Тајкун меког (државног) срца

Душан Бајатовић Ја сам овлашћени државни тајкун број један! И то тајкун који послује боље од свих вас. Привредник сам који масовно не отпушта, већ запошљава људе и спасава фабрике које су тајкуни упропастили! "Србијагас" је спасао чак 4.300 радних места у Србији! За мене се може рећи да ме је држава овластила да будем тајкун.

Душан Бајатовић, директор ЈП "Србијагас", "Бизнис форум" на Копаонику, "Курир"

Сувише леп(и) за ЕУ

Нина Сеничар Јесам [упознала Берлусконија], и прва ствар коју ми је рекао јесте да је Борис Тадић врло леп. Онда сам га ја питала када ће Србија ући у Европску унију. Одговорио ми је да се он бори за то, мада не видим резултате.

Нина Сеничар, новосадска манекенка која живи у Италији, "Курир"

Свежина истеклог рока трајања

Жарко Обрадовић Влада траје док не буде изабрана нова. Нема превременог смењивања, али ни гарантованог места за било кога.

Жарко Обрадовић, заменик председника СПС-а и министар просвете, о реконструкцији Владе, "Дневник"

Немојте то да нам радите механички

Драгољуб Мићуновић Волео бих да реконструкција [Владе] не буде само механичка, већ да се реконструише и дух владајуће коалиције.

Драгољуб Мићуновић, председник Политичког савета ДС-а, РТС

Уступци Приштини, конструктивност Београду

Улрике Луначек Са стране ЕУ јасно је да неће бити разговора нити о статусу нити о границама [Косова]. Важно и могуће је да се кроз дијалог Косову омогући учешће у међународним институцијама и регионалној сарадњи. Са друге стране, ако Србија жели прогрес на путу ка ЕУ, мораће у дијалогу да буде конструктивна.

Улрике Луначек, известилац Европског парламента за Косово, о предстојећем дијалогу Београд-Приштина, "Танјуг"

Нека је комитет, па макар и Олимпијски!

Мирослав Мишковић Господин [Пјер-Оливије] Бекер је председник Олимпијског комитета и његово излагање је врло течно, успешно... Ја немам такво искуство, али могу можда ја да постанем председник Олимпијског комитета, и сигурно ћу и ја слично говорити.

Мирослав Мишковић, председник Делте, о генералном директору "Делез групе" којој је продат ланац "Делта Макси" и разлозима свог ретког појављивања у медијима, ТВ "Б92"