Није лако Србин (у иностранству) бити

Срђан Срећковић Наши људи широм света требало би да се труде, не да буду добри Немци, Американци, Канађани или Британци, већ да буду и бољи од њих.

Срђан Срећковић, министар за дијаспору, о Националној стратегији развоја односа матичне државе, дијаспоре и Срба у региону, "Курир"

Оверавање геноцида

Муамер Зукорлић Над Бошњацима је извршено више од десет геноцида, од којих више од половине у Санџаку. Основаћемо Центар за истраживање масовних злочина у том региону. Кроз тај центар, са младим професорима и истраживачима, утврдићемо сваки детаљ геноцида у Санџаку и тако оверити своју интелектуалну, људску, моралну слободу.

Муамер Зукорлић, главни муфтија Исламске заједнице у Србији, на трибини о "геноциду над Бошњацима у Санџаку", "Танјуг"

Увек СРБО никад ЈУГО

Увек СРБО никад ЈУГО Продајем гомилу yugo ђубрета. Дизајнирао га је ретардирани инжињер, а склопила група пијаних радника. Има перформансе и лакоћу руковања као колица у продавници робе за долар. Можете рачунати да ће упалити сваког јутра као што се можете поуздати у Бернија Мејдофа [власника пирамидалне штедионице]. Одржава своју вредност као куће у предграђу Алабаме. Од овог аута јача је конзерва кока-коле. Прешао је 38.000 миља, први сам власник, имам све оригиналне папире из 1988, није ударан. Најгора кола која можете имати...

оглас, за аутомобил "југо", због којег је амерички власник добио и претње смрћу, "Политика"

CSI: Приштина

Коста Чавошки Уместо да одмах каже да је убијање наших сународника зарад пресађивања њихових органа страшан злочин који дисквалификује његове извршиоце за било какав јавни положај, он [Борис Тадић] и даље изражава спремност да преговара с Хашимом Тачијем ако овај буде председник владе самозване косметске државе. Чак, попут својих америчких саветодаваца, тврди да је Хашим Тачи невин док се његова кривица судски не докаже. А и да не помињемо његову несклоност да бар сада каже да је самозвана косметска држава заснована на злочину.

Коста Чавошки, професор Правног факултета, о председнику Србије, "Геополитика"

Ум кладе ваља, снага (полиције) царује

Роналд Нобл Oд када обављам дужност генералног секретара Интерпола обишао сам велики број земаља, а српска полиција је најснажнија полиција.

Роналд Нобл, генерални секретар Интерпола, примајући плакету МУП-а поводом два века оснивања полиције, "Танјуг"