Систематски преглед

Иван Марковић Војислав Шешељ је врло систематично и педантно сврстао медије и није претио новинарима.

Иван Марковић, портпарол ЈУЛ-а, "Танјуг"

Пуштена пашчад

Вук Обрадовић Позивам председника СРЈ Слободана Милошевића да заузда своје пит-булове.

Вук Обрадовић, председник Социјалдемократије, на конференцији за новинаре

Нема повлачења, нема предаје

Небојша Павковић Хероји одбране нису устукнули ни пред највећом војном силом коју је историја икад забележила. Нису предали ниједан педаљ наше земље.

Небојша Павковић, новопечени начелник Генералштаба, "Данас"

Поштено!

Зоран Ђинђић Према нашим информацијама, 1996. године од 10.500 изборних места, на трећини су наши контролори били потплаћени.

Зоран Ђинђић, председник ДС-а, ТВ Чачак

Šeki's on the road again

Војислав Шешељ Јер, овде више рукавица нема, овде је сад све кристално јасно, и ко се сабље хвата, може од сабље и да погине – то треба сви да имате у виду. Не мислите ваљда да ћемо ми дозволити да нас убијате као зечеве, а да ћемо ми вас да тетошимо овде и узгајамо у саксијама. Водите рачуна о томе. Вас, са Б92 и осталих издајничких експозитура. Не мислите ваљда да ћете ви преживети нашу евентуалну ликвидацију. Грдно се варате.

Војислав Шешељ, председник СРС, конференција за новинаре, "Б92"

Šeki's on the road again

Војислав Шешељ Ви, државнике овде да убијате као зечеве, а да будете сигурни – варате се, сувише се варате. Сад више нема у рукавицама ништа. Ко ради за Американце, мораће да сноси последице. Најгоре могуће. Радите против своје државе, плаћени сте америчким парама да уништавате своју државу. Ви сте издајници, ви сте најгори. Нема ништа горе од вас! Ви сте гори од било каквих криминалаца!

Војислав Шешељ, председник СРС, конференција за новинаре, "Б92"

И краве убијају, зар не?

Војислав Шешељ Међу вама који радите за стране обавештајне службе тражимо убице. Ви сте саучесници убиства. Ви сте исти. Не мислите ваљда да сте ви новинари неке свете краве? Има крава међу вама, додуше, али нисте свете. Јесте убице. Убице сте свог народа и своје државе, потенцијалне.

Војислав Шешељ, председник СРС, конференција за новинаре, "Б92"

И краве убијају, зар не?

Изјаве.нет Када Шешељ каже да је све кристално јасно то ме некако подсећа на 'кристалну ноћ' у предратној Немачкој од пре шездесет година.

Будимир Бабовић, бивши високи функционер Интерпола, "Данас"

И краве убијају, зар не?

Горан Матић Међу новинарима има терориста. Погледајте шта се дешава у Русији.

Горан Матић, савезни секретар за информисање

Тијанић is not dead

Танјуг Опозиција у Србији и новинар Александар Тијанић као домаћи квислинзи саучествују у специјалном и психолошком рату којим је настављена агресија НАТО а СРЈ.

Танјуг, агенцијски коментар

И Варварин је свет

Драган Вујадиновић Долазио је Бабурин, а у првој половини двехиљадите, још очекујемо и Дедурина. Или Де Ду Рина, свеједно. Важно је да нас свет није заборавио. Истовремено, министар иностраних дела обилази села око Варварина, Трстеника и Сталаћа. Хвата залет за 'бели свет'.

Драган Вујадиновић, економски коментатор, "Данас"

Забрана укидања

РТС Укидање забране авиосабраћаја са СРЈ користи само опозицији да би могла брже и комфорније да путује у иностранство и нуди услуге онима који су бомбардовали нашу земљу.

РТС, у коментару

Крљачи, станите да се организујемо!

Ненад Љ. Стефановић 'Ми смо екипа која стално добија утакмице јер у тиму имамо и оне који крљају и оне који знају да организују игру', објаснио је својевремено формулу изборне успешности Социјалистичке партије Србије некада истакнути члан ове странке Рака Радовић. Пред крај прошле године неко из СПС-а је скрљао и самог Раку.

Ненад Љ. Стефановић, новинар "Времена"

Ко лети вреди

Слободан Гавриловић ДС је једина партија која вреди више него њен председник.

Слободан Гавриловић, члан ГО ДС-а, "Бета"

Стабилизација просперитетне будућности

Изјаве.нет Основни мото Патриотске омладине Југославије је просперитетна будућност... а један од посебних задатака јесте демаскирање свих појединачних или организованих активности на дестабилизовању - разбијању наше будућности.

Патриотски савез младих Југославије, "Танјуг"

Нон-цијанид батргање

Изјаве.нет Снимци риба на CNN и на Мађарској телевизији показују да се рибе још увек батргају. Да се ради о тровању цијанидом, рибе би биле мртве.

Крис Кодрингтон, портпарол компаније "Есмералда", сувласника румунског просипача цијанида