И живели бисмо срећно до краја живота (а и после њега)

Слободан Вуксановић Без жеље да будем нескроман нити с неком амбицијом кажем да би Ђинђић био жив да сам на страначком бројању добио више гласова од њега, Борис Тадић би много раније да бира да ли ће бити председник државе или владе, мафија не би окупирала Владу Србије, опозиција би била удружена и имали бисмо најбоље односе са светом јер ја имам само један српски пасош.

Слободан Вуксановић, кандидат за председника ДС-а 2000. године, на изјаву Бориса Тадића да се "не би догодио 5. октобар да је Вуксановић победио Зорана Ђинђића", "Данас"

Остатак света против Шешеља

Зоран Красић Постоје вансудски притисци на рад Хашког трибунала у процесу Шешељу који долазе из ЕУ, САД и НАТО, јер је цео Трибунал под патронатом страних обавештајних служби, док у Србији постоје ДОС, систем невладиних организација, контролисани медији и СНС – странка непријатеља Србије. Сви су они на истом задатку, да се Шешељ не врати у земљу.

Зоран Красић, шеф правног тима за одбрану Војислава Шешеља, РТС

Председник свих грађана (из ДС-а)

Марко Ђуришић Може се расправљати о томе да ли истовременим обављањем функција председника Србије и лидера ДС-а Борис Тадић угрожава своју објективност, али он тиме не крши Устав и не би било фер да се повуче јер је био носилац промоције политике ДС-а, која је добила подршку грађана. Тренутно, у оваквом односу снага, Тадић мора да буде на те две функције.

Марко Ђуришић, председник ИО ДС-а, "Блиц"

"А тројке су, Ђуро, шта?"

Божидар Ђелић Драго ми је што се и њој [Секи Алексић] свиђа моја девојка.

Божидар Ђелић, потпредседник Владе задужен за европске интеграције, "Ало!"

Југославија до Турске

Сулејман Угљанин Моја идеја је била да тој тадашњој Југославији припојимо Албанију и да имамо једну велику, јаку балканску државу, и то без сукоба.

Сулејман Угљанин, министар без портфеља у Влади Србије, "Курир"