Омашка је моја фурка

Бранимир Џони Штулић Нисам се изнутрa промениo, jeдинo много више псујем. Мени је свуда исто. Један сaм од ретких који и не спада нигде. Осакатили су ме на снимцима, имовина ми је отета, наплатили су ми већи порез него што сам зарaдио, у илегали сам већ 30 година, a и зeмљa ми je прoпaлa. Употребљавају ме као тоалет папир, ко год хоће и како год хоће. У свему сaм омануо, сeм у песмама.

Бранимир Џони Штулић, кантаутор, у интервјуу за НИН

Врли нови (полу)свет

Милан Ћулибрк Мора да нешто у друштву дебело није у реду када се у Хрватској не крију симпатије за троструког убицу, а у Србији за продавачицу која је нокаутирала припадницу комуналне полиције. Поједини правници понудили су ухапшеној бесплатну одбрану, уз објашњење: „када неправда постане закон, побуна постаје дужност“, док је фејсбук-група „Правда за Филипа“ ангажовала адвоката да брани Филипа Завадлава, који је убио тројицу Сплићана „из наркоманског миљеа, који су изнуђивали, претили и физички нападали“ 25-годишњег младића и његовог брата. Како смо дошли до тога да је друштвено оправдано бранити починиоце кривичних дела?

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

Чекајући скретничара

Милан Ћулибрк Кад уђеш у погрешан воз, свака следећа станица је погрешна. Срећа само па још немамо возове који јуре 210 на сат. Да имамо, сваког минута били бисмо три и по километра даље од циља.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

Таблоиди наши насушни

Милан Ћулибрк За разлику од учесника протеста „један од пет милиона“, провладини таблоиди могли би да оснују иницијативу „5,5 пута пет милиона“, јер су Ало, Информер, Српски телеграф и Курир (плус портал Србија данас) само у првој половини 2019. од државе добили 27,5 милиона динара (5,5 пута пет милиона). При томе су од августа до краја 2018. чак 3.000 пута прекршили Кодекс новинара. Дакле, за свако огрешење о професионалне стандарде држава их је частила са више од 9.000 динара. Мислио сам да су скупљи. Да сваку лаж наплаћују бар 100 евра.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

(Веле)градитељ

Горан Весић Хвала Богу, имамо много пројеката па има шта да се надзире.

Горан Весић, заменик градоначелника Београда, према НИН-у