Министар за инвестиционе фондове

Томислав Николић Мислим да у Србији нема способнијег финансијског стручњака од Милана Бека. Посао у коме га поштују све светске банке и фондови ради најбоље у земљи, сви други су мала деца за њега.

Томислав Николић, председник СНС-а, на питање "да ли ће за Бека бити места у његовој влади", "Ало!"

Сироти велики инвеститор

Милан Беко Србија неће моћи да исправља историјске неправде, што овај закон треба да уради – како је то министар Дулић једном приликом рекао, тиме што ће на отомански начин покушати да уђе у Европу. И због тога нема инвестиција у Србији. А овде ће испасти да ће инвестициони пут у Србији бити праћен лешевима инвеститора на том путу.

Милан Беко, пословни човек, о новом Закону о изградњи, "Између редова" ТВ "Б92"

Противпљувачни штит

Томислав Николић Ја сам уговарао куповину још пре две године и платио радове у сивој фази, да ја стављам плочице, паркет... Иначе, требало је завршити зграду још у марту. Да је по уговору све на време било готово, ја бих се извукао без Динкића као комшије. И напишите: нема шансе да ми Динкић пљуне под прозор ни на терасу! Сад ћу да вам нацртам (црта положај станова). Ја сам на четвртом спрату, а он је у другој згради, на шестом спрату и гледа на контра страну. Може да ме гађа и пљује једино ако има неки џојстик.

Томислав Николић, председник СНС-а, на констатацију да ће он и Млађан Динкић бити комшије, "Ало!"

Човек другог (и свих осталих) система

Мило Ђукановић Далеко иза нас остало је време затворених политичких система, у којима је могло бити делотворно понављање неистина, ширење дефетизма и политичко манипулисање, као пут за остваривање појединачних амбиција и личних интереса.

Мило Ђукановић, премијер Црне Горе, на констатацију да његови "политички противници упорно понављају да се из политике повлачи због притиска међународне заједнице", "Политика"

Пушење убија и убице?

Јелена Карлеуша Због Аркана, новинари се нису усуђивали да напишу нешто лепо о мени. [...] Онда су дошла убијања. Прво Аркан, а онда Зоран [Давидовић Ћанда]. Убијени су на најстрашнији начин. Један зато што је био најопаснији криминалац, а други? Наравно, да бих се ја упрљала, за Зорана су писали да је био кримос, опасан, итд. Тим твојим пријатељима новинарима ниси наравно дошапнула да човек НИЈЕ ИМАО ПОЛИЦИЈСКИ ДОСИЈЕ. [...] Онда су на ред дошли "земунци" и ти на челу стола, са све идиотским шеширом. Ведрила си и облачила, народски – курчила си се са тим убицама. [...] Марш! Брате, ја убице у кућу не пуштам, кафу им не кувам, не пушим им!

Јелена Карлеуша, естрадна уметница, у "отвореном писму" Светлани Ражнатовић, "Ало!"