Како је ветар дувао тако сам мењао плочу (и раскопчавао прслук)

Вук Драшковић Признајем да сам ја крајем 80-их, кад још нема партија, можда постао жртва свог претераног историјског знања, јер сам се тада сетио да је Југославија била у кризи 30-их година, један од излаза из кризе је било тако што ће се федерализовати на словеначку, хрватску и бановину српских земаља, и мени се учинило те 1989. да је била идеална прилика да то урадимо. Не кајем се због тих идеја. Реакција је била веома негативна, и ја сам убрзо схватио да је грешка, да сам прслук лоше закопчао и да га морам откопчати и закопчати према правилима нове стварности, схватио сам да су у другој Југославији створене републике, нове нације, и да се та реалност мора поштовати, и онда сам променио плочу.

Вук Драшковић, књижевник и председник СПО-а, „Око“ РТС-а

Извршитељи голубијег срца (продајемо само у великој нужди)

Александра Трешњев Продајом покретне имовине спроводи се 21 одсто извршења, а свега 1 одсто продајом непокретности, којих је у 2017. години било 3.736.

Александра Трешњев, председница Коморе јавних извршитеља, „Нова економија“

Чекајући авенију кнегиње Зорице

Марко Шелић Марчело Ми овде лечимо децу СМС-овима, а оним нам се ругају тим украсима, праве по граду свуда „булеваре Зорице Брунцлик“… Ја то тако зовем. На пример, Кнез Михаилова треба да се преименује у „Булевар Зорице Брунцлик“, јер изгледа отприлике као да га је госпођа Брунцлик китила, то је њен смисао за естетику…

Марко Шелић Марчело, музичар, описујући београдски новогодишњи декор и естетику, N1/„bizlife.rs“