Не тражим (по)миловање

Богољуб Арсенијевић Маки Не желим помиловање од председника СРЈ Слободана Милошевића и председника Србије Милана Милутиновића јер их презирем и не признајем. Зато молим све добронамерне људе да се пред овом назадном српском влашћу не понижавају тражећи милост за мене или за себе. Радије ћу умрети у Милошевићевом затвору него живети осрамоћен његовим демонским милосрђем.

Богољуб Арсенијевић Маки, сликар, писмо из затвора, цитирано према листу "Данас"

Три, па једна

Артемије Постоје три ствари које треба учинити. Прво: требало би сменити садашњи режим у Београду и Србији. Друго: требало би сменити режим у Београду и Србији. И треће: требало би сменити режим у Београду и Србији.

Артемије, "НИН"

Нераскидиви ропац

Драган Рајичић Ето, агресор је добио оно што је заслужио, не рачунајући Косово наравно, обнављамо се брзином лета непријатељских пројектила, ту су опет и брзе пруге, а понекад у продавницама има довољно и хлеба и млека. Чак смо за време наше херојске одбране када смо сви морали да ћутимо изградили нераскидиво јединство народа и руководства. Толико нераскидиво да ће се, ето, народ тешко без крви извући из тог загрљаја!

Драган Рајичић, новинар "Независне светлости"

Ваши наше не надјачаше

Изјаве.нет И нека се зна: Не славе Срби Видовдан као дан свог пораза на Косову, већ зато што су Срби најјачи онда када непријатељ мисли да их је победио! Шест векова нас не надјачаше јаничари, па неће ни сада!

Милош М. Лабан, проф. др, у писму јавности

Филозофска мера

Живадин Јовановић У мери у којој идемо брже у обнову и развој, руши се и филозофија санкција која има одбројане дане.

Живадин Јовановић, савезни министар за иностране послове, "ФоНет"

Камиказа издајник

Миливоје Глишић Наше оружје су јасна визија и развојни пројекти, спровођење реформи такође, а не камиони с песком. Камиони с песком и друго хладно оружје припадају шпијунима и опозицији, што је, ако пратимо савезног министра Горана Матића, мање-више исто. Вук Драшковић, узмимо само тај пример, толико се заглибио у издаји да је хтео сам себе да ликвидира; у том циљу повезао се с француском обавештајном службом.

Миливоје Глишић, колумниста "НИН"-а

Интерконтинентални камион са песком

Иван Ковачевић Злочином у Интерконтиненталу настоји се заташкати злочин на Ибарској магистрали.

Иван Ковачевић, портпарол СПО-а, конференција за новинаре

Службена памет

Иван Марковић Клевете и увреде, које Студио Б свакодневно упућује, морају бити предмет пажње јавног тужиоца и то по његовој службеној дужности.

Иван Марковић, савезни министар телекомуникација, "Бета"

Свега има, сем грипа

Миленко Васовић Онда га наше министарство тресне у главу саопштењем. Каже министарство: има лекова, има витамина, само је попис и нерадни дани. Попис је опасан по здравље, није лева коалиција. Подмукли непријатељ удара празником. Не каже се узалуд 'шта си навро ко инфлуенца у недељу'.

Миленко Васовић, о нашој победи над грипом, "Данас"

Утицај српске нације на светску (р)еволуцију

Петар Луковић Каже ђенерал да имамо наде за опстанак. Да није све изгубљено. Да то показују најновија гибања у свијету. Већ у фебруару идуће године Бил Клинтон отићи ће на ђубриште историје. Отишао је и педер Јељцин, који није бацио атомске бомбе кад су нам печурке највише требале. Умреће и Блер. Цркнуће од сиде и Олбрајтова коју је заразио Драшковић кад јој је пољубио руку. Нестаће Немци. Европска заједница тражиће од нас (хрватски: преклињаће нас) да се присаједини Србији. Пристижу иноземни кредити. По београдским улицама народ од среће што се војска Југославије ускоро, за стотинак тисућа година, враћа на Косово - игра козарачко коло.

Петар Луковић, коментатор сплитског "Ферал Трибјуна"

Немој више да хвалиш

Слободан Вуксановић Лидер радикала, знајући своју негативну репутацију, када жели неког политички да дискредитује и уништи, он га похвали.

Слободан Вуксановић, потпредседник ДС-а, у Смедеревској Паланци

Немогуће надање

Зоран Костић Цане С обзиром какво је време, ми смо дубоко закопани. Ово је немогућа мисија. Свирамо рокенрол у сељачкој земљи. А онда, сви траже од нас онај први став, неприхватања некога, када се попнемо на бину, када се укључимо и обратимо маси. То превазилази наше снаге, не можеш да дођеш са својим срањем и да решаваш туђа. Можемо само да се надамо заједно.

Зоран Костић Цане, вођа Партибрејкерса, "Блиц"

Право на љубав

Мира Шкорић Волим и Карлеушу јер је опаљена.

Мира Шкорић, естрадна уметница, "Блиц"