Енглески шпијун који ради за ЦИА-у

Војислав Шешељ Ово је сукоб између двеју идеологија: с једне стране је идеологија СРС-а, а с друге стране је прозападна идеологија. То није никаква наводно мекша, реформисана идеологија СРС-а, то је идеологија која је идентична идеологији коју заступа ДС, коју одређују Брисел, Вашингтон, чиновници страних амбасада и олигарси – Мишковић и Беко.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, у писму које је прочитано на седници Централне отаџбинске управе СРС-а, 13. септембар 2008, "Глас јавности"

Енглески шпијун који ради за ЦИА-у

Наташа Јовановић Томо, ти си издајник! Ти си агент ЦИА! Продао си се 'жутима'! Издао си СРС!

Наташа Јовановић, члан Председништва СРС-а, на седници Централне отаџбинске управе СРС-а, 13. септембар 2008, "Прес"

Енглески шпијун који ради за ЦИА-у

Томислав Николић Наташа, срам те, бре, било! Па, сви овде знају да би без мене била нико и ништа.

Томислав Николић, бивши заменик председника СРС-а, на седници Централне отаџбинске управе СРС-а, 13. септембар 2008, "Прес"

Енглески шпијун који ради за ЦИА-у

Вјерица Радета Ти си, Томо, роб тајкуна, плаћају те Мишковић и Беко, ти си енглески шпијун, све си урадио да разбијеш СРС и да никад не уђемо у власт! Ово што радиш је срамотно! Разбијаш СРС у тренутку када Хаг хоће да убије Воју Шешеља!

Вјерица Радета, посланик СРС-а, на седници Централне отаџбинске управе СРС-а, 13. септембар 2008, "Прес"

Енглески шпијун који ради за ЦИА-у

Томислав Николић Не лупетај глупости, треба да се стидиш!

Томислав Николић, бивши заменик председника СРС-а, Вјерици Радети, на седници Централне отаџбинске управе СРС-а, 13. септембар 2008, "Прес"

Крв дајем, Шешеља не дајем (или је обратно)

Вјерица Радета Осим Николићеве отпадничке групе, сви остали чланови Централне отаџбинске управе аплаудирали су Шешељу на писму које је написао. Добро је што смо отпаднике и стране плаћенике искључили из странке. СРС ће из овога изаћи чвршћа и јача, а партија ће после овога кренути у освајање власти.

Вјерица Радета, посланик СРС-а, 13. септембар 2008, "Правда"

Крв дајем, Шешеља не дајем (или је обратно)

Томислав Николић [Својим бившим колегама сам рекао] да нисам издао СРС и његову идеологију, да сам све радио да странка све више напредује... Уследили су напади мојих страначких љубимаца и сарадника, за чији сам политички успон добрим делом ја заслужан.

Томислав Николић, бивши заменик председника СРС-а, 13. септембар 2008, "Прес"

Убице издајничког срца

Гордана Поп-Лазић Убеђена сам да ће [Томислав Николић] у историји бити запамћен као убица идеологије српског национализма.

Гордана Поп-Лазић, потпредседница СРС-а, 13. септембар 2008, "Правда"

Убице издајничког срца

Вјерица Радета Вучић није издајник. У ствари, он још није издајник. Све док не изабере страну нећу да коментаришем његов поступак.

Вјерица Радета, посланик СРС-а, 13. септембар 2008, "Прес"

Нисам оданде

Лидија Вукићевић Пре неколико година је Живадин Лекић, посланик, напустио је СРС и господин Томислав Николић је овим речима осудио Живадина Лекића: 'Зна се где ђубре иде – у канту за ђубре'.

Лидија Вукићевић, глумица и посланик СРС-а, 13. септембар 2008, "Марко Јанковић show" ТВ "Кошава"

Аксиома теорије завере

Миодраг Мики Вујовић Ако некоме није јасно, ја сам Србин који каже: постоји антисрпска завера! И ја сам Србин који може да то докаже кад хоћеш, пред ким год хоћеш и кад год хоћеш.

Миодраг Мики Вујовић, власник ТВ "Палме", 13. септембар 2008, "Марко Јанковић show" ТВ "Кошава"

 Између три ватре

Александар Конузин Србија ће имати користи од чланства у ЕУ, али ће се повећати притисак на Београд да призна независност Косова.

Александар Конузин, амбасадор Руске Федерације у Београду, за магазин "Економист", 12. септембар 2008, "Бета"

Поклону се у вештачку вилицу не гледа

Петар Шкундрић Руси нису имали другу могућност него да гасовод граде преко Бугарске, али су такође могли да заобиђу Србију, а они су се управо одлучили за нашу земљу.

Петар Шкундрић, министар енергетике, о гасном Споразуму с Руском Федерацијом, 12. септембар 2008, "Политика"

Кукњава због нарикача

Томислав Николић Знам ја да ћу за два-три месеца, опет код њих бити олош, који је пратио Шешеља 18 година, не заносим се да ћу остати паметан, леп и европејац, каквим ме сад представљају.

Томислав Николић, бивши заменик председника СРС-а, 12. септембар 2008, "Политика"

Сурови (немагични) реализам

Божидар Ђелић Када сте изузетно амбициозни, али и сурово реални, онда знате да је први реалан амбициозни моменат када Србија може да постане чланица – 2014. година.

Божидар Ђелић, потпредседник Владе, 11. септембар 2008, "Време"

Сурови (немагични) реализам

Божидар Ђелић Европа нас неће спречити да печемо ракију за сопствену потрошњу, али свако ко жели да се појави пред потрошачима, мораће да испуни минумум стандарда. Али, нећемо се због тога жалити, јер нећемо да трујемо једни друге.

Божидар Ђелић, потпредседник Владе, 11. септембар 2008, "Време"

Поклону се у вештачку вилицу не гледа

Борко Илић Млађан Динкић преузима власт од Бориса Тадића и руши његов и углед Скупштине. Грађани се с правом питају ко је стварни председник Србије – Борис Тадић или Млађан Динкић?

Борко Илић, потпредседник ДСС-а, о гасном Споразуму с Руском Федерацијом, 11. септембар 2008, "Бета"

Призори из полицијског живота

Ивица Дачић Плате полицајаца су много ниже у односу на оне против којих се полиција бори, нарочито у борби против организованог криминала.

Ивица Дачић, министар полиције, 11. септембар 2008, "Време"

Призори из полицијског живота

Ивица Дачић Нарочито ће бити значајан нови пасош. Било је предвиђено да има седам нивоа заштите. Међутим, због ових проблема у штампању и због тога што је првих 200 одштампано са шест нивоа заштите – што је урађено да би се што пре кренуло у доделу тих пасоша – касније смо нормативна акта усагласили са шест нивоа заштите, што је сасвим довољно, чак и превише, с обзиром на то да ЕУ има стандард од четири нивоа.

Ивица Дачић, министар полиције, 11. септембар 2008, "Време"

Кукњава због нарикача

Томислав Николић Хајка је у странци, они [који су остали у СРС-у] ми личе на секту.

Томислав Николић, бивши заменик председника СРС-а, 11. септембар 2008, "Интервју" РТС-а

Кукњава због нарикача

Томислав Николић Војислав [Шешељ] ми је замерио да због своје сујете хоћу да срушим Србију и да не желим више да помажем зато што је Коштуница кандидат за председника владе, а у тестаменту је написао да никад не сарађујемо с њима, он је рекао да сада коначно можемо да формирамо Владу јер је Косово коначно пало.

Томислав Николић, бивши заменик председника СРС-а, 11. септембар 2008, "Интервју" РТС-а

Крв дајем, Шешеља не дајем (или је обратно)

Драган Тодоровић Биће предложено да он [Томислав Николић] и остали посланици који су формирали засебан посланички клуб буду избачени из странке, а чланови Централне отаџбинске управе ће гласати... Одлука Управе је коначна. Николић и посланици који су кренули са њим се третирају као издајници!

Драган Тодоровић, нови шеф посланичког клуба СРС-а, 11. септембар 2008, "Прес"

Убице издајничког срца

Томислав Николић Нека се појаве ти све што знају о мени – да сам енглески агент, да сам узео 10 милиона евра, да сам издао идеологију и програм, нека се појаве ти научници из странке који знају шта је идеологија СРС-а. Желео бих да им оставим последње предавање о томе шта је СРС пре него што ме искључе.

Томислав Николић, као шеф посланичког клуба "Напред, Србијо", 11. септембар 2008, "Интервју" РТС-а

Главе које не памте (али снимају)

Драган Тодоровић Ми смо већ до сада добили преко 100 одлука општинских одбора Српске радикалне странке којом подржавају Српску радикалну странку и Томислава Николића... Па не вреди, ја сам већ... тих 18 година не може тако једноставно да се избрише, али да кренемо испочетка. Општински одбори, добили смо већ преко 100 одлука општинских одбора који подржавају Српску радикалну странку и др Војислава Шешеља...

Драган Тодоровић, конференција за новинаре, 11. септембар 2008, сајт СРС-а

О здушним љубавима и другим реалностима

Ивица Дачић Ако су тајкуни и амбасадори са неким сарађивали у ових осам година, то није био СПС. Реч је о нечем другом: као да неки не могу да преболе то што су тајкуни и амбасадори променили своје идоле или своје љубави за ових осам година. Када су 2000. године тајкуни и страни амбасадори рушили Слободана Милошевића, то је свима било симпатично и прихватљиво, сви су се поносно сликали поред Хавијера Солане и Медлин Олбрајт.

Ивица Дачић, као председник СПС-а, 11. септембар 2008, "Време"

Поклону се у вештачку вилицу не гледа

Млађан Динкић Ако на крају вредност трансакције буде нижа 2,2 милијарде евра за 100 одсто капитала, то би требало третирати као поклон Србије Руској Федерацији, а мени је потпуно невероватно да би богата Русија прихватила поклон сиромашне Србије.

Млађан Динкић, потпредседник Владе и министар за економију и регионални развој, конференција за новинаре, о гасном Споразуму с Руском Федерацијом, 10. септембар 2008, "Политика"

Поклону се у вештачку вилицу не гледа

Драган Шормаз Гасовод је поклон Русије држави Србији јер траса гасовода не мора да иде кроз Србију, већ може да се гради у суседним државама.

Драган Шормаз, посланик ДСС-а, о гасном Споразуму с Руском Федерацијом, 10. септембар 2008, "Танјуг"

Поклону се у вештачку вилицу не гледа

Изјаве.нет Нисам убеђен да Споразум о енергетској сарадњи значи да ће бити реализован и сам пројекат. То не значи да ће изградња гасовода уопште почети. То је политичко питање, политички проблем. Постоји озбиљан проблем у области енергетске сарадње.

Јуриј Булигин, из представништва Трговинско-индустријске коморе Руске Федерације, о гасном Споразуму с Руском Федерацијом, 10. септембар 2008, "Б92"

Поклону се у вештачку вилицу не гледа

Јудита Поповић Постављам питање политичарима који су у Скупштини гласали за споразум: да ли би на исти начин, по упола мањој цени, некоме продали и своју имовину?

Јудита Поповић, потпредседница Скупштине из ЛДП-а, о гасном Споразуму с Руском Федерацијом, 10. септембар 2008, "Б92"

Кукњава због нарикача

Томислав Николић Да вам искрено кажем, мада не бих волео да се то деси, али ако формирам странку, СРС ће нестати! Тодоровић је у великом сукобу с многима, а партија се не окупља око нарикача. Многи од њих знају и да никада више неће видети Скупштину.

Томислав Николић, бивши заменик председника СРС-а, 10. септембар 2008, "Курир"

Убице издајничког срца

Александар Вучић Нисам се изјашњавао, нити сам дао изјаву било ком медију о својој одлуци.

Александар Вучић, као генерални секретар СРС-а, 10. септембар 2008, РТС

Главе које не памте (али снимају)

Гордана Поп-Лазић Клетве су нешто што је од Исуса, од почетка хришћанства. Исус је на нас, бацио први клетву и рекао – Крв моја на вас. Јел тако? И зато данас исповедамо грехове. Дакле, ништа страшно, на заклетви, где се ви заклињете, да нешто хоћете, мислим да се нечему посвећујете, ви кажете заклетва. Постоји нешто што обећавате, а постоји и клетва која вас чека, или нешто што вас чека, уколико то не испуните. Не, ја сам то елаборирала.

Гордана Поп-Лазић, посланик СРС-а, 10. септембар 2008, "Полиграф" ТВ "Б92"

Нисам оданде

Лидија Вукићевић Господин Божидар Делић, наш генерал, који ме је пред или за време, ја сад не знам када су они формирали тај посланички клуб у Републичкој скупштини, девет пута звао телефоном и љутито ми рекао – ти се не јављаш на мобилни телефон. Нисам се јављала на мобилни телефон зато што сам га тог дана заборавила код куће.

Лидија Вукићевић, глумица и посланик СРС-а, конференција за новинаре, 10. септембар 2008, сајт СРС-а

 Између три ватре

Ричард Холбрук Ако Србија буде примљена у ЕУ, то треба да се догоди ако се постигне потпуни договор да Београд призна Косово као независну државу. ЕУ би тешко погрешила ако прихвати Србију док она има претензије да је Косово део њене територије.

Ричард Холбрук, бивши амерички изасланик за Балкан, у Приштини, 09. септембар 2008, "Правда"

Крв дајем, Шешеља не дајем (или је обратно)

Божидар Делић Ја сам се родио као радикал и умрећу као радикал. Не ради се ту о идеолошком сукобу, нити о одустајању од изворних принципа СРС-а. Када бисте ме питали да ли бих сада дао живот за Шешеља, дао бих, и сада и увек. Али, ако треба да бирам између Шешеља и Србије, ипак бирам Србију.

Божидар Делић, потпредседник Скупштине, члан посланичког клуба "Напред, Србије", 09. септембар 2008, "Ало!"

Главе које не памте (али снимају)

Томислав Николић Клетве је издиктирао Шешељ, постоји записник... Од речи до речи. И то најбоље запамти Наташа [Јовановић], она има уграђену главу за снимање.

Томислав Николић, бивши заменик председника СРС-а, 09. септембар 2008, "Шта радите, бре?" РТС-а

Нисам оданде

Изјаве.нет Томислав Николић позвао ме у своју канцеларију, ја сам био изненађен и узбуђен што ме заменик председника позива у своју канцеларију, ја нисам искусан политичар – за мене је то било задовољство и част. Уз разговор са њим схватио сам да Томислав Николић оснива посланичку групу, само у оквиру СРС-а и да нећемо имати никакве последице. После скупштинског заседања, сео сам у парк код Скупштине и покушао још да размислим о свему....

Добрисав Прелић, посланик СРС-а који је био прешао у клуб "Напред, Србијо", враћајући мандат странци, 09. септембар 2008, "Шта радите, бре?" РТС-а

О здушним љубавима и другим реалностима

Слободан Милосављевић Делта је српска реалност. Ја не улазим нити је мој посао да улазим у прошлост, ничију па ни Делтину.

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга из ДС-а, на питање "зашто здушно подржава Мирослава Мишковића", 09. септембар 2008, "Преглед"

Сурови (немагични) реализам

Ђорђе Вукадиновић Нико нормалан, просечно интелигентан и минимално обавештен не верује ни у једну од наведених актуелних мантри званичне америчке политике. [...] Добро, али где смо ми, односно, где је Србија у читавој овој причи? Засада нигде. Али не зато што, као што кажу циници, 'за разлику од Руса, ми немамо атомску бомбу', већ зато што још увек чекамо на политичку гарнитуру која ће више волети отаџбину него паре и власт.

Ђорђе Вукадиновић, уредник НСПМ-а, 08. септембар 2008, "Политика"

Сав његов (коалициони) бол

Вук Драшковић СПС личи на некога ко тврди да иде на Месец, а вози се у таљигама.

Вук Драшковић, председник СПО-а, 08. септембар 2008, "Курир"

Сав његов (коалициони) бол

Вук Драшковић Ја сам председник СПО-а, а моја супруга је слободна и аутономна личност.

Вук Драшковић, председник СПО-а, на констатацију да је његова супруга Даница била против уласка СПО-а у Владу и да је чак најављивала да ће га оставити због Ивице Дачића, 08. септембар 2008, "Курир"

Сав његов (коалициони) бол

Вук Драшковић СПС хоће да се уда за Европу а неће да се разведе од мртвог Слободана Милошевића. Социјалисти би хтели у Европу а неће да се одрекну увеженог левог наслеђа на тенковима Црвене армије које није традиционално наслеђе Димитрија Туцовића или Живка Топаловића.

Вук Драшковић, председник СПО-а, 06. септембар 2008, "Танјуг"