз, посланик ДСС-а, 06. септембар 2007, "Прес"

Бако, бако – зашто су ти тако црвене уши?

Бојан Костреш Нико у Војводини не жели да улази у сукоб, не желимо да правимо циркус. Један пријатељ ми је рекао да никад не дозволим да паднем на ниво будале, јер ако паднеш будали на ниво он ће те победити на искуство.

Бојан Костреш, председник Скупштине Војводине из ЛСВ-а, Велимиру Илићу, ТВ дуел, 06. септембар 2007, "Судар" ТВ "Пинк"

Бако, бако – зашто су ти тако црвене уши?

Велимир Илић Ви само то знате – будала министар у Влади Србије, који побеђује на свим изборима. Ајде, бре, наркоману један, видиш да ти сијају очи! Ово је задњи пут да разговарам о концесији и да разговарам с наркоманом, што ти сијају очи, господине Костреш? Што ти сијају очи, што се знојиш толико, што су ти црвене уши тако?

Велимир Илић, министар за инфраструктуру и председник Нове Србије, Бојану Кострешу, ТВ дуел, 06. септембар 2007, "Судар" ТВ "Пинк"

Вештачка интелигенција

Милош Јевтић Рекли сте да смо се прво договорили око фотеља. Нисмо се договорили. Још увек.

Милош Јевтић, посланик ДС-а, Гордани Поп-Лазић из СРС-а, 06. септембар 2007, "Реците народу" ТВ "Фокс"

Игра на све (осим резултата)

Драгољуб Жарковић Сигуран сам да постоје две категорије људи које не смеју да зазвоне ни на чија врата – то су несретни Јеховини сведоци, који доста уљудно нуде литературу и свој поглед на свет, а други који не смеју да зазвоне на врата су Зоран Славнић и кошаркаши, мислим да би на сваким вратима поштене српске куће добили батине.

Драгољуб Жарковић, главни уредник "Времена", 06. септембар 2007, "У недостатку доказа" ТВ "Авала"

Чист као Вељина суза

Велимир Илић Посетио сам владику Филарета и после тужне слике коју сам видео, да на снегу штрајкује глађу јер му није дозвољен улазак, сматрао сам да ако један српски владика не може да уђе у Црну Гору, онда не мора ни један српски министар.

Велимир Илић, министар за инфраструктуру, одустајући од пута у Црну Гору, 05. септембар 2007, "Бета"

Вештачка интелигенција

Драган Тодоровић Изузетно сам задовољан што одређен број бивших чланова СРС одлази у НС, јер ће то за ту странку бити изузетно појачање. Јер, најгори бивши радикал сигурно је бољи од било ког члана Нове Србије.

Драган Тодоровић, потпредседник СРС-а, 05. септембар 2007, "Вечерње новости"

Избори се да нема избора

Драган Јочић Хајде да се запитамо да ли ми уопште имамо државу и колика нам је држава. То је судбинско питање Србије. Сви морамо да будемо посвећени очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије! Сва друга питања морају бити подређена овом питању. Сада никако није време за изборе и приче о њима!

Драган Јочић, министар полиције и потпредседник ДСС-а, 04. септембар 2007, "Прес"

Избори се да нема избора

Томислав Николић Могао бих да будем циничан па да кажем да су нас искључили из решавања судбине Косова и Метохије, па не могу да нас искључе из избора. О свему размишљам, ни на шта не могу да утичем. Ако би ме неко позвао да о томе директно одлучујем, морао бих да кажем свој став. Овако, судбина Србије је тренутно у рукама Бориса Тадића и Војислава Коштунице, а где је Србија ту сам и ја.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 04. септембар 2007, "Б92"

Чист као Вељина суза

Филип Вујановић Очекујем да ће епископ Филарет разумети обавезу Црне Горе да поштује препоруке ЕУ и међународне заједнице да особама које су помагале хашким бегунцима ограничи кретање на својој територији.

Филип Вујановић, председник Црне Горе, за Радио Црне Горе, 04. септембар 2007, "Б92"

Чист као Вељина суза

Александар Симић Прави проблем је самовоља једне квазидржаве створене у налету сепаратизма на простору бивше СФРЈ, која мисли да своју квазидржавност може исправити тиме што ће 'тренирати строгоћу'. Тако та држава не жели само да измисли нацију, језик, да промени писмо, или да створи нову цркву, већ жели и да постојеће границе епархија СПЦ буду у границама те квазидржаве.

Александар Симић, саветник премијера Војислава Коштунице, на питање шта је "суштина случаја Филарет против ЦГ?", 04. септембар 2007, "Глас јавности"

Изнабадањем против будала

Дарко Миличић Много се нервирам када ми не иде, када лопта неће да уђе у кош. Онда ми је у глави свашта, узео бих нож и исекао бих је. Био сам још гори кад сам био млађи. Знао сам да изударам сам себе песницама у главу, да изнабадам зид и да се жешће повредим. Али, сад сам се мало смирио. Највише ме нервирају судије, зато што су будале и понекад могу да те зајебу.

Дарко Миличић, кошаркашки репрезентативац Србије, 04. септембар 2007, "Вечерње новости"

Српске интеграције

Ивица Дачић Србија би требало да уђе у процес европских интеграција, али никако не сме да улази ни у један војни савез, јер јој то у историји није донело ништа добро. Сетите се само 'Тројног пакта' са Хитлером, који је народ оборио на улицама.

Ивица Дачић, председник СПС-а, 03. септембар 2007, РТС

Чист као Вељина суза

Филарет Камо среће да сам имао част да помогнем Караџићу и Младићу! Да сам могао, помогао бих им, али Бог ме тога није удостојио. Чист сам као суза! Ја само тражим да ме изведу пред суд и суде ми. Остаћу овде колико ми Господ да снаге да издржим.

Филарет, епископ милешевски, штрајкући глађу због забране уласка у Црну Гору, 03. септембар 2007, "Курир"

Чист као Вељина суза

Филарет Педофилија због које је Пахомију суђено је америчка измишљотина. Док је био председник Америке, Клинтон је, то се зна, на неколико места поновио да су му на Балкану кост у грлу грчка и српска православна црква. А како другачије растурити цркву него трачевима, интригама, подметањима... Сви смо ми за њих манијаци, непоштени, лоши људи.

Филарет, епископ милешевски, штрајкући глађу због забране уласка у Црну Гору, када га је посетио епископ Пахомије, 03. септембар 2007, "Курир"

Ред, нерад и биџизам

Добривоје Будимировић Биџа Ако ме ови муфљузи победе, онда сам ја стварно стока и они су у праву. Ма, немају шансе, све су то нерадници и хохштаплери.

Добривоје Будимировић Биџа, председник Свилајнца, пре неуспешног референдума за његову смену, 03. септембар 2007, "Политика"

Бако, бако – зашто су ти тако црвене уши?

Ненад Чанак То што је Илић министар не значи и да је власник Србије, мада се тако понаша. Он је само уцењивач који користи прилику да се бахати јер се без његових 15 посланика не може формирати влада у којој не би било радикала и социјалиста. Уз то, стара мудрост каже: не расправљај се с будалом, јер ће те најпре спустити на свој ниво, а онда победити на искуство. И управо је то оно што се догађа свакоме ко покуша да ступи у било какав цивилизован дијалог с тим облицима шљивовичког тременса, какви ових дана тумарају Србијом, а чији је патријарх Велимир Илић.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, 03. септембар 2007, "Дневник"

Веселе жене ДС-а

Неда Арнерић У то време сам већ била при крају приче о политици у мом животу, тада сам већ одустајала јер сам схватила да политика није за мене. Имала сам неке своје принципе и мислим да сам исправно поступила. Нисам ни разочарана ни љута, и данас бих урадила исто. Политика је страховито сложена и компликована и њоме треба да се баве професионалци.

Неда Арнерић, глумица и бивши посланик, о "афери Бодрум", 03. септембар 2007, "Блиц"

Веселе жене ДС-а

Нада Колунџија У кухињи сам само кад морам. Али умем да урадим све у кући, што није струја и вода. Тако глетујем и штелујем зидове, кречим, рестаурирам намештај...

Нада Колунџија, шеф посланичке групе ДС-а, 03. септембар 2007, "Политика"

Вештачка интелигенција

Радован Јелашић Могу вам само рећи да када уђем у Кнез Михаилову осећам се да ми заиста вређају интелигенцију везано за то колико овде шта кошта. Цене у Србији нису дупло скупље овде него у центру Франкфурта због ПДВ-а, већ су скупе зато што нема конкуренције.

Радован Јелашић, гувернер НБС, 03. септембар 2007, "Кажипрст" Радија "Б92"

Изнабадањем против будала

Драган Капичић Миличић је мало затворенији и живи у неком свом свету. Међутим, кад изађе на терен, Дарко је сасвим друга личност, бори се за сваку лопту и ништа му није тешко, иако ван терена изгледа тотално незаинтересован.

Драган Капичић, председник Кошаркашког савеза Србије, 03. септембар 2007, "Курир"

Коначна анализа

Миша Бркић И 1999. године су нас медији и политичари убеђивали да у Србију стиже тајно руско оружје и стижу козаци, па ћемо победити НАТО. И онда нам је НАТО слупао државу због неодговорних аналитичара, политичара и дела јавности.

Миша Бркић, заменик главног и одговорног уредника "Економист магазина", у емисији потписан као "аналитичар", 02. септембар 2007, "Утисак недеље"

Избори се да нема избора

Чедомир Јовановић Чини ми се да ће на председничким изборима Коштуница имати два кандидата – Николића и Тадића.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 02. септембар 2007, "Б92"

Избори се да нема избора

Драган Шормаз Па шта ако не подржимо Тадића? Шта ће се онда догодити? Ако изађу из владе, биће нових избора и готова ствар. Лично не бих имао ништа против да Тадић буде наш кандидат. Али, ако победи на изборима нек његова функција буде – председник Србије, а не да учествује у кампањама као челник Демократске странке. То је једини могући услов мог пристанка.

Драган Шормаз, посланик ДСС-а. 02. септембар 2007, "Глас јавности"

Ред, нерад и биџизам

Добривоје Будимировић Биџа До сада сам тачно 59 пута привођен у МУП, 69 пута код истражног судије и 189 пута био на разним суђењима, и ништа.

Добривоје Будимировић Биџа, председник Свилајнца, 02. септембар 2007, "Вечерње новости"

Изнабадањем против будала

Дарко Миличић Немам објашњење за ово што се десило, мало је било и шибања, судије су дозволиле рокање. Убише нас Руси као мајмуне...

Дарко Миличић, кошаркашки репрезентативац Србије, 02. септембар 2007, "Прес"

Школа пријатељства

Андреас Цобел Чак ако су нам се мишљења понекад разилазила, напуштам Србију након скоро три веома узбудљиве године са осећајем захвалности за срдачност, великодушност и помоћ од пријатеља и партнера из широког страначког спектра од ЛДП-а до ДСС-а.

Андреас Цобел, одлазећи немачки амбасадор, 01. септембар 2007, "Блиц"

 Звецкање штетом

Војислав Коштуница Ако вам неко нанесе штету, с обзиром на околности, ви му морате узвратити одређеном штетом. На тај начин чувате сопствени интегритет и нешто што је достојанство државе и сваког грађанина.

Војислав Коштуница, председник Владе Србије, о реаговању на могуће једнострано признање Косова и Метохије, 31. август 2007, "Политика"

Странка као пр(а)ва породица

Томислав Николић Она [Маја Гојковић] је у једном интервјуу рекла да би волела да буде кандидат за председника државе 2012. године. И Ђелић каже да ће Србија 2014. ући у Европску унију. Знате, и брачни партнери скоро сваког дана имају несугласице или разлике у мишљењу па се не разводе. [...] Не видим зашто би странка одлучила да мене прескочи. Да ли би ДС, поред Бориса Тадића, кандидовао неког другог за председника Србије?

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 31. август 2007, "Курир"

Странка као пр(а)ва породица

Драган Тодоровић Процес одлучивања и кандидовања за било коју челну функцију у СРС-у је одавно дефинисан. Постоје неке ствари које сваки кандидат мора да испуни, посебно када су у питању највише државне функције, као што је место председника Србије. Потребно је да кандидат за то место буде породичан човек, то је прва ствар коју мора да испуњава, а затим и мора да има и неке друге способности.

Драган Тодоровић, потпредседник СРС-а, 30. август 2007, "Политика"

Школа пријатељства

Андреас Цобел Коштуница, Борис Тадић, као ни њихови паметни саветници нису могли да ми објасне шта тачно значи формула 'више од аутономије, мање од независности'. Према мом мишљењу, Србија заслужује бољу политичку елиту.

Андреас Цобел, одлазећи немачки амбасадор, на састанку Форума за међународне односе Европског покрета у Србији, 11. април 2007, "Б92"

Ред, нерад и биџизам

Добривоје Будимировић Биџа Радим за 46,7 људи, како су израчунали стручњаци-лекари када сам био на лечењу и тестовима.

Добривоје Будимировић Биџа, председник Свилајнца, 01. август 1999, "Шумадијски видици"