Европљанин најстарији

Томислав Николић У Европској комисији вероватно је закључено да СНС представља половину грађана Србије, да није против европских интеграција и да може много да помогне.

Томислав Николић, председник СНС-а, после састанка са европским комесаром за проширење Олијем Реном, 03. јул 2009, "Политика"

Мислим, дакле, нисам

Славица Ђукић-Дејановић Лично се залажем да функционери не смеју да крше закон, али мислим да нисам у сукобу интереса. Уколико се докаже супротно, спремна сам да се одрекнем места саветника у Галеници где сам једино, поред факултета у Митровици, хонорарно ангажована.

Славица Ђукић-Дејановић, председница Народне скупштине, 11. јул 2009, "Прес"

Неусамљени инцидент

Стјепан Месић Нисам ја рекао да Србија треба да призна Косово. Србија се мора декосовизирати. Она не сме читаво време отварати једну тему која је стотинама година иза нас.

Стјепан Месић, председник Хрватске, 09. јул 2009, "Борба"

Ко нема за ребаланс? Дај одма' два!

Мирко Цветковић Релативно сам сиромашнији због изгубљене добити коју нисам остварио да сам радио на неком другом месту. А што се пара тиче, мислим да у новчанику имам пет-шест хиљада динара.

Мирко Цветковић, председник Владе, 09. јул 2009, "Прес"

Приручници (не)фантастичне зоологије

Слободан Антонић 'Одавно колају приче у научној заједници', самоуверено износи Биљана Стојковић [на сајту Пешчаника], 'да је један од великих узрока нестанка даброва са територије Војводине, још пре скоро два века, управо православље. Наиме, животиње које из воде излазе, по некаквим блесавим тумачењима, не могу бити мрсна храна, те су дозвољене у време поста. Поред поједених даброва, ту би свакако спадале и корњаче, макар биле и шумске, а такође и патке, гуске и слична перад'. Дакле, почетком 19. века, зли православци, којих у тим крајевима тада није било више од једне трећине становништва, појели су јадне, мале, доброћудне даброве! О какав ужас, какво мрачњаштво!

Слободан Антонић, социолог, 09. јул 2009, "Печат"

Стварно најбољи (тренутак за промоцију ДС-а)

Предраг Гргић Сто година сам у ДС, али биће све поштено. Неће бити лажи, неће бити преваре.

Предраг Гргић, новоизабрани председник Републичке изборне комисије, 08. јул 2009, "Вечерње новости"

Бели шенген и црни ми

Мирко Цветковић Пошто сам погледао извештаје својих министара и сам сам био позитивно изненађен резултатима рада.

Мирко Цветковић, премијер Србије, о првој годишњици Владе, 07. јул 2009, "Политика"

Бели шенген и црни ми

Мирко Цветковић А да не причам о томе колико смо пара уштедели на Косову и колико је тамо бољи живот.

Мирко Цветковић, премијер Србије, о првој годишњици Владе, 07. јул 2009, РТС

Бели шенген и црни ми

Велимир Илић Премијер Цветковић уопште није нормалан човек, прича да је све у реду, људима прича о белој шенген листи. Шта ће народу шенген када нема ни за карту у градском превозу?!

Велимир Илић, председник Нове Србије, 07. јул 2009, "Правда"

Сувише меки да би могли да прођу (као ђаволи)

Велимир Илић Убедљиво најгори министар у Влади је Млађан Динкић! Није бољи ни његов страначки колега и министар здравља Томица Милосављевић. У овој Влади седе ђаволи, а не министри који желе да раде у интересу народа. Саша Драгин је уништио српског сељака. За Кркобабића нећу ништа да кажем, не знам да ли је човек уопште жив, месецима се не чује.

Велимир Илић, председник Нове Србије, 07. јул 2009, "Правда"

Ко нема за ребаланс? Дај одма' два!

Момо Чолаковић Јелашић је у праву када каже да треба да се уради ребаланс буџета, а можда не би било лоше урадити и два.

Момо Чолаковић, шеф посланичке групе ПУПС-а, 07. јул 2009, "Правда"

Бели шенген и црни ми

Мирко Цветковић Када се ради о бољем животу грађана, имамо огромне резултате, упркос кризи.

Мирко Цветковић, премијер Србије, о првој годишњици Владе, 06. јул 2009, "Танјуг"

Сувише меки да би могли да прођу (као ђаволи)

Ђорђе Вукадиновић Влада Србије за годину дана рада заслужила је мршаву двојку, јер је била брза и ефикасна само у неиспуњавању обећања.

Ђорђе Вукадиновић, уредник НСПМ-а, 06. јул 2009, "Бета"

Сувише меки да би могли да прођу (као ђаволи)

Млађан Динкић Највећи проблем Владе у првих годину дана је што је понекад исувише била мека.

Млађан Динкић, потпредседник Владе Србије, 05. јул 2009, "Блиц недеље"

Сувише меки да би могли да прођу (као ђаволи)

Чедомир Јовановић На челу владе није лидер, него консултант који нуди савете.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 05. јул 2009, "Бета"

Стварно најбољи (тренутак за промоцију ДС-а)

Нада Колунџија Актуелни сазив скупштине је по свим параметрима најефикаснији у историји парламентаризма у Србији.

Нада Колунџија, шеф посланичког клуба ЗЕС-а, 05. јул 2009, "Глас јавности"

Европљанин најстарији

Томислав Николић Као човек уопште нисам променио идеологију и политику коју спроводим.

Томислав Николић, председник СНС-а, после састанка са европским комесаром за проширење Олијем Реном, 04. јул 2009, "Политика"

Европљанин најстарији

Томислав Николић Ја сам тамо позван. Тамо сам сазнао да се дешава да Божидар Ђелић се једноставно појави када је некакав самит ЕУ или састанак на нешто нижем нивоу и да онда не може нико да га избаци. Ја сам позван као гост, дочекан као човек са којим може да се разговара о будућности Србије зато што је апсолутно немогуће да без СНС-а било ко размишља о будућности Србије.

Томислав Николић, председник СНС-а, после састанка са европским комесаром за проширење Олијем Реном, конференција за новинаре, 03. јул 2009, сајт СНС-а

Европљанин најстарији

Томислав Николић Раније смо одлучили да у оквиру странке формирамо савет за европске интеграције. Затражио сам помоћ у обуци младих људи које ћемо 'бацити у ватру'.

Томислав Николић, председник СНС-а, после састанка са европским комесаром за проширење Олијем Реном, 03. јул 2009, "Политика"

Европљанин најстарији

Вук Драшковић Господин Рен има право да прими кога год жели. Међутим, после сусрета с Николићем готово би било обавезно да прими и Ратка Младића, јер између њега и онога ко подржава и заснива своју политику на подршци ратним злочинцима, нема много разлике. Дакле, Младић код Рена, али под условом да најтраженији хашки бегунац пре одласка у Брисел путем електронских медија изјави да подржава европске интеграције.

Вук Драшковић, председник СПО-а, 03. јул 2009, "Данас"

На крају би НАТО

Вук Драшковић Сви знамо да већ десет година на Косову нема Србије као државе. Ја хоћу да Србија уђе у НАТО како би ушла и у ЕУ и како би постала снажна држава – економски, демократски, са снажним савезништвима. Само таква Србија може се вратити на своје Косово, по европским правилима и да тамо успостави суверенитет српске културе, традиције, економије и својине. Чланство у НАТО, који је на Косову чувар мира, подразумева и српске војнике на Косову.

Вук Драшковић, председник СПО-а, на конференцији СПО-а у Новом Саду "Србија – земља са јаким савезницима или неутрална", 30. јун 2009, "Дневник"

На крају би НАТО

Дебора Менути У америчкој администрацији свесни су беса који изазива сећање на 1999. годину, али Србија не сме допустити да та љутња утиче на питање хоће ли она постати део НАТО-а.

Дебора Менути, представница амбасаде САД у Београду, на конференцији СПО-а у Новом Саду "Србија – земља са јаким савезницима или неутрална", 30. јун 2009, "Дневник"

На крају би НАТО

Зоран Драгишић НАТО је више политички него војни савез што се види по томе да се консултације међу чланицама стално спроводе, а војни систем над собом има цивилну структуру која контролише њено деловање.

Зоран Драгишић, професор Факултета безбедности у Београду, на конференцији СПО-а у Новом Саду "Србија – земља са јаким савезницима или неутрална", 30. јун 2009, "Дневник"

Мислим, дакле, нисам

Славица Ђукић-Дејановић Знате, неко иде у кафану у слободно време, а неко ради посао који воли. Неко спава девет сати, а неко четири. Да нисам тако вредна и ангажована, никада не бих била најмлађи доктор наука међу женама у Србији.

Славица Ђукић-Дејановић, председница Народне скупштине, 30. јун 2009, "Прес"

Питањима на одговоре

Томислав Николић Ви питате мене да ли ћу ја да изручим Младића, а ја питам Тадића да ли је Младић у Србији: јер ако није, немојте то да ме питате.

Томислав Николић, председник СНС-а, 29. јун 2009, "Прес"

Стварно најбољи (тренутак за промоцију ДС-а)

Саша Драгин Нема бољег тренутка за промоцију српског села до Универзијаде кад ће хиљаде спортиста пронети глас у свету о најбољем из Србије.

Саша Драгин, министар пољопривреде из ДС-а, 29. јун 2009, "EMportal"

Приручници (не)фантастичне зоологије

Драган Марковић Палма Немојте више помињати жирафу. Сада када видим слово 'ж', ја га прескочим, и читам даље.

Драган Марковић Палма, градоначелник Јагодине, на питање "кад ће стижи жирафа у јагодински ЗОО врт", 29. јун 2009, "Вечерње новости"

Приручници (не)фантастичне зоологије

Милан Марковић Немам ја такав звук у телефону, далеко од тога. Не знам ни да ли некоме телефон звони гроктањем. Стигла ми је нека чудна порука преко блутута и одједном се зачуо тај звук. Заскичало је нешто и то није било нимало смешно. Шта сам друго могао него да расклопим телефон?

Милан Марковић, министар за државну управу, о случају "гроктања" за време седнице Владе, 29. јун 2009, "Правда"

Не дамо Видовдан (а Косово?)

Борис Тадић То тренутно није у плану [да на Видовдан одем на Косово]. Иначе, није лоше подсетити се како је учешће у разним манифестацијама на којима се обележавају важни датуми наше историје често било контрапродуктивно. [...] Нико Србији и Србима не може да одузме Видовдан. Али, Србија више никада не треба да га прославља као 1989, после чега, због погрешне и неодговорне политике, следе блокада, санкције, ратови, погибија, пљачка грађана и њихово осиромашење, и када, поврх свега, бивамо бомбардовани, а управо Косово, којег су им била пуна уста, постаје протекторат.

Борис Тадић, председник Србије, 28. јун 2009, "Вечерње новости"

Ко нема за ребаланс? Дај одма' два!

Петар Шкундрић Само новинари и медији говоре да имамо најскупљи бензин, али то није тачно. Босна има јефтинији бензин, али то није реална цена.

Петар Шкундрић, министар енергетике, 28. јун 2009, према "Гласу јавности"

Питањима на одговоре

Борис Тадић Шта је последица ових (локалних) избора? То да ДС није више на власти у 121, већ у 120 општина. Мислим да је то корисно и за ДС. Не мора она да буде одговорна за ситуацију баш у свакој општини у Србији.

Борис Тадић, као председник ДС-а, 28. јун 2009, "Вечерње новости"

У почетку би Вук

Жарко Обрадовић Захваљујући Вуку Стефановићу Караџићу имамо азбуку, захваљујући њој имамо реч. Имамо могућност да запишемо прошлост, да запишемо своју будућност.

Жарко Обрадовић, министар просвете, 28. јун 2009, према "Гласу јавности"

Мислим, дакле, нисам

Славица Ђукић-Дејановић Посланици имају одговорност да живе стандардом државе и да, као и сви, осете кризу.

Славица Ђукић-Дејановић, председница Народне скупштине, 27. јун 2009, "Вечерње новости"

Не дамо Видовдан (а Косово?)

Борис Тадић Ни Војислав Коштуница ни Томислав Николић не могу у Земуну или Вождовцу да бране Косово или војну неутралност земље.

Борис Тадић, председник Србије, 26. јун 2009, "Бета"

Ко нема за ребаланс? Дај одма' два!

Слободан Милосављевић Или су цене високе или су нам плате још увек ниске.

Слободан Милосављевић, министар трговине, о цени хране, 25. јун 2009, "Блиц"

Бели шенген и црни ми

Мирко Цветковић Мислим да ће ова Влада остати забележена као Влада која је обезбедила да се наше грађане укину визе. [...] Има много ствари које нисам стигао да споменем, просто сам морао да бирам из те масе достигнућа, нисам поменуо да смо поменули мировну мисију у Чад, што сматрам веома значајним.

Мирко Цветковић, премијер Србије, о првој годишњици Владе, 21. јун 2009, према "Утиску недеље"

Бели шенген и црни ми

Божидар Ђелић Као француског ђака, обрадовало ме је када нам је ове недеље потпредседник Европске комисије Жак Баро саопштио да планира да 14. јула предочи предлог законских промена неопходних за наш 'бели шенген'. Па, нека буде да на дан пада Бастиље, 'падне' и визна тамница за грађане Србије!

Божидар Ђелић, потпредседник Владе, 21. јун 2009, "Вечерње новости"

Неусамљени инцидент

Стјепан Месић Такозвано српско питање појављује у Хрватској понекад још само кроз усамљене инциденте. Међутим, оно ни у вокабулару, ни у пракси хрватске политике не постоји. Што се повратника тиче, реч је о нашим грађанима и наравно да желимо њихов повратак. Нисам наиван, па да мислим како ће се сви вратити.

Стјепан Месић, председник Хрватске, пред Самит у Новом Саду, 20. јун 2009, "Глас јавности"

Неусамљени инцидент

Зоран Красић Је л' се сећате наших митинга, када поменемо Бориса Тадића, како маса раздрагано виче: 'Усташа, усташа'. За мене су и Борис Тадић и Стјепан Месић усташе у политичком смислу. Тадић и Месић су писмо и глава исте новчанице.

Зоран Красић, функционер СРС-а, 20. јун 2009, "Ало!"