Играм се само са ММФ-ом

Јован Кркобабић Све друго што је синоћ договорено неће бити унето у закон и у то не улазим, јер у преговорима нисам ни учествовао. Разне махинације и манипулације су игре са којима се не играм… То је далеко од мене, јер нисам политичар и држим се строго људских принципа од којих никада не одступам ни за милиметар.

Јован Кркобабић, потпредседник Владе Србије, демантујући да ће договор синдиката и Владе променити са ММФ-ом усаглашени пензиони закон, "Танјуг"

Једино Вук (не гледа у огледало)

Вук Драшковић Чланови СПО-а на предстојећем Сабору у децембру треба да се погледају у огледало и да се запитају где су и ко су били, а где су и ко су сада, јер се Србија драматично променила за 20 година.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Бета"

ЕУ захтијева кад се признаје да се пева

ЕУ захтијева кад се признаје да се пева ЕУ очекује од Србије да покаже конструктивнији став према учешћу Косова у регионалној трговини и сарадњи. Србија би требало да призна царинске печате Косова и да појача сарадњу с правосудном мисијом Еулекс.

ЕУ обзервер, Интернет портал са седиштем у Бриселу, "Политика"

Народ је наш, ми смо Тачијеви

Ненад Рашић Ући ћемо у коалицију са Тачијем зарад добробити Срба. Зашто да не? Из искуства се показало да је нормално да са ДПК будемо коалициони партнери. Уосталом, ми смо у коалицији са народом.

Ненад Рашић, министар за рад и социјалну политику у влади Косова, "Политика"

Не свиђа ми се како (не) личим на себе

Томислав Николић Како човек у 60 година да се свиђа самом себи? Истина је да не личим на себе, али шта је, ту је.

Томислав Николић, као бивши председник Скупштине, о свом портрету у улазном холу Дома Народне скупштине, "Курир"

Народ најантичкији

Орхан Реџепи Ми у Прешевској долини слободу чекамо веома дуго, чак 2.238 година! Од када су Римљани заузели Илирију, односно од када је пала краљица Теута, па све до данас, над нама су били прво Римљани, потом Византинци, па Словени, Отомани и поново Словени... У нама тече античка крв која никад неће нестати. Нема, дакле, овде маркетинга, нема илузија, ускоро ће постојати природна Албанија.

Орхан Реџепи, потпредседник СО Прешево, бивши командант терористичке ОВПБМ, "Прес"

У логику вас... волем!

Вук Јеремић Нема логичнијег места где би Канцеларија Војводине могла да буде у Бриселу, него што је то Мисија Србије при ЕУ.

Вук Јеремић, министар спољних послова, о отварању канцеларије Војводине у Бриселу почетком 2011, "Блиц"