Глумљење улоге пореског обвезника

Божо Прелевић Ни у Ирану није запаљена амбасада САД. Није сада да ја жалим за зградом као зградом, али достојанство скупу даје величину.

Божо Прелевић, адвокат и бивши коминистар полиције, 01. март 2008, "Правда"

Косово здај!

Божидар Ђелић Политика Србије јесте и Косово и Европа. Ми морамо да мислимо на будућност свих наших грађана. И у Штрпцу, и у Суботици, и у Торонту.

Божидар Ђелић, потпредседник Владе, 01. март 2008, "Блиц"

Косово здај!

Владимир Тодорић Уколико не буде наше скупштинске резолуције о томе да не желимо да нам укину визе икада, очекујем да овај процес укидања виза има 'хепи енд'.

Владимир Тодорић, бивши саветник Божидара Ђелића за правна питања европских интеграција, 01. март 2008, "Бета"

Косово здај!

Јелко Кацин Највише, најважније и коначно признање биће српско признање статуса Косова.

Јелко Кацин, известилац Европског парламента за Србију, 01. март 2008, "Бета"

Косово здај!

Јелко Кацин Само државе могу постати чланице Европске уније, Косово је постало држава – сада европску перспективу имају и Срби на Косову.

Јелко Кацин, известилац Европског парламента за Србију, 01. март 2008, "Бета"

Лет изнад косовског дуга

Војислав Коштуница Морам рећи да ме та изјава није изненадила, да је дуго очекивана у Србији. Можда је ово прилика да се у Србији покажу размере и последице сваке политике. Србија има свој устав, има државну политику када је реч о Косову и Метохији као саставном делу Србије и та политика је очигледно потпуно различита и у нескладу са изјавама министра Динкића.

Војислав Коштуница, председник Владе, 29. фебруар 2008, "Б92"

Лет изнад косовског дуга

Андреја Младеновић Динкићеве иницијативе у вези са Косовом су безначајне, бескорисне и противуставне. Самим тим оне се никада неће реализовати. Динкић се не разуме и никада није разумео Косово и зато не треба губити време и енергију на њега.

Андреја Младеновић, портпарол ДСС-а, 29. фебруар 2008, "Бета"

Лет изнад косовског дуга

Млађан Динкић ДСС може да отплаћује косовски дуг из свог џепа да не би плаћали грађани јер се тај новац неће вратити. Господин Младеновић каже да је моја иницијатива бескорисна. Ја питам господина Младеновића како ће да докаже да је корисно дати косовским Албанцима четири пута више новца него косовским Србима. Ако је то корисно, онда се ми не налазимо у истом свету.

Млађан Динкић, министар економије и регионалног развоја, 29. фебруар 2008, "Б92"

Препарирана стварност

Весна Пешић Због тог верског и националистичког заноса, Коштуница је често у својим изјавама ишао много даље од Милошевића. Међутим, иако је наводно увек био патриота и водио националну политику, он је данас убедљиво најомраженији политичар у Србији. Њега нико не воли. Свима је антипатичан, сем малој групи исто тако препарираних следбеника. Знате, за политичара је лична привлачност и прихваћеност врло битна ствар, а Коштуница их нема.

Весна Пешић, функционер ЛДП-а, 29. фебруар 2008, сарајевски "Дани"

Препарирана стварност

Весна Пешић Николић и Вучић су лажови, занатлије које тај прости, сиромашан и нешколован народ лажу, обмањују причама о Косову и патриотизму. Са друге стране, Коштуница је фанатик. Он искрено верује у ту лудачку идеју о уједињењу српства, цркве…Видели сте да је, сат након проглашења независности, поставио нови циљ своје политике који се своди на борбу за повратак Косова. Човек је потпуно одлепио од стварности!

Весна Пешић, функционер ЛДП-а, 29. фебруар 2008, сарајевски "Дани"

Смехотресна олимпијада

Војислав Шешељ Нисам назвао вештака будалом. Немојте да злонамерно интерпретирате моје речи. Ја могу вештака назвати незналицом, могу рећи да лаже одређене ствари, а што бих га називао будалом. Ја сам човек господских манира. Ја сам четнички војвода, а војводама је господство основна суштина. Немојте се смејати, господине Маркусен. Смех је заразан.

Војислав Шешељ, хашком тужиоцу Маркусену, 29. фебруар 2008, "Политика"

Пакт за стабилност Србије

Борис Тадић Ако Албанци добију све, а Срби изгубе све, биће проблема. Ако будемо имали нестабилну Србију, последице неће трпети само Србија.

Борис Тадић, председник Србије, за мадридски "Паис", 28. фебруар 2008, "Танјуг"

Неколико гневних људи

Николас Бернс Ја сам морао да зовем српског премијера Војислава Коштуницу и да му кажем да укључи CNN како би видео шта се догађа с нашом амбасадом и послао полицијске снаге.

Николас Бернс, државни подсекретар САД, 28. фебруар 2008, "ФоНет"

Глумљење улоге пореског обвезника

Слободан Антонић Ако мислимо да су наше потрошачке потребе толика светиња да надмашују сваки морал и свако право, ако мислимо да нема ствари коју не треба учинити да би се задовољили наши апетити, онда и ми треба да кажемо 'живот је закон', заборавимо на Косово, узмемо пиво, завалимо се испред ТВ и почнемо да гледамо 'Америчко рвање'.

Слободан Антонић, 28. фебруар 2008, "Политика"

Лет изнад косовског дуга

Млађан Динкић Ја сам против тога да ми прво замагљујемо ствари, да ширимо, рекао сам то и премијеру, колективно лудило, јер то је нешто што се тренутно ради на разним пољима, на разним фронтовима, бавимо се неким стварима које су важне, али и неким које нису. И просто, не желим да учествујем у увођењу грађана у то колективно лудило. [...] Ја не желим да будем у оном филму 'Лет изнад кукавичјег гнезда', мислим да сам још увек нормалан и мислим да не смемо да дозволимо да та нормалност пређе у неку крајност.

Млађан Динкић, министар економије и регионалног развоја, 28. фебруар 2008, "Полиграф" ТВ "Б92"

Бесплатна магла од хиљаду евра

Велимир Илић Уписивање акција, уз обећање да ће сваки грађанин добити по хиљаду евра, представља продавање магле и политички маркетинг појединаца. Натерали су људе да стоје у дугим редовима пред поштама и банкама у нади да ће добити по тих хиљаду евра. Тврдим да од тога неће бити ништа. Србија никада за ту сврху неће моћи да обезбеди око четири милијарде евра.

Велимир Илић, председник Нове Србије и министар за инфраструктуру, за чачанску ТВ "Галаксија 32", 28. фебруар 2008, "Бета"

Бесплатна магла од хиљаду евра

Млађан Динкић Та изјава је дезинформација, почетак Илићеве предизборне кампање за локалне изборе. То је, међутим, скупа цена да се на тај начин води кампања. Илић је изгубио утицај у Крагујевцу, Ужицу, Нишу, градовима где је његова странка Нова Србија била на власти, па његов напад видим као унутарстраначку причу. Илић би, пре свега, требало да ради свој посао, а то је да заврши коридор 10 који се гради 10 година, да направи обилазницу око Београда, као и и три моста у Београду и аутопут на југу Србије.

Млађан Динкић, министар економије и регионалног развоја, 28. фебруар 2008, "Б92"

Бесплатна магла од хиљаду евра

Млађан Динкић Акције јавних предузећа вредеће најмање 1.000 евра.

Млађан Динкић, министар економије и регионалног развоја, 28. фебруар 2008, "Б92"

Идеја мог рачунара

Душан Пророковић То није била моја идеја и иницијатива. Ја сам само на адресе из рачунара проследио е-маил који сам добио од организације Српске двери.

Душан Пророковић, државни секретар у Министарству за КиМ, о апелу за бојкот производа, компанија и банака из земаља које су признале независност Косова, 28. фебруар 2008, "НИН"

Косово здај!

Хашим Тачи Са великом одговорношћу могу да закључим да су границе државе Косово најсигурније и најзаштићеније у односу на све земље у региону.

Хашим Тачи, "премијер Косова", 27. фебруар 2008, "Бета"

Лет изнад косовског дуга

Млађан Динкић Сервисирање косовског дуга кошта грађане Србије око 150 милиона долара годишње и представља директно давање средстава у руке косовским Албанцима, од којих држава после не убире никакве порезе. То што не плаћамо дуг не значи да се одричемо суверенитета наше земље, већ да нисмо будале.

Млађан Динкић, министар економије и регионалног развоја, 27. фебруар 2008, "Курир"

За шаку чварчића

Велимир Илић Издајничке групе су организовале нереде 21. фебруара како би бациле сенку на мирни и достојанствени народни митинг. [...] Не можемо да бранимо људе који иду и воде акцију да Косово није наше да их не претуче неко ко је дошао са Косова. [...] ЛДП оптужује све што мирише на Србију, срамота је што та политичка опција постоји. То је једна издајничка групица која би продала ову државу за шаку чварака. Уствари они нису ништа своје уложили у ову државу, не знам какви су њихови корени и порекло у овој Србији и зато је не цене.

Велимир Илић, председник Нове Србије и министар за инфраструктуру, 27. фебруар 2008, "Бета"

Дође ми да вриснем њено име

Соња Бисерко Овде кад поменете моје име, сви мисле да ја мрзим Србе.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора за људска права, 27. фебруар 2008, "Политика"

Неколико гневних људи

Дена Рорабахер Демонстранти који су напали амбасаду у Београду исти су они криминалци који су убили хиљаде невиних жена и деце, и спалили стотине католичких цркава и џамија у протеклој деценији. Управо је нацистичко понашање тих људи против невиних у бившој Југославији изазвало револт целог света и ојачало захтеве за независношћу Косовара и других народа бивше Југославије.

Дена Рорабахер, амерички конгресмен, 26. фебруар 2008, "Политика"

Тексашки масакр новинарским питањем

Срђан Миливојевић Тексас морамо обавезно да признамо! А после тога да Месец прогласимо српском територијом, па онда да Сатурн отцепимо од Сунчевог система и да одлучимо коме ћемо да га припојимо.

Срђан Миливојевић, посланик ДС-а, 26. фебруар 2008, "Курир"

Лажна држава и право признање

Том Кејси Наставићемо да радимо са Русима и са Србима на овоме али ја мислим да треба свима да буде јасно у овом тренутку да Косово више никад неће бити део Србије.

Том Кејси, портпарол Стејт департмента САД, 25. фебруар 2008, "Бета"

Равнодушни према (српском) плачу

Дмитриј Медведев Једно питање, које је без обзира на овако лепо пролећно време, јако тужно и које квари расположење, јесте питање Косова.

Дмитриј Медведев, фаворит на председничким изборима у Русији, током посете Београду, 25. фебруар 2008, "Б92"

Глумљење улоге пореског обвезника

Вук Јеремић Ако Србија и даље жели да поштује Бечку конвенцију, а ми одбрану Косова темељимо управо на међународном праву, онда ће штету морати да плати наша држава. Нажалост, порески обвезници платиће оно што су вандали ломили и палили.

Вук Јеремић, министар спољних послова, 25. фебруар 2008, "Прес"

Марионета Истока

Весна Пешић С Русијом хитно треба да раскинемо дипломатске односе! Код нас може да се деси да новинар искаже своје мишљење, можда чак и на државној телевизији, али не и у Русији, тамо су те ствари строго контролисане.

Весна Пешић, председница Политичког савета ЛДП-а, о изјави новинара државне ТВ Русије Константина Сјомина, 25. фебруар 2008, "Курир"

Марионета Истока

Драган Шормаз У питању је лични став новинара. Нико није заслужио метак, поготово не бивши премијер Зоран Ђинђић. Мада, морам да признам да сам и ја, попут Сјомина, у скупштинској расправи, за Ђинђића рекао да је марионета Запада.

Драган Шормаз, посланик ДСС-а, о изјави новинара државне ТВ Русије Константина Сјомина, 25. фебруар 2008, "Курир"

За шаку чварчића

Велимир Илић Нова Србија ће врло брзо у парламенту тражити укидање претплате за РТС! То није јавни сервис! Свако вече гледам србомрсце на РТС. На пример, Драгољуба Жарковића, уредника некаквог листа Време, који нема скоро никакав утицај у српским медијима. Води се велика кампања против свега што мирише на Србију, не бирају се средства. Разумем Б92, они воде хајку за новац, од тога живе и то је у реду. Али, нећу дозволити да државни сервис финансирају грађани Србије, а да се он овако понаша! Ово је брука и срамота! Свака част Тијанићу, али он мора да се огласи и каже чији је.

Велимир Илић, председник Нове Србије и министар за инфраструктуру, 25. фебруар 2008, "Курир"

За шаку чварчића

Ненад Чанак Што Коштуница мисли, то Веља [Илић] говори – када се то бесловесно, увредљиво будаљење о крадуцкању претвори у палуцкање, убијајуцкање и масакрираруцкање, све се претвори у деминутиве ужаса и гадарије у које се ова земља претворила.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, 25. фебруар 2008, "Утисак недеље"

Бесплатна магла од хиљаду евра

Велимир Илић Главни дефект ове Владе је министар за економију и регионални развој Млађан Динкић који се свуда непрестано меша и стално залази у туђа министарства. Динкића има у привреди, пољопривреди, шумарству, водопривреди...

Велимир Илић, председник Нове Србије и министар за инфраструктуру, 25. фебруар 2008, "Правда"

Дође ми да вриснем њено име

Фонд за хуманитарно право У Србији влада несигурна атмосфера за браниоце људских права и хуманитарне организације. У вези са проглашењем независности Косова, Влада Србије је устала против професионалних медија, невладиних организација, либерално-демократских политичких партија и појединца који се залажу за европску будућност Србије на темељу прекида са наслеђем прошлости.

Фонд за хуманитарно право, 25. фебруар 2008, "Бета"

Смехотресна олимпијада

Александар Баљак Окупатор ће се пре или касније покајати. Нико се овде није усрећио.

Александар Баљак, афористичар, 25. фебруар 2008, "Политика"

Лажна држава и право признање

Војислав Коштуница Сједињене Америчке Државе треба да пониште одлуку о признавању лажне државе на територији Србије.

Војислав Коштуница, председник Владе, 24. фебруар 2008, "Бета"

Неколико гневних људи

Камерон Мантер Гневан сам због немира у којима је оштећена зграда америчке амбасаде у Београду. Веома сам љут због онога што се догодило и било би боље да се то не понови.

Камерон Мантер, амбасадор САД у Београду, 24. фебруар 2008, "Асошијетед прес"

Равнодушни према (српском) плачу

Министарство иностраних послова Русије Зар није отворени цинизам [америчка] подршка само једној страни, косовским Албанцима, пренебрегавање права на рачун тзв. политичке сврсисходности и равнодушност према судбини 100.000 Срба који се у 21. веку, практично, терају у гето?

Министарство иностраних послова Русије, у саопштењу, 24. фебруар 2008, "Танјуг"

Глумљење улоге пореског обвезника

Горан Свилановић Пре митинга и паљења, надао сам се да неће бити контрамера. Постојало је разумевање и у Бриселу и у Вашингтону да се помогне Влади у Србији да одглуми улогу коју има у овом тешком часу.

Горан Свилановић, функционер Пакта за стабилност југоисточне Европе и бивши министар иностраних послова, 24. фебруар 2008, "Блиц"

Препарирана стварност

Владан Батић Иако си се заклињао на легализам, много тога је илегално. Земунски и остали кланови су васкрсли, криминал, корупција и непотизам цветају, тајкунизација, примитивизација, измишљене афере и мафије, политички прогони, дисциплиновање медија, сумрак институција, беда и сиромаштво – резултат су твоје политике. Србија губи, ти добијаш. Можда си све најбоље желео, али је све најгоре испало. Шта још треба да изгубимо да би ти отишао, непрестано окривљући друге, никад себе?

Владан Батић, председник ДХСС-а, у отвореном писму Војиславу Коштуници, 24. фебруар 2008, "Бета"

Дође ми да вриснем њено име

Верица Ракочевић Тој особи [Наташи Кандић] је забрањен улаз у моје радње! Рекла сам продавачицама да је избаце ако ми само уђе у бутик! Реч је о особи која нема разума и којој ће последњи тренуци у животу бити испуњени грозним сликама, јер знате да вам у тим моментима кроз главу прође читав живот! Нека јој служи на част све што је урадила и јадна њена деца, ако их уопште има!

Верица Ракочевић, модни креатор, 23. фебруар 2008, "Газета"