Француска über alles

Никола Саркози Могу да прихватим када Кина или Индија нарушавају слободну конкуренцију на тржишту пољопривредних производа, али да је потпуно неприхватљиво када то чини Немачка. И не кажем то само зато што сам у Немачкој.

Никола Саркози, председник Француске, у обраћању пољопривредницима у Алзасу, делу Француске који je кроз историју више пута прелазио из француских у немачке руке и назад, "BBC"

Да Двор постане Кабинет

Изворинка Милошевић Ја љубав чекам већ двадесет година и никако да ми се догоди! У ријалити не улазим са циљем да се удам, али уколико би се на "Двору" појавио мушкарац квалитетан попут председника Бориса Тадића, радо ћу са њим ступити у љубавну везу.

Изворинка Милошевић, певачица и учесница ријалити програма "Двор", "Прес"

Старији и (нај)лепши СПС

Срђан Драгојевић "Њуз" је сатирчан сајт, а они који су му поверовали слабоумни су и без смисла за хумор. Очито, данас сваки дебил може да буде новинар, али и редитељ. Бројни примери поткрепљују обе тезе. Критике су сасвим очекиване, па и "нормалне", с обзиром на то да десет година након пада Милошевића, људи имају још мање поверења у политичаре. Бојим се да за то није крив ни Милошевић ни "стари" СПС.

Срђан Драгојевић, режисер и члан ГО СПС-а, о измишљеној вести сајта "Њуз.нет" да је Министарство културе издвојило четири милиона евра за његов филм о Милошевићу, српски тједник "Новости"

Имамо за сваког по нешто

Ивица Дачић Покушава се да се пронађу неки додатни разлози и услови. Свако ће покушавати да у свему томе убаци неки услов који је битан. Неке земље ратификацију ССП-а условљавају и траже у решавању питања власништва над амбасадом наше земље у тој земљи, неке за судбину њихових предузећа која су купила нека предузећа у нашој земљи, а неке за признање Косова и од стране Србије.

Ивица Дачић, заменик премијера и председник СПС-а, "Танјуг"

Ван сваке неразумне (евро)сумње

Вацлав Клаус Систем ЕУ креће се ван визије коју смо имали деведесетих. Хтели смо тада демократију, а данас нам она све више недостаје. Желели смо националну сувереност, а уместо Москве добили Брисел. Борили смо се за тржиште без ограничења, а добијамо већ задате оквире. Због тога ме брине будућност Европе. Уништен је квалитет заснован на демократији и поштовању разлика становника Европе.

Вацлав Клаус, председник Чешке, говор приликом избора за иностраног члана САНУ, "Вечерње новости"