Бронзана медаља ће сијати златним сјајем

Александар Вучић У другом кварталу [2020.] били смо по привредном расту трећи у Европи, иза Летоније и Финске, док смо у првом кварталу били убедљиво први. Верујем да ћемо моћи да будемо први до краја године. Захваљујем свим људима који верују у своју државу и воле своју земљу.

Александар Вучић, председник Србије, гостујући на ТВ Прва, у контексту пандемије коронавируса, „Танјуг“

Пропорционално први

Александар Вучић Пропорционално својој величини уложили смо и помогли опстанак српске економије, погођене пандемијом коронавируса, више од готово свих европских земаља. Све то је било могуће захваљујући паметном вођењу јавних финансија. Висина јавног дуга Србије сада је 57,5 одсто БДП-а због свега, али је наш јавни дуг најмање порастао од свих земаља.

Александар Вучић, председник Србије, гостујући на ТВ Прва, „Танјуг“

Чувар стада (и народне имовине)

Александар Вучић Проблем је настао због тога што Телеком више није овца за шишање и што више не могу да пљачакају државну и народну имовину, како су то радили раније. Важно је да они послују транспарентно, један другом продају фирму у Бугарској, па прође преко 50 фирми да се затре траг парама где су завршиле, а све те приватне компаније су настале на томе што су преко људи из Телекома снажили своје позиције. [...] Не могу више да шутирају по туру Телеком, а они да буду све јачи и да говоре о Телекому као глупанима и тупанима. Има људи који хоће да брину о својој земљи и да не узлазе у дилове са лоповима и тајкунима.

Александар Вучић, председник Србије, на оптужбе дела опозиције и „Јунајтед групе“ да „Телеком“ не послује транспарентно, ТВ Прва/„Танјуг“

Једна доза решава све

Александар Вучић Од три моја саветника - један неће „Астразенека“ вакцину, европску, један неће руску, а трећи неће кинеску... Ја ћу да примим први вакцину. Чекам да наши стручњаци кажу која је добра. Очекујем [вакцину] у наредна три месеца, пре краја године и то је онда крај короне и свега другог.

Александар Вучић, председник Србије и председник СНС-а, гостујући на ТВ Прва, „Танјуг“