Заштитите заштићене

Мира Шкорић Иако сам аполитична, по тренутним дешавањима рекла бих да се ближе избори! Кад год морају да сакрију праве проблеме, али и да се докажу, поједини органи у овој земљи баве се Цецом, и мислим да то знају и птице на грани. Оставите жену на миру и почните да се бавите реалном проблематиком.

Мира Шкорић, певачица и "најбоља другарица" Светлане Цеце Ражнатовић, о подизању оптужнице против Светлане Ражнатовић, "Курир"

Кло(в)нови

Весна Пешић Сматрам да став Чедомира Јовановића о Либији и интервенцији западних савезника није у складу са политиком странке о интеграцији Србије у ЕУ и НАТО. Не може се прихватити тврдња да "би сада да будемо Обамини кловнови", а још мање да се представници афричких земаља које је посетио Вук Јеремић назову "канибалима".

Весна Пешић, подносећи оставку на место председнице Политичког савета ЛДП-а, "Време"

Своју не дајем, ваше оставке прихватам!

Моамер ел Гадафи Западни лидери су одлучили да почну нови крсташки рат између муслимана и хришћана на Медитерану. Решење је да ти лидери поднесу одмах оставку и да њихов народ потражи друга решења.

Моамер ел Гадафи, либијски вођа, "Бета-АФП"

Родитељски останак у парламенту

Чедомир Јовановић Весна Пешић, уколико је незадовољна политиком странке у парламенту, оставку je требало да поднесе на место посланика, а не председнице Политичког савета. Не доживљавам то као лични сукоб, али мислим да не грешим када кажем да су многи у странци повређени том врстом неодговорности. Неко ко може да нам буде родитељ треба у ономе што радимо да тражи корист за друштво, а не изговоре за сопствене поступке.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, о оставци Весне Пешић на место председнице Политичког савета ЛДП-а, "Политика"

Дуг списак непоједених

Вук Јеремић Када је реч о ДР Конгу и Џозефу Кабили, кога је ЛДП директно апострофирао, могу само да приметим да је те исте године када и ја, Киншасу посетио и француски председник Саркози, уз све државне почасти. Имао је изузетно срдачан састанак са тим истим Кабилом, а заједно су дошли и у државни парламент, где се Саркози обратио посланицима. Вероватно господин [Чедомир] Јовановић није био тога свестан, а када се са том чињеницом буде упознао, претпостављам да ће, уколико не схвати да је погрешио, исту врсту јавне критике упутити и Републици Француској.

Вук Јеремић, министар спољних послова, поводом изјаве председника ЛДП-а Чедомира Јовановића о "канибалима" "Политика"