Новија и (нај)лепша Италија

Новија и (нај)лепша Италија У Кини све статуе изгледају као нове, а италијанским недостају делови тела.

Силвио Берлускони, премијер Италије, наређујући да се статуама Марса и Венере, из 175. године нове ере, додају рука и полни орган уочи посете кинеског колеге Вен Ђабаоа, РТС

Последња фаза (полу)распада

Љуан Шлаку Последња фаза разговара Београда и Приштине требало би да се реализује након 10 година, када обе стране буду сасвим близу пуноправног чланства у ЕУ, које се не може остварити пре него што Србија призна независност Косова.

Љуан Шлаку, извршни директор косовске Сорос фондације и коаутор Платформе за нормализацију односа са Србијом, "Данас"

Имамо све одговоре, немамо довољно питања

Милош Јовановић Реч је о бућкуришу идеја и људи у који ДСС није спреман да се укључи. ДСС увек на прво место ставља политичку платформу. Ми имамо јасну визију и одговоре на сва питања, а нисмо сигурни да тај споразум одговара нашој визији. ДСС иде својим путем, а остале странке су слободне да се удружују.

Милош Јовановић, потпредседник ДСС-а, о споразуму СНС-а са НС-ом, ПСС-ом и Покретом социјалиста, "Политика"

Изашли смо из власти кад је Коштуница вратио мандат

Јелена Триван ДС је изашла из те власти јер се није слагала са политиком Демократске странке Србије и Нове Србије.

Јелена Триван, портпарол ДС-а, на примедбу да је ДС "била заједно са Новом Србијом у претходној Влади", "Бета"

Никад не реци некад

Мирко Цветковић У овом тренутку кажем: Не, никада. Наш Устав нам не дозвољава да признамо независност дела наше земље. Али видећемо шта ће се десити, како ће бити успешни ти преговори, пустимо то за сада.

Мирко Цветковић, премијер Србије, за чешке "Лидове новини", на питање да ли Србија ни у којем случају и никада неће признати Косово, "Фонет"

Статус мртве баре

Томислав Николић Коалиција СНС-а са ДС-ом значила би статус кво и мртву бару, јер нико не би могао да крене против министара са којима сте у коалицији. Такозваном великом коалицијом амнестирали бисмо ДС од одговорности за многе промашаје и пропусте, продужили агонију у борби против криминала, мита и корупције.

Томислав Николић, председник СНС-а, "НИН"