Политичка екологија

Изјаве.нет Вилијам Вокер представља једно загађење, еколошко и ментално овде у Србији.

Бранислав Блажић, републички министар за заштиту животне средине, "Бета"

Словенска

Војислав Шешељ Ми, словенски народи морамо се удружити, ујединити и заједничким снагама супротставити мондијалистичком злу. У нас су сад уперени погледи читавог човечанства.

Војислав Шешељ, шеф југословенске парламентарне делегације на парламентарној Скупштини савеза Русије и Белорусије, РТС

Ако је паду склоно

Бранислав Чанак И, на крају, је ли могуће да је довољно 35 милиона долара да се сруши Србија? Ако јесте, нека падне. Да би сутра устала нека боља и вреднија, без издајника и велеиздајника.

Бранислав Чанак, председник синдиката Независност, "Данас"

Телевизија и смрт

Богдан Тирнанић Страшно је бити мртав, страшно је убити, страшно је стајати над лешом убијеног рођака, али је најстрашније држати камеру. Некад се за филм говорило да је ´већи од живота´. Телевизија је већа од смрти.

Богдан Тирнанић, колумниста, "Дневни телеграф"

Бизнис, али фер

Небојша Медојевић Марко Милошевић, син председника СРЈ, држи комплетан шверц цигарета у Србији, који износи 12 хиљада тона годишње.

Небојша Медојевић, члан Групе 17, Радио Бијело Поље

Чега нема, без тога се мора

Фикрет Абдић Рат је био и прошао, а шта и како се радило треба да се заборави. Треба гледати у будућност, а не стално се враћати у прошлост. Ратних злочина нема па није битно да ли застаријевају или не.

Фикрет Абдић, босански политичар, у интервјуу бањалучком "Репортеру"

О неумољивој непопустљивости

Петар Луковић Јесте, Србија је победила. Јесте, избацили смо га, али он уместо образа има ђон. Јесте мртав, а лети. Показали смо одлучност, нисмо попустили, били смо неумољиви, с нама нема зајебанције, ко с Вокером тикве сади о главу му се лупају, можемо да га отерамо кад нам падне на памет, ко јебе Вокера, неће ваља нама верификатори да одлучују шта је масакр а шта није, ми смо једна озбиљна држава: кад ми кажемо персона нон грата.... нема зезања. Такви смо ми Срби: кад волимо - волимо, а кад не волимо - онда замрзавамо.

Петар Луковић, новинар у колумни "Перо с оног света", "Ферал Трибјун"

Превртање у гробу

Горан Весић Михаиловић је човек који се не меша много у свој посао. Он је човек који ћути и СПО је потребан такав човек. Како ли се осећа породица Михаиловић: један познати унук биће изабран гласовима комуниста.

Горан Весић, београдски одборник ДС-а, "Дневни телеграф"

Ко разуме, схватиће

Изјаве.нет Најоштрије осуђујемо силеџијско понашање г. Донелија који је најавио Мила Ђукановића за главног говорника и референта на некаквој лондонској конференцији посвећеној Црној Гори којом се очигледно жели интернационализовати произведена криза у Црној Гори чији су главни актери вазални режиму Црној Гори и њихови ментори из иностранства.

Патриотски савез Југославије, саопштење за јавност, "Политика"

Динарска јагњад

Данило Николић Ми стално неком сметамо, али и сами смо чудне, укрштене, виолентне нарави. Нисмо баш јагњад.

Данило Николић, добитник овогодишње НИН-ове награде, "Блиц"

А Екскалибур?

Драгољуб Жарковић Витезови дедињског Елсинора могу дојахати тек до Бродарева, мада их видим окупљене као последњу одбрану око Округлог стола на који је подигнут диван, а на дивану њихов краљ Артур изговара последњу команду: Пожаревац не сме пасти!

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника "Време", "Данас"

Анатема са кумулативним дејством

Мирко Ђорђевић Када је потписан Дејтонски споразум, владика црногорски Амфилохије буквално је употребио следећи израз: `Нека је проклета рука која га је потписала!` Бацио је анатему на руку која је потписала споразум који је понижавајући за Србе. Али, до сада није поведен канонско-судски поступак изопштења из цркве господина Милошевића!

Мирко Ђорђевић, "социолог религије", "Блиц"