Дошао сам да се поделим с вама

Мирко Цветковић И управо сам својим доласком желео да поделим свечаност поводом Дана Републике Српске – и зато сам и дошао данас овде.

Мирко Цветковић, премијер Србије, приликом доласка на обележавање 19 година Републике Српске 9. јануара 2011. године, РТС

Не дадоше душмани...

Велимир Илић Када сам имао рејтинг 70 одсто за председника Србије после 5. октобра, Борис Тадић није имао ни промил, али неко се у свету определио за људе који ће да одраде неки посао на штету Србије.

Велимир Илић, председник Нове Србије, "Ало!"

Чопоративна безбедност

Саша Стокић Свака варош мора да има бар један чопор паса који се слободно креће и који, бранећи своју територију, штити место од најезде паса из друге средине.

Саша Стокић, председник регионалне Ветеринарске коморе, о проблему паса луталица у Смедереву, "Б92"

Прекоокеанска странка

Александар Вучић Много нам је тешко и жао што ДСС не прихвата нашу политику, али, извините, не улива се океан у поток, већ обрнуто. [...] Ми нећемо своје супротстављање ДС-у да доказујемо враџбинама, клетвама и бацањем ципела, већ пристојним речима, речником политичких противника а не непријатеља, и уверени смо да за то имамо најширу подршку грађана.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, РТС

Ђутуре да смањимо број посланика и површину државе?

Петар Петковић Циљ СНС-а није да се смањи број посланика на 125 него да се промени Устав. СНС се придружује власти да што пре промени Устав јер их вероватно жуља преамбула где се каже да је Косово и Метохија саставни део Србије. Та иницијатива представља можда и почетак стварања неке будуће коалиције СНС-а и ДС-а када је у питању формирање нове Владе.

Петар Петковић, портпарол ДСС-а, конференција за новинаре, РТС

Компаративне предности вековне кризе

Ивица Дачић Негативне последице светске економске кризе мање су у Србији него у другим земљама. Србија је у предности јер је деценијама у кризи.

Ивица Дачић, заменик премијера и председник СПС-а, "Фонет"