Овчја хипокризија

Весна Вукелић Венди Ја то подводим под тезу да, док је оваца, биће и џемпера. Завладала је хипокризија, па су битне овце. Најгори су мушкарци који глуме јеб..е и праве компензацију за младост. То је њихова трагедија.

Весна Вукелић Венди, певачица и учесница Фарме, на питање "да ли су горе мушке или женске спонзоруше?", "Прес"

Уз малу помоћ најбољих непријатеља

Чедомир Јовановић Томислав Николић се сакрио иза лоших гегова о председнику Србије [Борису Тадићу], а са њим је направио своју странку.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, "Кажипрст" Радија "Б92"

Случајно увек четвртком

Драган Шутановац Свакако није нормално да неко бојкотује Владу ако је њен члан, али ја не мислим да он [Млађан Динкић] бојктује Владу. Човек је напросто на терену, зашто се то поклопи са четвртком [када заседа Влада] мени то и није толико важно.

Драган Шутановац, потпредседник ДС-а и министар одбране, коментаришући чињеницу да Млађан Динкић није дошао на последње две седнице Владе, ТВ "Б92"

Будите љубоморни, не на Динкића, већ на вашу коалицију

Млађан Динкић Моји партнери уместо да стављају само најбоље људе, стављају полтроне и стављају неспособне људе, и зато идемо споро. И онда уместо да радимо само свој посао, морате да радите и туђ посао. А тада постају љубоморни на вас. Уместо да министар пољопривреде реши једну несташицу, оне долазе једна за другом. Када је била несташица млека, није страдао. Ако је имао несташицу млека, морао је бити смењен.

Млађан Динкић, потпредседник Владе и председник Уједињених региона Србије, на нишкој "ТВ5", "Б92"

Први статистичар Србије

Мирко Цветковић Знам да се од статистике не живи, али она, ипак, показује да стандард није пао.

Мирко Цветковић, председник Владе, "Вечерње новости"

Прво изморити Мирка Ц.

Мирко Цветковић Не планирам да поднесем оставку! Имам пуно енергије и нисам се уморио. Циљ ми је да до краја мандата остваримо велике државне циљеве. Ко се на овом тешком путу уморио, или се плаши да ће грађани да виде да није постигао резултате у свом ресору, може слободно да иде из Владе! [...] Ствари нису тако црне и компликоване како то изгледа у јавности.

Мирко Цветковић, председник Владе, "Вечерње новости"

Између мржње и много мржње

Милан Николић Ако би [Млађан Динкић] био премијер себе би учинио мало видљивијим, али не зна се да ли би то изашло на добро јер је Динкић најомраженија фигура овог режима у јавности. Делимично је то заслужио, а делимично није. Поставља се питање да ли би тиме што је видљивији повећао дозу непријатељства или би убедио грађане да чини више добра него зла. Не спорим да је реч о човеку који је пун енергије – коју користи некада насупрот општем, а понекад и насупрот свом интересу.

Милан Николић, социолог и политички аналитичар, "Политика"