Не веруј истраживањима која не лажу

Јелена Триван И када су демократе у истраживањима јавног мњења биле најјаче, увек сам говорила да такве анкете, нарочито у време када није почела изборна кампања, могу да буду усмеривач, али не и стварна слика ствари. Ми их узимамо озбиљно, као опомену да радимо боље, али не мислим да ће се слика из било ког истраживања потврдити на изборима.

Јелена Триван, потпредседница ДС-а, на резултат истраживања по којем коалиција око СНС-а има 41,7 одсто а ДС подршку 24,3 одсто бирача, "Данас"

Из нуле у нулу

Маја Гојковић СНС пролази због власти, а не због себе саме. Нема ту неког битног и великог квалитета, нових кадрова, програма, које бих врло радо подржала, а што се очекује у предизборној години, па да од "нултог односа" пређемо бар на "један степен". Не виђамо се. А, зашто су прво склонили Мају Гојковић, па онда кренули у рушење СРС-а, положиће рачун када Шешељ изађе на слободу и кад медији почну да их питају праве ствари.

Маја Гојковић, председница Народне партије, чланице Уједињених региона, на питање да ли је и даље у "нултим односима" с Томиславом Николићем и Александром Вучићем, "Данас"

Савет Савету безбедности

Абделфатах Јунис Или ће НАТО да ради како треба, или ћу да затражим од побуњеничког националног савета да то питање покрене пред Саветом безбедности.

Абделфатах Јунис, вођа побуњеничких снага у Либији, конференција за новинаре у Бенгазију, "Вечерње новости"

Главни хашки скриваоци

Карла дел Понте Не могу да вам кажем јер нисам више у Трибуналу. Питајте [Сержа] Брамерца, садашњег главног хашког тужиоца. Зна врло добро ко је наредио.

Карла дел Понте, бивши главни тужилац Хашког трибунала, на питање "ко је дао налог за уништавање доказа из такозване Жуте куће", "Вести"