(Хипо)тезе

Драган Шормаз Хипотетички говорећи, ако би Влада пала, скупштинска већина може да направи нову Владу без нових избора.

Драган Шормаз, посланик ДСС-а, 15. септембар 2007, "Блиц"

Да се вештије крадуцка (без траума)

Бојан Пајтић Случај Бодрум је, без премца, нешто најгоре што ми се десило откако сам загазио у политику – и то ће сигурно и остати. Страшна траума.

Бојан Пајтић, председник Извршног већа Војводине, на правоснажност пресуде Алену Селимовићу због "афере Бодрум", 15. септембар 2007, према "Куриру"

Без претеривања (и камате)

Душко Кораћ У оваквим ситуацијама не помаже ни Василије Острошки.

Душко Кораћ, коментатор одбојкашке утакмице Русија-Србија, при вођству 17:10 за Русе, 15. септембар 2007, РТС

 Има вести које личе на добре

Романо Проди Уверен сам да Србији, од које – као средишта Западног Балкана – много зависи трајна нормализација целог региона, треба дати статус кандидата за чланство у ЕУ.

Романо Проди, премијер Италије, у писму чланицама и институцијама ЕУ, 14. септембар 2007, "Бета"

Сам свој финансијер

Мило Ђукановић За 17 година обављања државних послова, ни у миру, ни док су око нас беснели ратови, нисам покушао да зарадим нити један цент.

Мило Ђукановић, председник ДПС-а и власник "Капитал инвеста", 14. септембар 2007, у писму "Вијестима"

Лудачка супер прича

Никола Самарџић Било би супер да НАТО ствара своју државу на Косову, али се нажалост то не догађа. И за Србију би било супер да будемо НАТО држава.

Никола Самарџић, историчар и функционер ЛДП-а, 14. септембар 2007, "Пешчаник" Радија "Б92"

Коначно решење (православно-словенског) отпада

Никола Самарџић Ми смо изгубили интелектуалне потенцијале и морални кредит да створимо сопствени Нирнберг. [...] Нама је потребна наша сопствена трансформација. Нама није потребно да, као неки биолошки отпад, загадимо Европску унију – као што је ЕУ била приморана на одређене геостратешке интересе па је примала Грчку, Кипар, Бугарску и Румунију. Да ли им је потребно и наше смеће? Ја не верујем.

Никола Самарџић, историчар и функционер ЛДП-а, 14. септембар 2007, "Пешчаник"

Коначно решење (православно-словенског) отпада

Никола Самарџић Нови нацизам у Србији се заснива на уверењу о нашој биолошкој и свакој другој изузетности. Чињеница да премијер дочекује тенисера као натчовека, који је истовремено и Србин, и да развлаче српску заставу која представља целу нацију која није дужна да прати тенис нити било који други спорт – открива управо ту особину. Нацизам у Србији заснива се управо на том традиционалном елитизму, где се политички и економски систем прилагођава потребама елите. То исто чини Путин у Русији, исто је чинио Адолф Хитлер док се успињао на власт.

Никола Самарџић, историчар и функционер ЛДП-а, 14. септембар 2007, "Пешчаник"

Ако сте обавештени, онда ништа

Светлана Лукић Председник владе се пре неки дан, о ужаса, насмејао. Отишао је да лично сачека Новака Ђоковића, љубио га, даривао српском заставом и рекао свашта. Заинтересовала ме је реченица у којој председник владе Србије каже да ће, ето, захваљујући Ђоковићу цео свет чути за Србију. Неко би морао да га обавести да свака домаћица у Јужној Дакоти и северној Вестфалији већ зна за Србију, али по Сребреници и Дубровнику и Вуковару и Сарајеву.

Светлана Лукић, у најави "Пешчаника", 14. септембар 2007, Радио "Б92"

Хоћемо ништа

ЛДП За разлику од монолитног националистичког блока Тадић-Коштуница-Николић, ЛДП сматра да је учешће Срба на предстојећим косовским изборима једини прави начин да заштите своје интересе и да побољшају свој положај. Повлачећи се у своја гета, а по неразумном налогу Београда, они само отежавају свој положај и одричу се могућности да га поправе.

ЛДП, у саопштењу, 13. септембар 2007, "Б92"

Лудачка супер прича

Рамбо Амадеус Други разлог за улазак у НАТО који се наводи је безбедносни. Мало ме то подсећа на бахатост рекеташа, који ти прво полупају кафану, па ти онда нуде заштиту. А само пре осам година су нам добро полупали кафану и пуцали не само по персоналу него и по гостима, како сад да се пајтамо и будемо ортаци? Од кога то треба да нас штите него од њих самих?

Рамбо Амадеус, музичар, 13. септембар 2007, "Политика"

Лудачка супер прича

Светислав Басара Па нам на крају, као дезерт, ДСС наређује да никада ни случајно не постанемо члан НАТО-а. Колика је специфична тежина таквих претполитичких трабуњања, нека буде илустровано мојим прилогом ДСС-овској кампањи: Свечано обећавам да никада нећу прихватити мрску западну Нобелову награду за књижевност.

Светислав Басара, писац, колумниста, члан ДС-а и гласач ЛДП-а, 13. септембар 2007, "НИН"

Шимпанза на банану своје право има

Александар Вучић Не може да нам свакога дана неко јасно црта да смо мајмуни који скачу с гране на грану, и како морамо да прихватимо да смо мајмуни, и још морамо да вичемо како нам је боље да уместо банана једемо шљиве. Значи, да смо најглупља врста мајмуна, неће да нам дају да будемо шимпанзе.

Александар Вучић, 13. септембар 2007, "Шта радите, бре?" РТС-а

Борци за нељудска права

Биљана Ковачевић-Вучо Потпуно га [Филарета] подржавам у том штрајку и очекујем да ће га спровести до краја.

Биљана Ковачевић-Вучо, председница Комитета за људска права, 13. септембар 2007, "Време"

Борци за нељудска права

Петар Луковић Ако Филарет без полиције не може у Црну Гору, нећемо ни ми да радимо, јебеш Скупштину коју са свете земље није благословио Јеленко Мићевић ака Филарет, набијем га на qурац заједно са Скупштином а посебно се посерем на свету земљу. Тек да се зна!

Петар Луковић, новинар и члан ЛДП-а, 13. септембар 2007, "Ферал трибјун"

Коштунице да није...

Томислав Николић Могли бисмо да сарађујемо са ДСС-ом под условом да је на његовом челу неко други, а не Војислав Коштуница.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 13. септембар 2007, "Бета"

Коштунице да није...

Александра Јерков Ниједна влада на чијем челу је Војислав Коштуница не може бити ни европска, ни демократска.

Александра Јерков, посланик ЛСВ-а, у Бачком Петровцу, 13. септембар 2007, "Б92"

Другарска самокритика

Драган Шутановац Још увек не живим у војној резиденцији. Имам низ проблема због тога. Признајем, критиковао сам друге политичаре у Србији, и садашњег премијера и својевремено Зорана Ђинђића зато што се нису пресељавали. А према себи сам у вези с тим питањем мање строг.

Драган Шутановац, министар одбране, 13. септембар 2007, "НИН"

Другарска самокритика

Вида Огњеновић Шта да кажем на ваше питање о томе да ли бисмо могли да се видимо као весели губитници? Па понекад ми наша стварност заиста делује као перманентни сабор трубача, где ми покушавамо да надтрубимо своје губитништво, уместо да се договарамо о начину како да се из њега искобељамо.

Вида Огњеновић, писац и члан ДС-а, 13. септембар 2007, "НИН"

Без претеривања (и камате)

Бранислав Ристивојевић Не каже џабе народна изрека – 'притисак споља, јача јединство изнутра.

Бранислав Ристивојевић, портпарол ДСС-а, 13. септембар 2007, "Судар" ТВ "Пинк"

Гле, Срби!

Војислав Коштуница Не видим разлог зашто извештај Карле дел Понте не би био повољан.

Војислав Коштуница, председник Владе Србије, у Бриселу, 12. септембар 2007, "Бета"

Сам свој финансијер

Мило Ђукановић Још једном истичем – за разлику од њих, који су се цио вијек крили иза разних Идентитета и тобожњих НВО – параполитичких партија, мене никад нијесу финансирали, нити ће, стране владе и њихови фондови, српске криминалне и ветеринарске организације, нити су ме облачили београдски бизнисмени.

Мило Ђукановић, председник ДПС-а и власник "Капитал инвеста", 12. септембар 2007, подгоричке "Вијести"

Сам свој финансијер

Мило Ђукановић Тако ја видим заводљиво логицирање да нам не треба црногорски језик, јер ни Американци немају амерички. А када нам такве рецепте сервирају они који и даље тврде да је Његош српски пјесник, а црногорски владар, а Лубарда и Милуновић српски сликари, јасно је да по њима нема и не може бити црногорског културног идентитета.

Мило Ђукановић, председник ДПС-а и власник "Капитал инвеста", 12. септембар 2007, подгоричке "Вијести"

Сам свој финансијер

Мило Ђукановић Тиме [доношењем новог Устава] ће се неутралисати и најновији, упорни и агресивни, покушаји великосрпског потирања црногорског културног, националног и државног идентитета.

Мило Ђукановић, председник ДПС-а и власник "Капитал инвеста", 12. септембар 2007, подгоричке "Вијести"

Примитивно, неважно – а штетно

Рифат Растодер Саветника српског премијера Александра Симића, због изјаве да је 'Црна Гора квазидржава', требало би прогласити персоном нон грата. То је примитиван иступ и неважан, али у датим ситуацијама може и бити на штету за постојаност једне државе. Структура на власти у Србији је веран изданак претходне која је донела много зла Србији.

Рифат Растодер, потпредседник Скупштине Црне Горе, 12. септембар 2007, "Бета"

Кадри стићи & пратити

Велимир Илић Ви [из Б92] имате много питања. Вама не ваља када министар гради цркву, вама не ваља када министар ради инфраструктуру до верских објеката и за Бошњаке и за Србе и за католике и за остале, вама смета кад министар ради пут на брдско-планинском подручју и кад ради концесију – не знам, ми смо неки пробни балон за оно што ви експериментишете у Србији... Али, мени је драго да сте присутни и стварно сам презадовољан када вас видим, ја вас сваки дан видим испред моје куће, испред објеката на мојој фарми, свуда сте присутни и хвала вам за то. Ви нас најбоље пратите.

Велимир Илић, министар за инфраструктуру, конференција за новинаре, 12. септембар 2007, ТВ "Б92"

Без претеривања (и камате)

Чедомир Јовановић Да вам кажем нешто... ја сам на изборима гласао за ЛДП. Да. Мене интересује ЛДП. Да сам веровао у Демократску странку, онда бих гласао за њу.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 12. септембар 2007, "Кажипрст" Радија "Б92"

Фундаментални нелегализам

Драган Јочић Председнички и локални избори требало би да се одрже тек када се реши фундаментално национално питање – да Косово остане у саставу Србије. Док траје ова операција нема игранке.

Драган Јочић, потпредседник ДСС-а и министар полиције, новинарима у Скупштини Србије, 11. септембар 2007, "Бета"

Фундаментални нелегализам

Александар Вучић Управо у тренутку кад државе нема, Тадић би изборе. Да свима покаже да му је до Косова к'о до лањског снега, али чврста и стабилна фотеља на Андрићевом венцу не сме да има алтернативу. Као мир код Милошевића, својевремено. Избора ће, наравно, бити. Биће то избори за Србију и против ње. Упркос Тадићу, избори ће бити онда када Србији, а не њему, то највише одговара. Победиће Србија, држава ће се вратити са службеног пута, а дуже одсуство у рејону Киншасе добиће сви они који су нас у име европских и белосветских лажи свих ових година бесомучно пљачкали, убеђујући нас како нас реформишу и денацификују.

Александар Вучић, генерални секретар СРС-а, 11. септембар 2007, "Политика"

Разлика је у јединству

Ненад Чанак Позицију у парламенту чине три фракције Демократске странке које нису могле заједно плус једна фракција Српског покрета обнове, а опозицију у српском парламенту чине Албанци, Мађари, аутономаши, СПС, радикали и Чеда Јовановић. Па, ко ту успе да направи јединство опозиције око било чега тај ће успети да направи јединство позиције око било чега.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, на правоснажност пресуде Алену Селимовићу због "афере Бодрум", 11. септембар 2007, "Сигнали" РТ Војводине

Без претеривања (и камате)

Александар Вучић Не бих да претерам, али могу да кажем да ту врсту политичких идеја коју заступа господин Чанак и презирем. Надам се да вас нисам лично увредио.

Александар Вучић, генерални секретар СРС-а, Ненаду Чанку, 11. септембар 2007, "Сигнали" РТ Војводине

Без претеривања (и камате)

РТС Помоћ Веље Илића Јагодини била је несебична, безрезервна, безусловна и бескаматна.

РТС, образложење предлога Општинског одбора Нове Србије да Велимир Илић буде почасни грађанин Јагодине, 11. септембар 2007, "Шта радите, бре?" РТС-а

Хоћемо ништа

Јово Бакић Ми кажемо – нећемо поделу, хоћемо цело Косово и зато што хоћемо цело Косово нећемо добити ништа, то је савршено јасно.

Јово Бакић, социолог, 09. септембар 2007, "Утисак недеље"

Лудачка супер прича

Весна Пешић Прича о НАТО држави је нека опсесивна, мислим, лудачка прича, шта значи то уопште? То је чиста једна опсесивна прича зато што треба да се сакрије да треба да се направи руска држава од Србије.

Весна Пешић, посланик ЛДП-а, 09. септембар 2007, "Утисак недеље"

Коштунице да није...

Душан Јањић Коштуница покушава да опстанак на власти обезбеди застрашивањем и изолацијом Србије, за шта рачуна на радикале. Али, мислим да више не може да рачуна с тим да радикали раде за њега, већ једино с тим да он ради за радикале.

Душан Јањић, директор Форума за етничке односе, 09. септембар 2007, "Дневник"

Коштунице да није...

Бранислав Ристивојевић Госпођа Пешић је чак помињала и Демократску странку Србије и пад њене популарности, уз дужно поштовање према вама, да господин Коштуница није имао храбрости да изађе Милошевићу на изборе ви не бисте били у прилици да видите Мексико осим на разгледницама.

Бранислав Ристивојевић, портпарол ДСС-а, Весни Пешић, 09. септембар 2007, "Утисак недеље"

Без претеривања (и камате)

Весна Пешић Молим вас да не оговарате Соњу Бисерко у мом друштву...

Весна Пешић, посланик ЛДП-а, 09. септембар 2007, "Утисак недеље"

За (једнострано) признање спремни

Изјаве.нет САД су спремне да једнострано признају независност Косова ако Савет безбедности УН не постигне консензус о статусу те српске покрајине.

Курт Вокер, један од помоћника америчког државног секретара, 08. септембар 2007, "Франс прес"

Ако сте обавештени, онда ништа

Новак Ђоковић Јако ми је драго када чујем такве ствари и што доприносим развијању своје земље. Вероватно 80-90 посто људи у САД и не зна где је Србија на мапи и поносан сам што могу да презентујем себе и своју државу у финалу Грен слема.

Новак Ђоковић, тенисер, 08. септембар 2007, "Б92"

Гле, Срби!

Карла дел Понте Мандат Трибунала је такав да није био у стању да се бави свим злочинима и свим починиоцима, већ само некима од најозлоглашенијих починилаца на највишим положајима. Када погледате шта се догодило у ратовима – најгора зверства са аспекта броја жртава и обима уништења – геноцид у Сребреници, мучења и убиства у концентрационим логорима у Босни и Херцеговини, систематска силовања у Фочи, масовна убиства и прогони на Косову – све те злочине починили су Срби.

Карла дел Понте, главни тужилац Хашког трибунала, за месечник који издаје Иницијатива младих за људска права, 07. септембар 2007, "Бета"

(Хипо)тезе

Драган Ђилас Хипотетички само, ако Тадић не би победио за председника државе, то би значило да ни Коштуница више није председник Владе и мислим да је интерес ДСС-а да се та ствар што пре рашчисти.

Драган Ђилас, министар без портфеља из ДС-а, 06. септембар 2007, "Кажипрст" Радија "Б92"

Да се вештије крадуцка (без траума)

Зоран Стојиљковић Убудуће ће морати софистицираније да се поткрада, ово донекле може да наведе странке на размишљање да ли убудуће да се у неке ствари уђе или не уђе.

Зоран Стојиљковић, професор Факултета политичких наука, на правоснажност пресуде Алену Селимовићу због "афере Бодрум", 06. септембар 2007, "Политика"