Народ који има овакве министре полиције...

Душан Михајловић Не оптужујем њега [Владимира Бебу Поповића] већ себе, али желим да јавност сазна истину и да нам деце не уче историју погрешно интерпретирану. Он је моја Божја казна коју дебело испаштам, али му желим свако добро.

Душан Михајловић, бивши министар полиције, који је недавно осуђен на максималну новчану казну због клевете Владимира Бебе Поповића, "Правда"

Поједимо канибале!

Чедомир Јовановић Колико људи треба да погине у Либији да би наша власт поставила питање одгворности за тако нешто као пуноправна чланица УН и као земља која је трпела под бомбама? И шта ради наш министар спољних послова, осим што има пуно разумевање за сусрете са канибалима по Африци - да би данас био министар спољних послова који не може да саопшти став државе која прва треба да осуди страдање цивила због тога што је и сама била жртва?

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, "Танјуг"

Општенапредњачко весеље

Александар Вучић Имамо и 24 ресторана који су се јавили да бесплатно доносе храну, имамо много идеја, наш креативни тим је веома инветиван, има много размишљања – да ли ће да им звоне звона, то са стиропором ћете тек да видите какве су трикове смислили и како да се играју, да праве сатиру и шале се на рачун власти.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, о митингу заказаном за 16. април, ТВ "Б92"

За без-синдикални плурализам

Зоран Костић Прекините штрајк и ово се даље неће дешавати. Очито да постоје различита размишљања код појединих синдикалних представника и овде се ради о онима који нису прихватили протокол од 4. фебруара.

Зоран Костић, заменик министра просвете, о смањењу плата штрајкачима у просвети, ТВ "Б92"

Влада Србије је велика тајна

Предраг Марковић За мене то јесте тајна. Влада увек има новца, само је питање да ли га има држава и да ли га имају грађани.

Предраг Марковић, министар културе, медија и информационог друштва, на констатацију да "није тајна да је Влада продавала Телеком и зато што јој је потребан новац", "Кажипрст" Радија "Б92"

Није Телеком шака пиринча (да га Аустријанци позобају)

Предраг Марковић Ова понуда је увредљива. Ово [Телеком] нису Моцарт кугле, ово је једна велика, моћна, озбиљна компанија.

Предраг Марковић, министар културе, медија и информационог друштва, о понуди "Телекома Аустрија" за куповину "Телекома Србије", "Кажипрст" Радија "Б92"

Незлобиво извињење онима којих нема

Милош Бојанић Нисам мислио на све Јевреје, већ на појединце. Ако тих појединаца није било ја сам спреман и њима да се извиним, али њима се ни у каквом случају не желим извинити, али желим од срца да се извиним комплетном јеврејском народу који је можда насео, можда неинформисан, можда није обраћао пажњу, насео на таблоиде. Ја знам да сте ви најорганизованији народ на свијету, најсложнији, најбогатији народ и то је разлог што вас не воле, можда. Али то су злобници, то нису нормални мозгови. Буди успешан па не мораш да мрзиш другога. Ако су они успешни не треба их због тога не волети.

Милош Бојанић, фолк певач, извињавајући се што је у ријалити програму "Двор" оптужио Јевреје за "бомбардовање Србије и ширење рака", "Блиц"