Болест зависности (финансијског) система

Небојша Катић Банке своја слободна средства држе на рачуну код ФЕД-а и позајмљују их међусобно на веома кратак рок, нпр. дан, два. До пре три дана је све функционисало, а онда је систем стао, јер је тражња за новцем била огромна, а понуде није било. „Преконоћне“ каматне стопе су скакале и на 10% п.а. ФЕД је морао да интервенише са око 75 милијарди долара. Иако се драматичност овог догађаја ублажава и спинује, чини се да нешто није у реду са системом. Очигледно је да приливи и одливи банака не иду по плану, а још је очигледније да је систем постао зависан од сталног упумпавања новог новца. Како је ФЕД раније зауставио штампање новца, није требало дуго па да се покажу пукотине у систему.

Небојша Катић, економиста, „nkatic.wordpress.com“

Студент(и) трећег позива

Александар Шешељ (Томислав) Николић је прави пример свима да никада не одустају од студирања, јер имају велику шансу да можда једном постану и председници државе.

Александар Шешељ, посланик СРС-а, о амандманима на измене Закона о високом образовању и ограничењу дужине студирања, „Бета“/„bizlife.rs“

Ђаволски добра цифра

Милан Ћулибрк Иако Весићу замерају много тога, градској власти се мора признати да брине о сиромашнима. Па један квадратни метар на Тргу републике, на коме и бескућници могу да спавају, коштао је 6.666 евра и дупло је скупљи од квадрата стана у Београду на води, где ико из власти тешко може мирно да спава.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, о санацији тек реконструисаног Трга Републике у Београду, НИН