Ми смо Обамини, Обама (ни)је наш?

Силвио Берлускони Покушаћемо да помогнемо у односима између Русије и Америке. У Америци је на власт стигла нова генерација и не видим зашто Медведев не би успоставио добре односе с Обамом, који је згодан, млад и преплануо.

Силвио Берлускони, премијер Италије, на конференцији за новинаре у Москви, на избор Барака Обаме за председника САД, 08. новембар 2008, "Ало!"

Све је у неповерењу

Чедомир Јовановић Та нова коалиција, о чијој снази и визији говори то што је предводи успавани Коштуница, тражи расправу о Влади да би гуслала о Косову док светска криза и унутрашње слабости прете да потпуно разоре све у овој земљи.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 08. новембар 2008, "Вечерње новости"

 Ми смо Обамини, Обама (ни)је наш?

Светлана Лукић Ипак сам била изненађена у среду ујутру када сам изашла из куће и видела људе који, анестезирани тако дуго, нису приметили да се претходнога дана одиграо један тако узбудљив и величанствен догађај као што су то били амерички председнички избори. Када се Барак Хусеин Обама појавио на бини у Чикагу, свет је изгледао лепше, изгледало је као да је свима, не само Американцима, дата још једна шанса.

Светлана Лукић, у најави емисије, на избор Барака Обаме за председника САД, 07. новембар 2008, "Пешчаник" Радија "Б92"

Косово је Србија (и обратно)

Марко Јакшић Сматрам да је садистички од Британије и САД рећи да су наши пријатељи када су у последњих двадесетак година они највећи узрочници наших националних патњи. Тај 'лапсус' се може протумачити и као покушај да нас понизи.

Марко Јакшић, посланик ДСС-а, 07. новембар 2008, "Глас јавности"

Косово је Србија (и обратно)

Драган Марковић Палма Уверен сам да није провокација, нарочито после разговора са амбасадором Британије Стивеном Вордсвортом, када сам га питао да ли ће Србија на било који начин бити уцењена признањем Косова. Јасно и гласно ми је рекао 'не'. У протеклих шест месеци је све више страних дипломата који долазе код нас и не говоре провоцирајући, чак и да тако мисле.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, 07. новембар 2008, "Глас јавности"

Све је у неповерењу

Војислав Коштуница Прави је тренутак да се изгласа неповерење Влади Србије. Тако би се она у последњем часу спречила да призна мисију Еулекс, а тако и да призна независност Косова.

Војислав Коштуница, бивши председник Владе, 07. новембар 2008, "Вечерње новости"

 Ми смо Обамини, Обама (ни)је наш?

Милан Николић Сигурно је Обама боље решење и за САД и за цео свет, што значи донекле и за нас.

Милан Николић, директор Центра за проучавање алтернатива, на избор Барака Обаме за председника САД, 06. новембар 2008, "Прес"

Косово је Србија (и обратно)

Дејвид Милибанд Долазим у Србију као поносни пријатељ Косова, пардон, Србије!

Дејвид Милибанд, министар спољних послова Велике Британије, у Београду, 06. новембар 2008, "Прес"

Косово је Србија (и обратно)

Обрад Кесић Србија се везала за политику 'Хајде да прихватимо све што од нас траже'. То не води ка резултатима него ка новим условљавањима. Српска власт мора да јасно дефинише националне интересе и не сме од њих да одустаје. Саветујем Београду Додикову одлучност.

Обрад Кесић, аналитичар из Вашингтона, 06. новембар 2008, "Прес"

Непредвиђено непроналажење

Божидар Ђелић Проналажење једног човека није лака ствар. Има ту елемената непредвиђеног. Није фер за Србију и није корисно да се чека тај догађај да се одмрзне ССП.

Божидар Ђелић, потпредседник Владе, 06. новембар 2008, "Данас"

БИА и остале Ције

Александар Вучић Сигуран сам да људи у Томиславу Николићу виде доброг човека, јер само добар и велики човек може да издржи нападе а да не упадне у брлог.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, 06. новембар 2008, "Правда"

БИА и остале Ције

Андреја Младеновић Нисмо тражили подршку СНС-а за предлог о смени Владе, јер се математичким прорачуном дошло до закључка да иницијатива неће проћи без потписа СРС-а.

Андреја Младеновић, портпарол ДСС-а, 06. новембар 2008, "Прес"

Све је у неповерењу

Иван Торов Арогантност којом Коштуница од Скупштине Србије тражи да ургентно гласа о (не)поверењу влади, која само што је некако прегрмела првих стотину дана, заправо је највећа слабост његове иницијативе.

Иван Торов, колумниста, у тексту под насловом "Коштуница узјахао рагу", 06. новембар 2008, сајт "Пешчаника"

Колико кошта да се сви волите?

Биљана Србљановић Не желим преко медија да се препуцавам на тај начин и говорим о томе да ли ме је неко изневерио. Нема ту никаквог личног дискурса између Чедомира Јовановића и мене. Нема ту личног сукоба. Све је у реду. Сви се волимо.

Биљана Србљановић, кандидат ЛДП-а за градоначелника Београда, 06. новембар 2008, "Вечерње новости"

Жирафу у пензију!

Миодраг Зец Зашто Србија има 250 посланика а амерички Конгрес тек нешто више од 400? Овде сви желе да буду или пензионери или посланици...

Миодраг Зец, професор Економског факултета у Београду, 06. новембар 2008, "Прес"

 Ми смо Обамини, Обама (ни)је наш?

Ивица Дачић Социјалисти не желе да се мешају у изборе у САД.

Ивица Дачић, председник СПС-а и потпредседник Владе, на избор Барака Обаме за председника САД, 05. новембар 2008, "Прес"

БИА и остале Ције

Војислав Шешељ По инструкцијама америчке и британске обавештајне службе, Николић и Вучић воде кампању да сам ја наложио њихову ликвидацију и да сам дао налог да се на њиховим скуповима изазове крвопролиће.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, у Хашком трибуналу, 05. новембар 2008, "Ало!"

Непредвиђено непроналажење

Борис Тадић Једини разлог зашто Ратко Младић још није у Хагу је тај што за све ове године није пронађен.

Борис Тадић, председник Србије, за чешки државни радио, 04. новембар 2008, "Танјуг"

БИА и остале Ције

Елена Божић-Талијан Александар Вучић има најсавршенију опрему за прислушкивање коју му је обезбедила БИА. Ми у то нисмо веровали, али смо недавно добили потврду за ту тврдњу. Вучићевом опремом за тајно прислушкивање телефона снимљен је разговор између Зорана Лилића и Жарка Обрадовића, као и разговор који су на Ушћу водили Кркобабић и Драган Ђилас.

Елена Божић-Талијан, генерални секретар СРС-а, 03. новембар 2008, "Шта радите, бре" РТС-а

БИА и остале Ције

Томислав Николић Непријатно је што се испуњава сваки налог Војислава Шешеља. Сада је налог да Александар Вучић и ја будемо уништени! [...] То је непрекидан притисак на обичне људе који треба да схвате да сам издајник, да сам се продао Тадићу, богаташима, да сам изневерио Шешеља, да сам му погазио странку... То су тешке речи које на људе са слабијим живцима могу да утичу тако да кажу 'хајде да се решимо овог'.

Томислав Николић, председник СНС-а, 03. новембар 2008, "Прес"

Најпожељније повећање

Петар Шкундрић Повећање цене струје не може да буде веће од оног које је било летос, јер то грађани и привреда не би могли да поднесу. Са повећањем цене струје од око осам одсто, Електропривреда Србије ушла у фазу позитивног пословања, тако да је и то разлог да не треба очекивати нека енормна повећања.

Петар Шкундрић, министар енергетике из СПС-а, 03. новембар 2008, "Бета"

Колико кошта да се сви волите?

Биљана Србљановић Питала сам да ли нас [ЛДП] финансира неко од тајкуна, против којих се номинално боримо, и да ли смо ми исти као и сви остали – још једна франшиза велике партије 'Мишковић, Беко & co', који тронују српском политичком сценом, јавним, али и приватним животом ама баш сваког грађанина. И сваки пут сам добила чврсто уверавање да – нисмо. Ми смо своји, нисмо ничији, нисмо продати и нисмо на продају. [...] Паралелно са тим, као и већина наше јавности, долазила сам до сазнања да свако има своју цену, само су улози мањи или већи. Некоме је цена пословни простор на 'нашим' општинама, некоме плаћено место у управном одбору, некоме читава једна грана привреде или могућност будућег уласка у тал.

Биљана Србљановић, кандидат ЛДП-а за градоначелника Београда, 02. новембар 2008, сајт "Пешчаника"

Записана ненародна економија

Сузана Грубјешић Нисам баш сигурна у те приче које већ постају урбане легенде како је, је ли, [Сергеј] Шојгу рекао овако или никако, како је Динкић ћутао, изашао...

Сузана Грубјешић, шеф посланичког клуба Г17 Плус, о преговорима у вези са гасним споразумом с Русијом, 02. новембар 2008, "Утисак недеље"

Жирафу у пензију!

Милан Париводић Ја сматрам да би било добро када би у Србији могла да се формира влада без куповине жирафа. Ова влада је формирана са једном групом људи са којима ДС вероватно не би формирао радо владу, кад би имао неке друге партнере. С друге стране, моја странка, да је формирала владу са СРС-ом, опет би нека жирафа морала да се купи. Значи, неки испади би морали да се прихвате, просто, јер имате посла са људима који не прихватају реалност онакву каква јесте. Господин Кркобабић хоће да буде пензија 70 посто, па нека пропадне државни буџет, није битно, пензије морају да буду 70 посто.

Милан Париводић, бивши министар за економске односе са иностранством из ДСС-а, 02. новембар 2008, "Утисак недеље"

Ми смо Обамини, Обама (ни)је наш?

Срђан Шапер То поређење [Тадића с Путином] није реално јер је Путин изникао унутар система власти, а Тадић против њега. Ако већ морам, Тадића бих упоредио с Бараком Обамом.

Срђан Шапер, маркетиншки стручњак и члан Председништва ДС-а, на избор Барака Обаме за председника САД, 01. новембар 2008, "Прес"

Записана ненародна економија

Зоран Остојић У свом мегаминистарству за економију и регионални развој Динкић има шест државних секретара, 11 помоћника и неутврђени број саветника, а ребаланс буџета предвиђа да он има још један кабинет потпредседника из кога ће да усмерава и координира?

Зоран Остојић, посланик ЛДП-а, 01. новембар 2008, "Глас јавности"

Записана ненародна економија

Слободан Мараш Динкић је познат као велики расипник и зато има између 360 и 3600 саветника.

Слободан Мараш, посланик ЛДП-а, 01. новембар 2008, "Глас јавности"

Записана ненародна економија

Саша Миленић Динкић је целовита, интегрална личност, а његово деловање обележено је одређеним вредностима које нису без значаја за епоху. Заслуга Динкића је што нација може бити поносна на свој динар и што је увео ПДВ. То је разлог што је Динкић ушао у незаписану народну књижевност. Није нам промакла ни фонетска сличност између Динкићевог презимена и националне валуте.

Саша Миленић, посланик Г17 Плус, 01. новембар 2008, "Глас јавности"