Вишак легализма у крви

ЛДП Идеја да се сакупљају потписи грађана, како би се спречило регуларно и законито испитивање Војислава Коштунице пред државним органима, обичан је позив на рушење уставног поретка и покушај да се њихов вођа издигне изнад закона који важи за све друге грађане ове земље.

ЛДП, у саопштењу, о петицији којом се јавне личности противе повезивању Војислава Коштунице са убиством премијера Зорана Ђинђића, "Бета"

Догодине (не само) у Чикагу

Вук Јеремић Косово је наш Вели Форџ и Јорктаун, наш Аламо и Гетисбург, наш Перл Харбур и Иво Џима, све у једном. О њему ноћу сањамо, оно је зеница нашег ока и наш Јерусалим.

Вук Јеремић, министар спољних послова, на Витон колеџу у Чикагу, подсећајући на годишњицу мартовског погрома над косовско-метохијским Србима 2004, "Вести"

Прво цртање другог Начертанија

Ранко Кривокапић Стратегија Владе Србије према српској дијаспори у региону први је документ који је једна влада у Београду донела са јасном великосрпском оријентацијом. Тиме се Србија званично вратила на 1840. годину, на време "Начертанија" Илије Гарашанина.

Ранко Кривокапић, председник Скупштине Црне Горе, "Бета"

Ослободилачка војска за цивилно друштво

Бајрам Реџепи Ми знамо да је Косово водило ослободилачки рат, цивилно друштво се поштовало током рата, али ако је неки појединац починио неки злочин нека одговара лично, не као ОВК, не као покрет који се борио за ослобођење.

Бајрам Реџепи, "косовски министар унутрашњих послова", Радио КиМ

Дижемо револуцију чим одгледамо цртани

Томислав Николић Ми смо митинг заказали за суботу 16. април, али смо накнадно сазнали да се маратон одржава дан касније. Још нисмо чврсто одлучили шта ћемо да радимо и не бих искључио могућност да митинг померимо за 18. април. Јер, не желимо Београду да ускратимо право да ужива у празнику атлетике, коју сам некада тренирао.

Томислав Николић, председник СНС-а, "Вечерње новости"

Бели свет за црну Србију

Вјерица Радета Ви нам предлажете овде само кандидате који су ишли у белом свету на курсеве, семинаре – не знамо ни у чијем интересу, ни о чијем трошку. Не требају нама они који по белом свету уче како се уништава правосудни систем у Србији.

Вјерица Радета, посланик СРС-а, у парламентарној расправи о кандидатима за Државно веће тужилаца, РТС

Либијски народ (преко Гадафија) против Саркозија

Саиф Ал Ислам Саркози би сада требало да врати новац који је добио од Либије да би финансирао своју кампању. Ми смо ти који смо финансирали његову кампању и за то имамо доказе. Спремни смо да их објавимо. Прва ствар коју тражимо од тог кловна јесте да врати новац либијском народу. Указали смо му поверење и помогли смо како би могао да ради и у корист Либијаца, али он нас је разочарао.

Саиф Ал Ислам , син Моамера ел Гадафија, оптужујући председника Француске Николу Саркозија, "Јуроњуз"