Мања принуда

Мирјана Марковић Савремени колонизатори су данас мање принуђени да домицилне побуњенике набијају на колац и да им ваде очи.

Мирјана Марковић, професор доктор, на пријему нових чланова ЈУЛ-а

Ако...

Ивица Дачић Ако постоји председник, он је краљ. Он је изборни краљ. Изборни монарх.

Ивица Дачић, председник београдских социјалиста, ТВ "Палма"

Издајничко име није знак

Мирко Марјановић Ми са издајницима, ма како се звале разноразне странке у којима се окупљају, немамо шта да разговарамо.

Мирко Марјановић, председник Владе, у Рашкој

Хвала оцу, хвала мајци...

Вук Обрадовић Хвала ти, Вуче Драшковићу, што си ми допустио да се користим твојим поздравом.

Вук Обрадовић, председник Социјалдемократије, на митингу

Сетва (истине) и жетва (патриотизма)

Изјаве.нет Наука и научне институције не смеју да сеју обмане, већ научне истине, треба да буду у функцији народа на патриотски начин.

Савез педагога Југославије, о анкети Института за друштвене науке

Повратна карта

Изјаве.нет Било где да се изгубим пошаљите ме натраг у СРБИЈУ

парола, на "митингу подршке НАТО-у"

Schliam

Драган Томић То је шљам на политичкој сцени који нуди само крв и зло. Један аутономаш мора да кривично одговара због напада на нашег председника, јер је то напад и на државу. Онај који води годинама ДС је из Немачке тражио да бомбардују Србију. То је невероватно за Србина, али он није Србин, јер му је мајка Хрватица, одгајао га је усташки официр - ујак, а био је и немачки агент. Такви људи прете српском народу, прете вешањем и убијањем и то је најцрњи фашизам.

Драган Томић, председник Скупштине Србије, у Шапцу

Јасно, јасније, најправосудније

Иван Марковић Страни шефови домаћих терориста су признали и кривична дела и то да организују убиства и отмице и да позивају на вешања југословенских патриота. Нашим грађанима, ако некоме до сада није било јасно, сада сигурно јесте све јасно. Правосудним органима је још јасније и знају шта им је чинити.

Иван Марковић, један од секретара ЈУЛ-а, "Бета"

Своји на њиховом

Изјаве.нет Нека НАТО шерпаши једном демократизују своје медије својих ментора и поставе питање Олбрајтовој и другима шта је са њиховим медијима.

Ратко Крсмановић, друг и секретар Дирекције ЈУЛ-а, у Ваљеву

Некрофили, а мазохисте

Изјаве.нет Доминантан тренд у нашој комуникацији је садомазохизам и некрофилија. Какве ми лепе срушене мостове имамо. А какве тек дивне мртве људе имамо. И све то што нам се дешава ми лепо сликамо, пошаљемо непријатељима и кажемо им: 'Ево видите шта сте нам урадили'. А знате ли шта они кажу? 'Да, знамо. То смо и хтели'!

Милош Јовановић, креативни директор новосадске агенције "Хамер", "Данас"

Каква права – страшна права!

Војин Димитријевић Најстрашније је што је са испоставе Технолошког факултету (Лесковац) дошао један наставник. Хтело је да дође још четворо, али им је руководилац рекао - 'што ће они на ти антисрпски скупови'. А била је реч само о људским правима.

Војин Димитријевић, директор Центра за људска права, "Време"

Абортирање филмова

Изјаве.нет Не би ме изненадило да ТВ Политика прикаже филмове који нису ни снимљени.

Дејан Вражалић, директор "ВАНС"-а, "Студио Б"

И фолк плавуше су укапирале

Весна Змијанац Немој да ми неко помиње медије, да нешто не види или не зна. Данас свако дете и сваки стари сељак знају шта ваља и шта не ваља што се ове власти тиче. Онда опет оде и заокружи то што заокружи.

Весна Змијанац, естрадна уметница, "Време"