Дехуманизација односа међу странкама

Бојан Пајтић Потпуно сам уверен у то да је немогуће стварати европску Србију у коалицији с [Томиславом] Николићем, успостављати поштено и некорумптивно друштво у сарадњи с [Богољубом] Карићем, као и сузбијати примитивизам с владом у којој би се налазио [Велимир] Илић.

Бојан Пајтић, председник војвођанске владе и потпредседник ДС-а, "Блиц"

Свети Војислав

Велимир Илић Недавно сам на једном скупу говорио да су у Србији постојала само двојица владара која су осетила када треба да оду са власти. Сећате се када је Коштуница осетио да нема већину у влади и расписао изборе, и Стеван Немања када се повукао у манастир и препустио власт.

Велимир Илић, председник Нове Србије, "Актер"

Цело (ЛДП) село мрзи бело

Чедомир Јовановић Шта је спорно у најави тужиоца да ће разговарати с њим [Војиславом Коштуницом]? Шта је он урадио кад се толико плаши тог разговора? Ниједна његова реч у медијима о нама није тачна! Али, чак и да је тачна, да сам се купао у Шилеровој у базену вискија, да сам сваки дан почињао са џаком кокаина, да сам ја пуцао а не Звездан Јовановић, шта је он урадио кад се плаши одласка на суд?!

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, на седници ГО странке, "Курир"

Само небо и Динкић знају

Борис Тадић Надам се да нећу бити у ситуацији да после идућих избора поново размишљам о коалицији с бившим ривалима. Моја намера је да наставимо реформе са садашњим коалиционим партнерима. Надам се да ће Динкић пружити подршку Владиној коалицији, али се с Динкићем никада не зна.

Борис Тадић, председник Србије, на Бриселском форуму, "Бета"

Најбоље од најгорег (премијера)

Млађан Динкић Његова [Војислава Коштунице] прва влада у којој сам био министар финансија постигла је најбоље економске резултате од 5. октобра. То је чињеница. Што се унутрашње политике тиче, у ових десет година ни са ким у државним органима нисам тако добро сарађивао као са Коштуницом. Ми смо добили ССП, ушли смо у Партнерство за мир, потписали споразум ЦЕФТА, направили буџетски суфицит од две милијарде евра о ком садашња влада може само да сања – све то док је Коштуница био премијер.

Млађан Динкић, председник Г17/УРС, "Прес"

Редовни (државни) синдикалац

Бранислав Павловић Ја сам професионалац у синдикату. Моја плата је као плата редовног професора, осамдесетак хиљада.

Бранислав Павловић, председник Синдиката образовања Србије који је прекинуо штрајк, "Утисак недеље"