Равноправна сецесија

Мирослав Илић Уместо сталног правдања Београду, Војводина мора да затражи равноправан разговор, па и о темама као што су сецесија, или држава Војводина.

Мирослав Илић, политички аналитичар, на округлом столу који је организовао Војвођански клуб, "Аутономија.инфо"

Шта је то у Николићевом бићу што га води према Борису Тадићу

Петар Петковић Главна порука митинга СНС-а била је да напредњаци не могу да сарађују са ДСС-ом. Он [Томислав Николић] није рекао на митингу да неће у коалицију са ДС-ом и Борисом Тадићем. Ако не може са ДСС-ом, ни са другим опозиционим партијама, ни са неким странкама у влади, шта друго преостаје него да мислимо да ће формирати власт са Демократском странком, о чему се у јавности и те како говори.

Петар Петковић, портпарол ДСС-а, "Бета"

Сменити опозицију

НС Извињавамо се поводом лапсуса председника странке Велимира Илића. Потпуно је јасно и из контекста говора видљиво да је мислио на Демократску странку, која предводи владајућу коалицију, а не на Демократску странку Србије, која је опозициона партија.

НС, у саопштењу, извињавајући се због речи Велимира Илића "да се Србија определила и да неће Демократску странку Србије више, већ напредњаци да је воде", "Фонет"

Нема немогућег у држави где сам ја премијер

Мирко Цветковић Србију у овој години очекује пуно рада и бољи економски резултати. Влада разуме тежак живот грађана и чиниће све да им помогне, али неће дозволити да буде угрожена макроекономска стабилност, јер је она суштина нашег развоја.

Мирко Цветковић, председник Владе Србије, "Танјуг"

Социјално-психолошки дијалог

Леонардо Ердељи Тражио сам од премијера да ми објасни шта значи да ми намеравамо да рушимо државу и да неко стоји иза нас. И да ми министарка Драгутиновић објасни шта су "преторијанци", и да ми се лично објасни зашто је помоћница министра просвете рекла да сам ја случај за психијатрију. Да ли је то коректан социјални дијалог?

Леонардо Ердељи, председник Уније синдиката просветних радника, "Прес"

Скупштинска кинеска четврт

Александра Јанковић Сада сам посланик Нове Србије, а у Скупштини су ми најбољи пријатељи конобарице и чистачице са којима размењујем искуства о шопингу код Кинеза за мале паре.

Александра Јанковић, бивши посланик СПО-а, ДОС-а и садашњи посланик Нове Србије, "Прес"