Сироти мали фабриканти

Драган Чичић То је њихова ствар, више ће изгубити они него ја. Ја никада нисам ни био нешто посебно политички активан, осим што сам им два пута опослио изборе у Санџаку. Барем више неће моћи да ми отимају паре, што су радили кад год су и где год су стигли.

Драган Чичић, власник "Галамеса" и "Дрвопласта", о искључењу из ЈУЛ-а, "Време"

Сеоска скупштина

Маријан Ристичевић Чим почнем да говорим створи се атмосфера као на сеоској утакмици, кад треба да се некако угура гол у последњим минутима. Увреде почну истог тренутка, у стилу 'ругобо', 'мајмуне', 'још те нисмо упуцали', 'да ли ти то стојиш или седиш'...

Маријан Ристичевић, посланик Коалиције "Војводина", "Блиц недеље"

Магарећа клупа

Радослав Павловић У политику човек мора да уђе најкасније као гимназијалац. Постоји она чувена прича, која вероватно није тачна, да је наш председник седео у првој клупи у оделу, и никоме није хтео да шапне.

Радослав Павловић, драмски писац, "Блиц"

Ми, врховни

Вук Драшковић Десет година крваве борбе са режимом, у којој смо као странка поднели огромне жртве, морамо поштовати. То што су се неке странке тек сада основале и сетиле да треба да се боре за демократију није наш проблем, као ни то што су неке друге странке 1997. бојкотовале изборе да спрече моју изборну победу на председничким изборима, иако су услови били много бољи него данас када изјављују да се мора изаћи на било које изборе и по свим условима.

Вук Драшковић, лидер СПО-а, "Блиц"

Не пожели ништа што је наше

Вук Драшковић Наше удруживање и заједничка листа за изборе никако не значи да ће Српски покрет обнове уступити делић своје снаге онима који су спавали десет година или онима који су грешили десет година, а верујем да ни они не желе да отимају туђе.

Вук Драшковић, лидер СПО-а, "Блиц"

Име је знак

Политика Неке странке су успеле да очувају оригиналност свог назива: Велика rock'n'roll партија, Партија природног закона, Савез породица Србије, Домаћинска партија, Југославенска радничка класа Јосип Броз Тито, Универзалистички покрет, Ново доба, Покрет оних који могу, знају и хоће - Успон, Афирмативна странка, Странка обичних Срба, Народна рачунарска странка Србије.

Политика, неке од 195 политичких организација у Србији

Кога гуши бол у души

ЈУЛ Такозвана српска удружена опозиција не бира средства да угуши демократију у Србији.

ЈУЛ, саопштење врачарског одбора

Моји приватни Срби

Никола Шаиновић Кад је гужва прошла, у Савету Кушнеровом остали су Ранђел Нојкић и троје приватних Срба.

Никола Шаиновић, члан ИО СПС-а, конференција за новинаре

Милошевић - демократа?

Изјаве.нет Осим Борислава Пекића и Душана Вукајловића, који су сигурно били антикомунисти, и Коштунице, чија је прошлост заиста антикомунистичка, за осталу осморицу не могу то да гарантујем: за Косту Чавошког, Драгољуба Мићуновића, Слободана Инића, Мићу Данојлића, Радета Стојановића, Владимира Глигорова, Гојка Ђога, па чак ни за Зорана Ђинђића. Јер, испоставило се да је Милошевић и основао ДС у намери да потпуно осујети формирање праве опозиције.

Марко Јанковић, легенда радио новинарства, "Репортер"

Так нормаљно

Дејан Милићевић Нормално је да сваки мушкарац који добро изгледала и изазива толику пажњу жена добије етикету педера.

Дејан Милићевић, естрадни фотограф, "Недељни телеграф"