Српски покрет одустајања

Вук Драшковић Држава мора да има државну власт над сваком својом регијом, а држава Србија нема никакву власт над Косовом већ десет година. Ми не можемо сада да уносимо један нереални и ирационални пројекат да ће Косово једног дана да буде нека регија [Србије].

Вук Драшковић, председник СПО-а, на округлом столу о регионализацији и децентрализацији Србије, "Танјуг"

Не прозивај председника док не спава

Борис Тадић Нисам то разумео као прозивку а не би било добро да да ме ико из круга богаташа на било који начин прозива јер то не би било корисно за богате људе. Мислим да би најбогатији људи у Србији, а Беко њима припада свакако, требало да размисле о томе како држави и грађанима треба да дају један део свог богатства. Ако то важи за САД и ЕУ, важи и за Србију.

Борис Тадић, председник Србије, на став Милана Бека, "Б92"

Проклета је Америка (и моје злато што сја)

Милан Беко Пословна јавност има недоумица на шта председник Тадић конкретно мисли, на који начин планира да регулише то питање и где налази инспирацију. Поменуо је [Борис Тадић] у једном тренутку Била Гејтса, давање једне половине [богатства] у хуманитарни фонд и Сједињене Америчке Државе као место одакле је то потекло, па би се могло сматрати да је Америка то место инспирације и сам Бил Гејтс. Колико је Србија Америка, толико смо и ми 'Бил Гејтсови'.

Милан Беко, пословни човек, на поруке Бориса Тадића да је време да богаташи врате део богатства, "Између редова" ТВ "Б92"

Једногласно са шест гласова против

Патријарх Иринеј Најједноставније објашњено, бившем владики Артемију пресудили су сви присутни архијереји на Сабору, а то је три пута више епископа него што би чинио суд. Такође, на крају Сабора сви епископи, чак и оних шест који су гласали против рашчињења, потписали су и сагласили се са одлуком Сабора о рашчињењу.

Патријарх Иринеј, "Блиц"

Црквена ненародна скупштина

Артемије Одговорио сам Синоду, да се све до валидне пресуде Црквеног суда, нећу повиновати неканонским одлукама и да сам ја доживотни епископ Епархије рашко-призренске. Јер, за ових девет месеци никакав процес против мене није покретан, вођен, нити има пресуде. Постоје само одлуке које су донели гласањем, као да се ради о народној скупштини, а не цркви.

Артемије, рашчињени епископ рашко-призренски, "Вечерње новости"

Правило је да за нас не важе правила

Милорад Додик Сада одједном укидање OHR [Канцеларије високог представника] није услов за ЕУ. Коме сад да верујемо кад нас овако безочно варају? Шта је истина ако су једно причали пре шест месеци а сада причају друго? Једна од те две тврдње је била лаж, нека кажу која. И зашто им је неугодно што смо их ухватили у лажи? Зашто да ћутимо? Зашто да не кажемо да су нас слагали да БиХ не може да аплицира све док постоји OHR, а сада им OHR више није проблем? Само да би се додворили муслиманској структури у Сарајеву!

Милорад Додик, председник Републике Српске, "Вечерње новости"

Казнити најстрашнијом наградом (Косово у Савет безбедности)

Наташа Кандић Србија треба да подржи улазак Косова у ОЕБС и УН, како другачије заштитити Србе на Косову?

Наташа Кандић, директорка Фонда за хуманитарно право, "Утисак недеље"