Да се човеку огаде гости (а посебно гошће)

Да се човеку огаде гости (а посебно гошће) Истрага покренута против мене је незаконита, неоснована, претерана, неприхватљива и гротескна. Снимање телефонских разговора посетилаца моје приватне виле показује да је бити гост премијера само по себи озбиљан показатељ злочина.

Силвио Берлускони, премијер Италије, о случају малолетне Мароканке Руби којој је наводно платио за секс, "Танјуг"

Обавестите ЕУ да смо у статусу кандидата

Јелена Триван Одговорност [власти] би постојала да нису пређене степенице на путу ка ЕУ које смо зацртали. Али, ми смо урадили све, од визне либерализације до добијања статуса кандидата.

Јелена Триван, потпредседница ДС-а, коментаришући истраживање по којем је подршка уласку Србије у ЕУ опала на 57 одсто грађана, "Прес"

Отпор узимањем свега

Расим Љајић Када говоримо о изборима, Срби треба да се понашају на исти начин као Ругова према Милошевићу – да узимају све што могу да узимају, и од привремених институција, и од међународне заједнице, све што ће њихов живот учинити бољим. И Ругова је стално говорио да не признаје Србију, а узимао је и плате, и пензије, и паре за путовања...

Расим Љајић, председник Социјалдемократске партије Србије, "Вести"

Прљавим изборима до чисте владе

Кристофер Дел Знам да изабрани у новом парламенту [Косова] могу имати проблем с легитимитетом због превара које су се догодиле на изборима. У будућој влади треба да буду људи који ће часно радити и који ће имати "чисте руке" како би се повратило поверење грађана у институције и отклониле дилеме око њиховог легитимитета. Свако ко је осуђен за неки злочин не треба да служи у влади. Чак и ако су уложили жалбу и чекају коначну одлуку.

Кристофер Дел, амбасадор САД на Косову, за "Коху диторе", "Бета"