Боље живети сто година као вук него један дан као овца

Љубомир Симовић Избори се одржавају по његовим правилима и условима. На тај начин он [Вучић] би могао да постане и првак света у чему год хоће. И у фудбалу. И у боксу, ако би његовог противника у рингу његова правила обавезивала да се бори везаних руку и очију.

Љубомир Симовић, књижевник и академик САНУ, у интервјуу под насловом „Бићемо народ или овце“, НИН

Мислим, дакле јесам (директор телевизије)

Ивана Вучићевић Сви они који туку жене, који туку своје тастове, само дају пример како и на који начин да изазову насиље и да сваки грађанин Београда и Србије буде уплашен за своје пословање... овај, за своје, могу да кажем, право мишљење, односно право на своје мишљење.

Ивана Вучићевић, директор ТВ „Студио Б“, према НИН-у

Ту нема Бога, нема правде

Милан Ћулибрк Министарка Михајловић од пре неколико дана још мање ће моћи да инсистира на рушењу нелегалног ресторана на Копаонику. То би сада била баш велика неправда. Поготово ако je прави власник објекта на Панчићевом врху [...] Звонко Веселиновић, контроверзни бизнисмен близак СНС-у. [...] Његовом брату, Жарку Веселиновићу, тужилаштво у Чачку опростило је исто кривично дело – нелегалну градњу на Голији – ако у „хуманитарне сврхе“ уплати 50.000 динара? Па, ако је једном брату „правна држава“ све опростила за само 420 евра, зашто би другом, за исто кривично дело, срушила имовину вредну можда и више од 420 хиљада евра?

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

Аугијева штала

Драган Великић Криминал, корупција и крађа су свето тројство напредњачке Србије. Ову власт само улица може да почисти. А ботовима је прави тренутак да замене страну. Када је бежао у Мађарску, Груевски није повео ботове, неће ни Вучић.

Драган Великић, књижевник, у тексту „Хималајска со Александра Вучића“, НИН

Причај македонски да те цела Енглеска (са све Португалијом) разуме

ФК Осогово Жозе Морињо дођи код нас! Немаш шта да изгубиш, наравно ми смо шампиони, бар ћеш да научиш македонски језик.

ФК Осогово, македонски клуб из Кочана, тренутно први у трећој лиги Исток, након што је португалски тренер добио отказ у Манчестер јунајтеду због лоших резултата, „Бета“