Снаге хаоса и безумља (и случајни пролазници и они који чекају аутобус)

Јелена Триван У овом тренутку, Томислав Николић, који се позива на памет владе, може да рачуна с тим да влада има памети и разума да сачува мир и стабилност у земљи, да је имају и грађани који желе да живе у нормалној земљи у којој бивши радикали неће правити хаос на улицама. Још је преостало само да се и опозиција дозове памети и да политичким програмом покуша да задобије већину, а не претњама и насиљем.

Јелена Триван, потпредседница ДС-а, "Танјуг"

Пролеће је 5. у фебруару (или било ког другог)

Томислав Николић Ако дође до следећег митинга ми мислимо да позовемо грађане Србије да се са њега не разилазимо, да седнемо и чекамо да видимо да ли ће у влади бити добре памети. Имају два месеца да донесу такву паметну и мудру одлуку. Никаква киша тог дана [петог фебруара] неће пасти, а камоли некакав сукоб. Биће топло у односу на данашњи дан.

Томислав Николић, председник СНС-а, о митингу 5. фебруара, "Бета"

Пети октобар је у фебруару?

Велимир Илић Рок је два месеца да се распишу ванредни парламентарни избори, не буду ли расписали поновићемо скуп са којег нема разлаза док Влада Србије то не учини. Херметички ћемо да затворимо Београд и Србију.

Велимир Илић, председник Нове Србије, о митингу 5. фебруара, "Танјуг"

Смрт фашизму, слобода либералима

Чедомир Јовановић Са генералом Јовом Капичићем нас спаја антифашистичко опредељење.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, "Политика"

Ведра чела и образа чиста, познаје се прави комуниста

Јово Капичић То је изузетна личност, паметан и поштен. Не може паметан човек да буде покварен. Оно о чему је причао напамет, без концепта, то ја не бих знао ни да прочитам! [...] У праву је Чеда – Србија трули! Ако треба, и ја ћу да је спасавам, и то са онима с којима се не слажем!

Јово Капичић, бивши шеф УДБЕ, као гост на свечаној седници ЛДП-а, о председнику ЛДП-а Чедомиру Јовановићу, "Курир"

Трст је наш (а Косово је косовско)

Јово Капичић Косово је косовско, али може да живи у Србији. Они су тамо дошли пре Срба. Што се нису дигли за време Тита? У његово време нису цепали дрва и носили смеће, касније су то постали с Милошевићем. Спалио бих човека који би трговао органима! Ја сам опасан ратник био, херој, нисам бабица!

Јово Капичић, народни херој и бивши шеф УДБЕ, као гост на свечаној седници ЛДП-а, "Курир"

Пошумљавање Голог отока

Јово Капичић Срамота је то што је написао тај Драшковићев заменик! Ако ништа друго, треба да броји моје године! Ја сам злочинац, а онај Младић, што је побио онолике хиљаде људи у Сребреници, он је херој?! Немам ја против тог Драшковића ништа, пољубио сам се с њим једном у његовој канцеларији. Драшковић је био наш човек, комуниста, из партизанске породице. Угледан човек, али је постао нешто друго. Ако си променио длаку, немој ћуд да мењаш.

Јово Капичић, бивши шеф УДБЕ и организатор логора на Голом отоку, као гост на свечаној седници ЛДП-а о изјави потпредседника СПО-а Александра Југовића, "Курир"

Далеко им лепа кампања

Снежана Самарџић-Марковић Ако се кампањом сматра то што вредно радимо за ову земљу и што постижемо резултате, онда јесмо одавно у кампањи.

Снежана Самарџић-Марковић, министар омладине и спорта из Г17, "Вечерње новости"

А и то што читају, криве ствари читају

Диана Драгутиновић Синдикат просветних радника је као преторијанска гарда.

Диана Драгутиновић, министар финансија и љубитељ Харија Потера, "Упитник" РТС-а